Skocz do zawartości
dexa

Mam problem z NECkiem 3500A

Rekomendowane odpowiedzi

Wkladam dysk Datex, Titanium, Cursor do tego napedu i slysze cykanie.

I nic sie nie dzieje. To są CDs.

Pojechalem do servisu, wymieniono mi na nowa i dalej to samo.

I teraz naprawde nie wiem co mam robić :roll:

Radźcie coś, może jakiś inny bios.

Mialem 2.16, zaktualizowalem do 2.17.

DVD wydaje sie byc ok.

Prosze o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakiekolwiek CD-R nagrane odczytuje???

Troche to nie jasno opisales, nic sie nie bedzie dzialo, jesli plyta jest pusta... :lol:

Nawet sie nie zakreci, dopiero po nagraniu...

Nie mozliwe, ze to naped bruzdzi...

Podaj wiecej szczegolow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc tak...

Nie ma znaczenia czy wkladam plyte czysta czy nagrana, napęd zawsze tylko i wylacznie cyka. Dośc wolno.. z czestotliwości tak 1Hz (raz na sekunde) i nic sie nie dzieje.

Dziwne to jest dlatego ze jest to juz drugi napęd ND-3500A, kupiony na allegro, odebrany osobiscie.

Co ciekawe mam takie wrazenie ze to nie jest kwestia napędu, tylko wlasnie stykow napiec.... ale nie wiem jak to zrobic.

"Troche to nie jasno opisales, nic sie nie bedzie dzialo, jesli plyta jest pusta... Laughing "

No wlasnie nie, bo jak plyta jest pusta to nie ma tego cykania.

A tu tak jakby naped chcial zastartowac, a wszystko co potrafi to tylko takie cyk... cyk... cyk

Nie umiem lepiej opisac bo to jest dziwne, nigdy sie z czyms podobnym nie spotkalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc tak...

Nie ma znaczenia czy wkladam plyte czysta czy nagrana, napęd zawsze tylko i wylacznie cyka. Dośc wolno.. z czestotliwości tak 1Hz (raz na sekunde) i nic sie nie dzieje.

Dziwne to jest dlatego ze jest to juz drugi napęd ND-3500A, kupiony na allegro, odebrany osobiscie.

Co ciekawe mam takie wrazenie ze to nie jest kwestia napędu, tylko wlasnie stykow napiec.... ale nie wiem jak to zrobic.

"Troche to nie jasno opisales, nic sie nie bedzie dzialo, jesli plyta jest pusta... Laughing "

No wlasnie nie, bo jak plyta jest pusta to nie ma tego cykania.

A tu tak jakby naped chcial zastartowac, a wszystko co potrafi to tylko takie cyk... cyk... cyk

Nie umiem lepiej opisac bo to jest dziwne, nigdy sie z czyms podobnym nie spotkalem.

Opisz swój błąd tutaj:

http://www.cdrinfo.pl/forum_.php

tam całkiem spora rzesza ludków ma takie palniki i za pewne ktoś będzie ci w stanie pomóc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi