lopo Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 No i zrobiłem to : Athlon Xp 1800+ puszczony na 2000+ - 11,5x145 i to wszystko jak na razie bez zmiany Vcore, winda się ładuje, temperaturka w windzie na volcano 7+ med. (mierzona Asuc PCProbe v.2.17.00) to 42 stopnie...w budzie mam 29... :twisted: chyba wszystko ok :?: :?: Będę próbował jechać dalej z tym procesorkiem bo to w końcu AGOIA :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 No i zrobiłem to : Athlon Xp 1800+ puszczony na 2000+ - 11,5x145 i to wszystko jak na razie bez zmiany Vcore, winda się ładuje, temperaturka w windzie na volcano 7+ med. (mierzona Asuc PCProbe v.2.17.00) to 42 stopnie...w budzie mam 29... :twisted: chyba wszystko ok :?: :?: Będę próbował jechać dalej z tym procesorkiem bo to w końcu AGOIA :twisted: Proce krece po to mam rece . Jak bys odblokowal mnoznik to bys mial lepsza zabawe ;) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Proce krece po to mam rece . W oryginale to było trochę inaczej... A co kręcenia to napięcie dawaj na 1.85V i FSB od razu na 150MHz. Potem co 2MHz w góre i 3DMark. Dodatkowo możesz zmienić V7+ na High. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Jak bys odblokowal mnoznik to bys mial lepsza zabawe .Wiem, ale max mnoznik co teraz mam to 12,5 i jakoś nie spieszy mi się do zabawy z odblokowywaniem mnożnika, poza tym nie chcę aż tak kręcić żeby zmieniać Vcore bo wtedy mocno rośnie temperaturka :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 W orginale to było Mam dwie ręce więc kręce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Jak bys odblokowal mnoznik to bys mial lepsza zabawe .Wiem, ale max mnoznik co teraz mam to 12,5 i jakoś nie spieszy mi się do zabawy z odblokowywaniem mnożnika, poza tym nie chcę aż tak kręcić żeby zmieniać Vcore bo wtedy mocno rośnie temperaturka :evil:To po co kupiłeś tego Volcano. poradzi sobie spokojnie do 80W nawet 90. Dawaj mu 1,85V i wykręć go. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 140zł na wentyl po to żeby się marnował... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 W orginale to było Mam dwie ręce więc kręce. W orginale bylo Blunty krece po to mam rece ;) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 W orginale to było Mam dwie ręce więc kręce. O oryginale od 3H co innego bylo i myślę, że xan wie o co mi chodzi. Pudło Kalwas. W orginale bylo Blunty krece po to mam rece ;) . O tym mówie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 he he he - z tymi bluntami spox tekścik, nie wiedziałem nawet o tym, myślałem że koleś który miał w podpisie "Mam dwie ręce to kręce" sam wymyślił ten tekścik :wink: A co kręcenia to napięcie dawaj na 1.85V i FSB od razu na 150MHz. Potem co 2MHz w góre i 3DMark. Dodatkowo możesz zmienić V7+ na High.No sproobuje ale wolałbym nie dawać na high - straaaasznie głośno :evil: chcę wykręcić tyle żeby na medium była jeszcze jakaś spox temperaturka - jak myślicie ile max (bezpiecznie) w windzie może być przy tak ustawionym qlerku?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Dla mnie akceptowalna temperatura to jest poniżej 50*C. Jak jest więcej to szukam metod do schłodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 mi sie wydaje ze axp 1800+ ma mnoznik 11,5 a nie 12,5 ? zresztą te 1800+ strasznie marnie sie kręcą max stabilnie udało mi sie na 2100+ przy 2200+ winda sie wieszała :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 mi sie wydaje ze axp 1800+ ma mnoznik 11,5 a nie 12,5 ?Zgadza się ale ja mogęw Biosie ustawić na 12,5 -może to ściema, bo nie próbowałem zmieniać...Wogóle mam tam kilka ustawień mnożnika od ...(nie pamiętam ilu :wink: ) do właśnie owych 12,5... czyli niby co?? - mnożnik mam odblokowany???bo skoro dobrze myślę to jak jest zablokowny to powinienem mieć tylko 11,5 w BIOSIE i nie mieć możliwości przestawienia... jeszcze dziś sprawdzę czy będzie działać zmiana mnożnika i dam znać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...