kosmo Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Witam Mam windows ME i problem :( wyświetla mi we właściwościach systemu że jest włączony tryb zgodności z MSDOS itp, feralnym plikiem jest NLSFUNC.SYS, napisane jest że mam w pliku config.sys wykasować wpisy dotyczące pliku, ale i tak nic nie pomaga, nawet jego skasowanie :) bo pojawia się na nowo. Problem się zrodził chyba po tym jak uruchomiłem kompa z dyskietki bootującej (przez przypadek znalazła się w napędzie) Proszę o pomoc, bo co kilka minut komp się wiesza i pozostaje tylko reset. ps. nie chce reinstalować windy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 moze chodzi o to ze dziala znana i nielubiana opcja WinME System Restore - zmieniasz wpis w pliku systemowym i restartujesz kompa, a WinME przywraca stary plik systemowy - jezeli chcesz sie pozbyc tej opcji to zerknij tu http://windows.online.pl/box/tips_me.htm (o funcji RESTORE gdzies tak w polowie strony, ale mozna przejzec calosc), moze na poczatek odzancz w msconfig - StateMgr i wtedy zlikwiduj wpis i zrestartuj kompa itd nic innego nie przychodzi mi do glowy i jeszcze 1 nie biore dopowiedzialnosci za ewentualne straty :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 opcje przywracania systemu wyłączyłem na samym początku, po zainstaloaniu systemu, więc to chyba nie to, ale poczytam info na tamtej stronie 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...