Skocz do zawartości
kondzik90

Problem z zasilaczem chieftec

Rekomendowane odpowiedzi

2 miechy temu kupiłem chiefteca 360w 360-302 df i wczoraj odpalam a zasilacz zaczyna skrżeczeć i po 10 sekundach skrzeczenia się wyłacza jutro jade go oddać na gwarancje tylko że skrzeczy raz na jakiś czas tzn raz skrzeczy od razu po włączeniu a drugi po 5h jaka jest tego przyczyna.czy to wiatrak bo po wykręceniu i odpaleniu wydaje mi sie że to dolny wiatrak jednak czy skrzeczy lub piszczy wiatraki kręcą się normalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem Chieftec 360-302 DF 16 dni temu. Okazał się wadliwy, gdyż nie działały wentylatory. O mało co mi nie uszkodził podzespołów komputera z powodu przegrzania. Od 13 dni jest w serwisie na gwarancji; mam tam zadzwonić i zapytać o niego 3-go listopada. Trochę długo.

Coś mi się zdaje, że firma Chieftec wypuszcza jakieś badziewie na nasz rynek. Kupujesz drogi, dobry, firmowy zasilacz, a potem masz problemy. No cóż, zdarza się.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wy koledzy macie jeszcze zaufanie do zasilaczy Chieftec? Ja już zaczynam wątpić. W serwisach piszą, że dobry markowy zasilacz to rzecz niezbędna i dająca pewność i bezpieczeństwo dla komputera, a jednak rzeczywistość często jest inna.

Tak tak, ten dzisiejszy sprzęt to już nie jest to co kiedyś. Ja do dziś używam w drugim komputerze zasilacza AT 200W, który kupiłem z komputerem 486DX około 12-14 lat temu. Może wentylator jest teraz głośny, ala działa bardzo dobrze. Teraz pracuje w komputerze z procesorem AMD K6 200MHz MMX i nie ma z nim żadnych problemów. Teraz firmy wolą produkować towar, który nie będzie klientowi służył długo. A to tylko po to, aby ludzie kupowali ponownie, zwiększając obroty firmy.

Jest tak z zasilaczami, które trzeba wymieniać, z wentylatorami, które buczą po kilku miesiącach, z klawiaturami, w których ścierają się literki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi