ksiądz Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Kupiłem kabelek szeregowy z wykorzystaniem protokołu IrDA z myślą o sterowaniu PCeta za pomocą pilota. Podłączam kabelek instaluje program Girder i działa :D Ale pewnego dnaia ostanowiłem się pobawić i zainastalowałem kabelek jako nowe urządzenie... bęc! W zasobniku pojawiła się ikonka wskazująca aktywność podczerwieni. Ale nie było mi to wielce potrzebne wiec odinstalowałem. Po pewnym czasie jednak zapragnąłem połączyć sie z telefonem za pośrednictwem tego kabla i od tamtego czasu nie moge tego zrobić. System instaluje kabelek, nie ma żadnych konfliktów, niby wszystko jest ok tylko nie pojawia się w zasobniku ikonka i nie ma komunikacji... nie wspomnę o świeżym systemie i aplikacji do komunikacji z komórką... hmmm... w czym może tkwić problem??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 U mnie ikonka w zasobniku systemowym pojawia się tylko w czasie komunikacji, np z komórką. Miałem kiedyś podobny problem, ale okazało się że po prostu nie uaktywniłem w komórce połączenia IRDA. W momencie uaktywnienia i położenia komórki przy kabelku pojawia się ikonka w zasobniku i wszystko hula. Kiedy komórkę odsunę połączenie zanika wraz z tą ikonką. [/b] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksiądz Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 wiem... wiem... tak tez powinnno być bo jak pożyczyłem IrDE na USB to działało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 a za pierwszym podłączeniem kabelka ustawiałeś coś w BIOSIE? Miałeś jakąś instrukcję co tam trzeba ustawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Cytat a za pierwszym podłączeniem kabelka ustawiałeś coś w BIOSIE? Miałeś jakąś instrukcję co tam trzeba ustawić? Jezeli jest to kabelek na port szeregowy to nic sie nie przestawia. Jezeli jest to modól podlaczany do plyty glownej.. to wtedy w BIOS-ie przestawiesz COM2 na IRDA ... i tam sa jeszcze dwa tryby do tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 faktycznie racja - myślałem że to o ten do płyty chodzi :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...