Skocz do zawartości
lopo

pierwszy raz...;-)))

Rekomendowane odpowiedzi

No i zrobiłem to : Athlon Xp 1800+ puszczony na 2000+ - 11,5x145 i to wszystko jak na razie bez zmiany Vcore, winda się ładuje, temperaturka w windzie na volcano 7+ med. (mierzona Asuc PCProbe v.2.17.00) to 42 stopnie...w budzie mam 29... :twisted: chyba wszystko ok :?: :?:

Będę próbował jechać dalej z tym procesorkiem bo to w końcu AGOIA :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i zrobiłem to : Athlon Xp 1800+ puszczony na 2000+ - 11,5x145 i to wszystko jak na razie bez zmiany Vcore, winda się ładuje, temperaturka w windzie na volcano 7+ med. (mierzona Asuc PCProbe v.2.17.00) to 42 stopnie...w budzie mam 29... :twisted: chyba wszystko ok :?:  :?: 

Będę próbował jechać dalej z tym procesorkiem bo to w końcu AGOIA  :twisted:

Proce krece po to mam rece .

Jak bys odblokowal mnoznik to bys mial lepsza zabawe ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bys odblokowal mnoznik to bys mial lepsza zabawe  .

Wiem, ale max mnoznik co teraz mam to 12,5 i jakoś nie spieszy mi się do zabawy z odblokowywaniem mnożnika, poza tym nie chcę aż tak kręcić żeby zmieniać Vcore bo wtedy mocno rośnie temperaturka :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bys odblokowal mnoznik to bys mial lepsza zabawe  .

Wiem, ale max mnoznik co teraz mam to 12,5 i jakoś nie spieszy mi się do zabawy z odblokowywaniem mnożnika, poza tym nie chcę aż tak kręcić żeby zmieniać Vcore bo wtedy mocno rośnie temperaturka :evil:
To po co kupiłeś tego Volcano.

poradzi sobie spokojnie do 80W nawet 90.

Dawaj mu 1,85V i wykręć go.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he he he - z tymi bluntami spox tekścik, nie wiedziałem nawet o tym, myślałem że koleś który miał w podpisie "Mam dwie ręce to kręce" sam wymyślił ten tekścik :wink:

A co kręcenia to napięcie dawaj na 1.85V i FSB od razu na 150MHz. Potem co 2MHz w góre i 3DMark. Dodatkowo możesz zmienić V7+ na High.

No sproobuje ale wolałbym nie dawać na high - straaaasznie głośno :evil:

chcę wykręcić tyle żeby na medium była jeszcze jakaś spox temperaturka - jak myślicie ile max (bezpiecznie) w windzie może być przy tak ustawionym qlerku??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi sie wydaje ze axp 1800+ ma mnoznik 11,5 a nie 12,5 ?

Zgadza się ale ja mogęw Biosie ustawić na 12,5 -może to ściema, bo nie próbowałem zmieniać...Wogóle mam tam kilka ustawień mnożnika od ...(nie pamiętam ilu :wink: ) do właśnie owych 12,5... czyli niby co?? - mnożnik mam odblokowany???bo skoro dobrze myślę to jak jest zablokowny to powinienem mieć tylko 11,5 w BIOSIE i nie mieć możliwości przestawienia...

jeszcze dziś sprawdzę czy będzie działać zmiana mnożnika i dam znać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...