Skocz do zawartości
mormir

AMD 64 <- tym razem chłodzenie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pytanko dotyczace Pentagrama QC-80 Cu - w instrukcji jest napisane, iż obsłguje AMD 64 S 754 wszystkie istniejące modele. Ja mam Gigabyte K8NS Ultra (S939) i wentyl by wszedł gdyby nie standardowe mocowanie w płytce.

Czy można je zdjąć i jeśli tak to w jaki sposob? :oops:

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

Witam.

Mam pytanko dotyczace Pentagrama QC-80 Cu - w instrukcji jest napisane, iż obsłguje AMD 64 S 754 wszystkie istniejące modele. Ja mam Gigabyte K8NS Ultra (S939) i wentyl by wszedł gdyby nie standardowe mocowanie w płytce.

Czy można je zdjąć i jeśli tak to w jaki sposob? :oops:

Pozdrawiam

1270450[/snapback]

zapewne mówisz o tym koszyku plastykowym ??

Tak można go bez problemu zdjąć, tylko mobo musisz wykręcić z obudowy i od spodu są dwie śróbki- wykręcasz je i już :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapewne mówisz o tym koszyku plastykowym ??

Tak można go bez problemu zdjąć, tylko mobo musisz wykręcić z obudowy i od spodu są dwie śróbki- wykręcasz je i już  :-P

1270469[/snapback]

Ja ostatnio skladalem kompa na plycie gigabyte'a s939 i nie bylo srubek ale jakies dziwne bolce :? Ale tak czy siak trzeba zdjac ten koszyk odkrecajac sruby lub wyciagajac bolce poprzez wypchniecie :D pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie.

No właśnie mecze sie z tymi "dziwnymi bolcami" i jak narazie zadnych postepów.. Nie chcą wyjsc, a koszyczek ani rusz. Może ma ktoś jakiś dokładny opis? :wink:

I gdzie w ogole są sruby, ja widze jedynie od spodu dwa plastikowe bolce.

Pozdrawiam

Edytowane przez lionar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA na orginalnej wichurze wycisnolem z mojego andka 2GHz@2,6GHz i na podstawowej wichurze w stresie mialem max 66stopni i to wcale niejest tak duzo a wiec orginalna wichura jest OK :D Jak masz malo kasy to biez BOXa i jest GIT :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie.

No właśnie mecze sie z tymi "dziwnymi bolcami" i jak narazie zadnych postepów.. Nie chcą wyjsc, a koszyczek ani rusz. Może ma ktoś jakiś dokładny opis? :wink:

Pozdrawiam

1271260[/snapback]

mówie Ci że jest przyklejony taką taśmą dwustronną, jak oderwiesz to nie będzie śladu, wypychaj śmiało B)

bosheee

pomyliło mi się chyba z msi

masz takie dwa białe bolce tak? jak tak, to od spodu musisz złapać je jakimiś kombinerkami, aby je zwęzić i wtedy wypchniesz je do góry, ale filozofia co nie :D

heh, sorry, ale banał, właśnie 3mam tą płytę w ręku - od spodu tych bolców po środku nich jest takie małe coś, taka mała dziurka - a w niej prostokącik, ten prostokącik musisz wypchnąć, wtedy wyjdzie od góry :D a jak wyjdzie to wtedy na dole zwężasz te nóżki i wyłazi całe :D

sorry za zamiesznie :mur:

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie.

Pozdrawiam

1271260[/snapback]

Musisz wypchnac te bolce od drugiej strony plyty,od tej strony gdzie nie ma gniazda na procka :wink: Tam nie ma zadnych srub sa te smieszne bolce ktore trzeba wypierd**** Ja tez nie wiedzialem o co chodzi :mur: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA na orginalnej wichurze wycisnolem z mojego andka 2GHz@2,6GHz i na podstawowej wichurze w stresie mialem max 66stopni i to wcale niejest tak duzo a wiec orginalna wichura jest OK :D Jak masz malo kasy to biez BOXa i jest GIT :wink:

1271316[/snapback]

Hmm, jesli masz Winchestera to dla niego maksymalna temperatura przewidziana przez producenta to 65.

I to JEST duzo.

http://www.amd.com/pl-pl/assets/content_ty...pec_Rev_POL.pdf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi