Skocz do zawartości
Slayer

Wiedźmin ^_^ :-D

Rekomendowane odpowiedzi

No, właśnie się zaczął....zobaczymy......idę po piwo :)

Kurde...ale teksty....... :lol: :lol: :lol: Jak naturalnie mówią :lol: :lol:

Minęło 14 minut...... 8O 8O 8O ....Pozom filmu na poziomie ,,Morderczych Pomidorów" i ,,Facetów w Bieli".......oj.....zaksztusiłem się piwem 8O :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam wole Muminki :mrgreen: LOOL

A ja Boba Budowniczego. 8)

Hmmm BobBuidowniczy to na mase koloeś...

Ja jednak zawsze bardziej się jarałem klimatami typu "Wiklinowa Zatoka" i "przygody Misia Koralgola" ..Eh... to były czasy... pierwsza bajka jaką widziałem w kolorze ;)

Poza tym był kiedyś miszczowy serial "Sąsiedzi".Teraz to poiprostu klasyka!!

A co do wiedźmina ... Szkoda słów...

Bazyliszek to wygląda jakby był zrobiony z folii na warsztatach w domowym przedszkolu, masa niedoróbek (podobno gdzieś w kadrze jest tabliczka z nazwą nadleśnictwa ... ), obsada... tylko pozazdrościć....(szczególnie "Paździoch " ) Ten aktor to już chyba nie powienien grać w jakimkolwiek filmie, podobny los spotkał Marka Hamila... Coż tak bywa... Jedynie do Żebrowskiego nie mam zastrzeżeń bo koleś się naprawde postarał, i widać że sceny walk z jego udziałem są naprawdę dobrze zrobione jak na polskie warunki....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polnometrazowy jest lepszy serial strasznie rozciagneli i zaczelo przynudzac

A ja sadze ze to nawet lepiej. W filmie ktos kto nigdy nie czytal Sapkowskiego nie wie "kto z kim po co i dlaczego". Ani nie wie kto to ta Ciri i dlaczego on tak za nia lata, skad sie wogule wzial itd. Moze serial bedzie przydlugi ale lepiej wprowadzi w cala sage. Choc i tak wszystkie watki bardziej, ze tak powiem, "polityczne i ogolnoswiatowe" zostana zapewne pominiete.

A swoja droga to troche poroniony pomysl zeby probowac przedstawic choc z grubsza 7 tomow ksiazki w 2 godzinnym filmie. Ja wiem ze niby to nie ma byc kropka w kropke saga lecz tylko "na podstawie opowiadan" ale wtedy traci sie caly watek dlaczego Wiedzmin jest taki a nie inny.

Uff troszke sie rozpisalem :D Ogolnie na filmie sie zawiodlem a serial moze torche poprawi moje mniemanie o tej ekranizacji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam wole Muminki :mrgreen: LOOL

A ja Boba Budowniczego. 8)

Hmmm BobBuidowniczy to na mase koloeś...

Ja jednak zawsze bardziej się jarałem klimatami typu "Wiklinowa Zatoka" i "przygody Misia Koralgola" ..Eh... to były czasy... pierwsza bajka jaką widziałem w kolorze ;)

Poza tym był kiedyś miszczowy serial "Sąsiedzi".Teraz to poiprostu klasyka!!

A co do wiedźmina ... Szkoda słów...

Bazyliszek to wygląda jakby był zrobiony z folii na warsztatach w domowym przedszkolu, masa niedoróbek (podobno gdzieś w kadrze jest tabliczka z nazwą nadleśnictwa ... ), obsada... tylko pozazdrościć....(szczególnie "Paździoch " ) Ten aktor to już chyba nie powienien grać w jakimkolwiek filmie, podobny los spotkał Marka Hamila... Coż tak bywa... Jedynie do Żebrowskiego nie mam zastrzeżeń bo koleś się naprawde postarał, i widać że sceny walk z jego udziałem są naprawdę dobrze zrobione jak na polskie warunki....

Nie,nie najlepsze było jak wjechał paladyn -Stępień :D :D :D

o,, Qrwa ale było zianie na sali w kinie

no i :D :D te gumowe smoki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..plama. mysle ze blad lezy w sztuce. jesli robi sie film z pobudek materialnych to trudno oczekiwac czegos ambitnego. ten film doskonale spelnia takie zalozenia. na bazie popularnosci tej ksiazkowej postaci kreci sie film bo wiadomo ze pojda na niego rzesze. robi sie troche zamieszania przyprawiajac taka papke jakims znanym nazwiskiem i kasa sama plynie do naszej kieszeni. szkoda. a przeciez wcale nie trzeba duzych nakladow zeby zrobic cos wielkiego. przeciez kazdy pamieta kultowego Robina wykreowanego przez Michaela Praeda i towarzyszaca mu sciezke w wykonaniu Clannad. bez efektow ale za to jaki klimat. wielka szkoda ze nasz Geralt nie wypadl podobnie. na otarcie lez polecam http://www.ninjai.com/index.html?id=asw ..maly Ninjai bije nasz film na glowe!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)przeciez kazdy pamieta kultowego Robina wykreowanego przez Michaela Praeda i towarzyszaca mu sciezke w wykonaniu Clannad. bez efektow ale za to jaki klimat. wielka szkoda ze nasz Geralt nie wypadl podobnie (...)

Pamiętny serial. Proste środki, trochę naiwny (jak każdy serial) ale klimat niezapomniany. Porównanie Wiedźmina do tego serialu to bluźnierstwo. Wiedźmin to gniot straszny, nie mogłem go obejrzeć do końca, choć jestem wielkim miłośnikiem sf, fantasy i wiele już widziałem. Ksiażki Sapkowskiego też czytałem wszystkie ale tego filmu/serialu nie dało się wytrzymać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi