Skocz do zawartości
Mike3129

Microsoft Power Point - pytanie??

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie odnośnie Power Pointa, przede wszystkim czy można zlikwidować jakoś podkreślenie hiperłącza, poprostu nie chce żeby hiperłącze nie było podkreślone. A drugie pytanie brzmi czy można swoją przygotowana prezentacje zabezpieczyć hasłem, tak żeby nikt nie mógł zmieniać jej zawartości. Prosze o pomoc. Z góry dziękuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ad.1.

O ile dobrze pamiętam to : format/tło i tam masz kolory i styl hiperłącza (przed i po kliknięciu.)

Ad.2.

Można, ale nie wiem jak. Działa to na tej zasadzie że bez podania chasła plik ten będzie można jedynie odczytać, zero modyfikacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, po co zadawałeś sobie tyle trudu aby zakładać temat na forum skoro wystarczyło w pomocy wpisać "hiperłącze" oraz "hasło". Dalej już znajdziesz bez trudu. No chyba, że ambitnie skasowałeś wszystkie pliki pomocy, to zwrócę honor i wkleję co tam napisane!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zwykle przeceniłem Billa i majkrospółkę :)) Faktycznie podkreślenie przy zachowaniu działania hiperłącza da się usunąć w Wordzie ale w Powerpoincie już nie :/ Można tylko kolor zmienić.

Podkreślenie oczywiście można usunąć (prawy klawisz -> usuń hiperłącze lub od razu przy wklejaniu -> tylko tekst) ale wówczas nie będzie ono działało jak hiperłącze - będzie zwkłym tekstem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi