mat_zab Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 mam 2 nowe instalacje os lodówek i czytałem gdziesz że z tego można zrobić dość fajne chłodzenie :twisted: tylko mam kilka pytań odnośnie tego: 1: czytałem że na tym czymś osiąga się -30C i czy przy tej temp czasem nie robi się szrom :roll: , który może się skrapalć 2: jak ktoś robił coś takiego to niech napisze na czym to polega i jak to zrobić. I jeszcze jedno mam dostęp do sztab miedzi i ciekaw jestem czy na takie coś byłby popyt 8) bo mogę mieć tego pare sztuk i napiszcie ile może stać taka sztabka z której wyjdzie gdzieś z 3bloki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Wszelkie pytania do tow. -> berkuta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 A właśnie napiszcie ile może być warty takie bloki: 1. http://republika.pl/gcze/ albo taki: 2. http://republika.pl/overclocking2max/blokww.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Asten Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 ... I jeszcze jedno mam dostęp do sztab miedzi i ciekaw jestem czy na takie coś byłby popyt 8) bo mogę mieć tego pare sztuk i napiszcie ile może stać taka sztabka z której wyjdzie gdzieś z 3bloki. Jesli by były w rozsądnej cenie to jestem chętny :) btw. wymiary tych sztab by się przydały :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 ten w wersji pierwszej kosztował by z 40zł a ten w drugiej to tak od 65 do 70zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 tego drugiego bym wzial za 65 zl :) masz nowe na stanie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 ten pierwszy wydaje mi sie zadziwiajaco znajomy, kiedys zrobilem projekt dokladnie takiego bloku i dalem go komus :/ ale nie pamietam komu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 mateowskie sa lesphse :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 mateowskie sa lesphse :D Ten pierwszy nie wyglada na jakis wydajny, tym od Mate do piet nie dorasta. Ciekawie wyglada za to ten drugi, frezowany, calkiem calkiem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Nie no jeśli chodzi o ten pierwszy to ten projekt nie jest mój tylko znalazłem go na internecie mój oczywiście nie jest tak badziewnie wykonany :D ja nie mam jakiś badziewnych wylatów tylko takie jakie są w tym 2 projekcie, a jeśli chodzi o te mateowskie to troche chyba są droższe, no i one są chyba wiercone moim zdaniem frezowane są lepsze, a zresztą takie jak mateo robi to też dam rade zrobić 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Moge też zrobić blok na zamówienie :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 tego drugiego bym wzial za 65 zl :) masz nowe na stanie? Narazie chce dowiedzieć się czy byli by na to chętni bo jak nie to po co będe je robił, ale jakby znalazło się więcej to czemu nie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 hyhy, moglem miec taki freowany (znajomy ojca ma frezarke :P) , ale wybralem mate-owski :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Ten pierwszy projekt to jest na stronie www.overclockers.com Jaką grubość ścianek działowych ma ten blok, chodzi mi o drugi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Ten pierwszy projekt to jest na stronie www.overclockers.com Jaką grubość ścianek działowych ma ten blok, chodzi mi o drugi. Wiesz może być jaki chcesz tylko oczywiście wykonalny 8) to zdjęcie jest przykładowym blokiem jaki moge zrobić, to nie jest tak że ja mam takich bloków zrobione już 20sztuk i chce je sprzedać, poprostu jestem w stanie takie coś zrobić bo mam dostęp do specjalistycznych maszyn na których moge praktycznie zrobić jaki tylko chcesz blok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Ten pierwszy projekt to jest na stronie www.overclockers.com Jaką grubość ścianek działowych ma ten blok, chodzi mi o drugi. Jeśli jkuż robisz to zrób taki jak maXXpert dam ci linka to sobie oblukasz Wydaje mi sie że będzie wydajniejszy od matowskiego a nie jest trufdny do zrobienia. http://www.overclockers.com/articles549/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 a ja mam 8 klockuff czystej miedzi 50mm x 50mm x 12mm (chyba , nie miezylem , moze byc wiecej) i sobie zrobie bloczki :) (chyba 3 , a te 5 kawałkuff to chyba gdzieś opyle) :)))))))) bede frezowł i ten projekt mi się podoba , BTW ma ktoś taki w autocadzie ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Ja mam w glowie projekt ekstra bloku ale pewnie bylby zbyt trudny nawet na porzadnych maszynach. Trzeba miec frezarke numeryczna i program na nia napisac a nie mam odpowiednich programow CAD-owskich. :cry: Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Ten pierwszy projekt to jest na stronie www.overclockers.com Jaką grubość ścianek działowych ma ten blok, chodzi mi o drugi. Jeśli jkuż robisz to zrób taki jak maXXpert dam ci linka to sobie oblukasz Wydaje mi sie że będzie wydajniejszy od matowskiego a nie jest trufdny do zrobienia.http://www.overclockers.com/articles549/ Jak byś podał grubość tych ścianek to pewnie dałbym rade takie coś zrobić ale oczywiście bez takiego mocowania i takich bajerów na podstawie :) ale reszte jeśli chodzi o te kanaliki to bez problemu. Jak możesz to padaj więcej różnuch projektów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Ja mam w glowie projekt ekstra bloku ale pewnie bylby zbyt trudny nawet na porzadnych maszynach. Trzeba miec frezarke numeryczna i program na nia napisac a nie mam odpowiednich programow CAD-owskich. :cry: Pozdro Dexter Jak możesz to podeślij mi go to zobacze jak to wygląda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Ale który projekt ci sie podoba ten co podałem ? Gdziemieszkasz jak w Warszawie albo w Radomiu to sie dogadamy bo mi miedz potrzebna. Projekt taki bloku właśnie zrobiłem w Auto Cad'ie. Jak chcesz to pisz. Zrobiłem dwa projekty na CPU większy 60x60x15 mm i kanały szerokości 6mm. Mniejszy taki 50x50x10 ma kanał 5mm szerokości. Ale jak będziesz chciał to zrobie ci projekt w Auto Cad'ie a ty mi za to jeden egzemplarz po kosztach prześloesz oczywiście zwróce ci kase za miedz końcówki i wysyłke. :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Hej, a powiedzmy taki projekt jak wyżej ile by kosztował? Też 65-75zł? A blok o wymiarach 60x60 (lub więcej) z podfrezowanym spodem (żeby nie zaczepiał o socket) też możesz zrobić? Za ile? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieza Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 a myslicie o takim projekcie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Dex to jak będziesz wysyłał to i mnie wyślij ten projekt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Wieża wydaje mi sie że ten co ja pokazałem to będzie lepszy. Ale zauważyłem te zwężki na wysokości CPU trzeba to przemyśleć i zastosować gdzie w innym projekcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Hej, a powiedzmy taki projekt jak wyżej ile by kosztował? Też 65-75zł? A blok o wymiarach 60x60 (lub więcej) z podfrezowanym spodem (żeby nie zaczepiał o socket) też możesz zrobić? Za ile? Też dałby rade zrobić i myśle że takie bloki na zamówienie to za jakieś 75zł to bym zrobił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 a myslicie o takim projekcie? takie coś to na 100% jestem w stanie zrobić podoby podałem na samym początku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieza Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Wieża wydaje mi sie że ten co ja pokazałem to będzie lepszy. Ale zauważyłem te zwężki na wysokości CPU trzeba to przemyśleć i zastosować gdzie w innym projekcie. zwezki dalem aby zwiekszyc cisnienie/przeplyw w danym miejcui po to by pogrubic troche scianki nad jadrem procka, wydaje mio sie ze powinno byc lepsze niz wiecej kanalow ale wezszych poniewaz waskie kanaly powoduja duze opory , atak przeplyw jest wiekszy tylko tam gdzie trzeba, zamiast takich malych zwezen mogly by byc tez wezsze kanaly srodkowe, ale co llepsze w praktyce?to trzeba sprawdzic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Dex to jak będziesz wysyłał to i mnie wyślij ten projekt. Hehe widze ze wszyscy ciekawi sa. Napisalem ze projekt mam w glowie a poniewaz z rysunkiem u mnie krucho to nawet w paincie Wam nie narysuje 8) Chociaz moze sprobuje. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 dex-idz na poluibude, daj w lape i.......bedziehs mial bloczek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...