Aeroo Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 w sumie nie bylem pewny czy wybrałem dobre miejsce na ten temat ale jesli nie to prosze o przeniesienie. a chodzi mi o to bo jakos nie trafilem na forum na to jaka pasta jest według WAS najlepsza do chłodzenia wodnego własnie takowe kupilem do uzycia na grafie i na procu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KloN Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 A czemu miałaby być inna niż do chłodzenia powietrzem 8O ? przecież sposób wymiany ciepła między procem a coolerem sie nie zmienia, inne jest tylko odbieranie ciepła z coolerka. Z własnych doświadczeń polecam Arctic Silver 5, mam ja pod WR IV i zamierzam użyć do zakładanego wkrótce wc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeroo Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 a kto powiedzial ze ma byc inna (fakt troche zle to sformułowałem, bo wiem ze to bez roznicy jakie chłodznie) chodzi mi tylko o to jaka bo juz mi sie skonczyla to arctic co mialem przy starym coolerku a ze zmieniam na WC to pomyslalem ze i moze jakoas paste kupie lepsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_ Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Wersja econo Arctic Ceramique :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynek Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Cześć Z własnych doświadczeń polecam Arctic Silver 5 Znaczy się na bazie srebra? I masz AMD? Mi w sklepie serwisant mówił, że na stronie AMD jest napisane, że nie wolno stosować srebrnej. Niestety nigdzie nie znalazłęm potwierdzenia tej rewelacji. Oczywiście na stronie producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Cześć Z własnych doświadczeń polecam Arctic Silver 5 Znaczy się na bazie srebra? I masz AMD? Mi w sklepie serwisant mówił, że na stronie AMD jest napisane, że nie wolno stosować srebrnej. Niestety nigdzie nie znalazłęm potwierdzenia tej rewelacji. Oczywiście na stronie producenta. Pewnie chodzi o to, ze niektore srebrne pasty moga przewodzic prad elektryczny i laczyc niektore mostki na procesorku lub robic inne nieporzadane rzeczy. AS 5 akurat pradu nie przewodzi :-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 @Zbynek :) Ktoś Ci ciemnote wciska. Nie ma żadnych przeciwwskazań do stosowania pasty na bazie srebra na procesory AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KloN Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 "] Cześć Z własnych doświadczeń polecam Arctic Silver 5 Znaczy się na bazie srebra? I masz AMD? Mi w sklepie serwisant mówił, że na stronie AMD jest napisane, że nie wolno stosować srebrnej. Niestety nigdzie nie znalazłęm potwierdzenia tej rewelacji. Oczywiście na stronie producenta. Pewnie chodzi o to, ze niektore srebrne pasty moga przewodzic prad elektryczny i laczyc niektore mostki na procesorku lub robic inne nieporzadane rzeczy. AS 5 akurat pradu nie przewodzi :-). Dokładnie, a poza tym zależy jeszcze jak się tą pastę nałoży. Jeżeli ten serwisant należy do 'speców' uważających że pastą należy wypełnić jak najwięcej przestrzeni między amd a coolerem, to faktycznie ma powody żeby obawiać się srebrnych past 8) Jak postępujesz zgodnie z instrukcją, to krzywdy sobie nie zrobisz, nawet jeżeli pasta przewodzi prąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynek Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 "] Pewnie chodzi o to, ze niektore srebrne pasty moga przewodzic prad elektryczny i laczyc niektore mostki na procesorku lub robic inne nieporzadane rzeczy Skoro AMD uważa, że każdy smarujący to ciapa, co popaskudzi cały procek, to zgodzę się z nimi, że nie powinno się używać srebrnej pasty :lol: NA mój zdrowy, chłopski rozum wydaje się, że smarując samo jądro nic nie powinno się dziać. A serwisant zdaje się całkiem sensowny, tak więc nie wiem skąd wziął legendę o zakazie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeroo Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 dobra to teraz takie krotkie pytanie bo temat troche nam schodzi na Panaów servisantów :P czy pasta ceramique arctic i silver 5 przewodza podobnie cieplo czy widac jakies znaczace roznice co do temp. na ktorejs bo ta 1 kosztuje kolo 20 a ta druga 35 a 15 zł róznicy na pascie do dla mnie dużo... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 różnica 1-2*C max. w stresie wg. testów past... poszukaj www.google.pl POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Jak postępujesz zgodnie z instrukcją, to krzywdy sobie nie zrobisz, nawet jeżeli pasta przewodzi prąd. A nawet jesli sie chlapnie troszek tu albo tam - to najwyzej odblokujesz cache lub mnoznik :-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeroo Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 no raczej chlpac nie bede tu i tam bo cachu nie odblokuje w bartonie a mnoznik mam odblokowany :) mowisz rozniaca 2* na korzysc srbrnej oczywiscie ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Test past termoprzewodzących na Tweak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeroo Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 no i o to mi chodzilo :) i wszystko jasne :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...