Skocz do zawartości
xor

Wasz rekordowy czas zajechania sprzetu

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sie zastanawiam, ile rekordowo krotko zyl u Was nowy sprzet ?

Coz, ostatniu odszedl moj radeon9700, to kupilem sobie radeona9800SE@pro, no i po ok. 48h jak go dostalem tak w nim grzebalem, i po tej operacji pacjent juz nie wstal 8)

Wpisujcie swoje najlepsze 'osiagniecia' w formie ulamka :

cena w PLN(bez kosztow wysylki itp)/ czas zycia w h (od otrzymania go w swoje paskudne lapy)

Wiec moj rekord :

699/48

:D

UPDATe : aha - samoistne pady sie NIE LICZA ! Wezmy pod uwage tylko i wylacznie WLASNORECZNE zabicie sprzetu. Wlasnoreczne bez cienia watpliwosci !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

joystick do ataryny, model nie pamietam cena nie pamietam (nie ja kupowałem :lol: ) kolor czarny z czerwonymi przyciskami wykonczyłem go w jakies 7h ciagłej gry ( naszczescie gwarancja była i na nastepny dzien dostałem nowy ktory mam do dzis gdzies tam )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie czy w gre wchodzi tylko sprzet komputerowy czy też inne rzeczy też.

jeżeli o komputer chodzi to mi sie kiedys moja 15 LG wymsknęła z rąk, robiłem reorganizacje w pokoju pod wpływem.

Ale ile kosztowała to dokładnie niepamiętam bo było to już kilka lat temu ale gdzies ok 700 zł, dwa tygodnie go miałem. (Dobry sposób na szybkie wytrzeźwienie - ale niepolecam).

Co do sprzętru nawijmy go niekomputerowego to moj kumpel wracał swieżo zakupionym (nie nowym 16 000 zł) CeBRem 600 do domciu i 2 godzinach stwierzdził ze juz się wjeździł w motor ... niewjeździł się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skupmy sie jednak na naszym koniku - czyli komputerach :)

LPC--> co, decathlon ? Oj, tak starych czasow to ja nie licze :) Tez iles-tam joyow sie naniszczylo. Ale wystaczylo pociac jakas puszke i sie je naprawialo :)

Ducat --> hmm, z x-owym pozdrowieniem... - mam rozumiec, ze grywasz w serie gier wszechswiata X ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GigaByte Radeon 9600pro 500zł/5dni

Chyba był przekręcony rdzeń 600/mem ~700MHz

Nawet w serwisie niewiedzieli co mu dolega :twisted:

i dostałem w ramach gwary

Sapphire Radeon 9600pro 500zł/7dni

Pochodziła ta karta CAŁY tydzień i padło na niej zasilanie :?

No i znowu gwara i kolejny 9600pro też od Szafirka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sapphire R9800PRO 650zl - pochodzil moze z 1,5 miecha po czym padl podczas grania w Fife2005 - poczatkowo myslalem ze to przy zakladaniu silencera, zjechal mi srubokret i pojechalem lekko po sciezkach - ale to nie sciezki jednak (spawdzone miernikami) 8O Chyba udupilem tego Radka zbyt wysokim VAGP (1.65V) - ale tego sie juz nie dowiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe. Ja zajechałem po 3 ( 8O ) latach płytę głowną (licząc od daty zakupu -> '98 ). Nie pamiętam już nawet jaka to firma była i ile kosztowała. Czyściłem ją odkurzaczem i zapomniałem wyciągnąć wtyczke z kompa :) Iskra poleciała i sie spaliła :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm nie mam osiagniec na tym polu ale raz prawie udalo mi sie spalic 256 ddr :) - jestem chyba druga osoba na tweaku ktorej udalo sie je wcisnac odwrotnie :) komp nie chcial wstac i nagle polecial z niego dym - szybko wylaczylem sprawdzam i patrze ze pamiec siedzi odwrotnie (nie wiem jakim cudem weszla) wiec ja wyciagnalem i miala upalone 2 styki (wyparowaly) a w slocie tez owych stykow brakowalo - wsadzilem ja jeszcze raz tym razem poprawnie - komp wstal i dziala do dzisiaj :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja hmm ;)

MSI K7n2-L

~500zł/~6 miechów -> L12mod :lol: nie wiem jakim cudem

2ga MSI K7n2-L

450zł/1 miesiąc -> vcore vmod :D nie miałem lutownicy i jakiś klej, ale to poszło... pomyliłem strony w którą się kręci i poszło około 5V na proca :D płyta naszczęsie padła nim napięcie doszło do proca :D

MSI Ti4200

700zł/~6 miechów -> ładnie chodziła ( w miare 280MHz->A2 :( i 615MHz) potem zrobiłem vmemmoda, ale miałem jakieś lipne te samsungi i po lekkim zwiększeniu po 5 minutach karta poszłą, czekałem 2 miechy na gwar. warunkową i dostałęm FX5200 :lol: przynajmniej jest 1szy na świecie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm nie mam osiagniec na tym polu ale raz prawie udalo mi sie spalic 256 ddr :) - jestem chyba druga osoba na tweaku ktorej udalo sie je wcisnac odwrotnie :) komp nie chcial wstac i nagle polecial z niego dym - szybko wylaczylem sprawdzam i patrze ze pamiec siedzi odwrotnie (nie wiem jakim cudem weszla)

Zgadza sie :) Ja jestem tą "pierwszą osobą na tweaku" Nowo zakupioną kość 256MB ddr 266 wcisnąłem odwrotnie. Pamiec jak i płytą ABIT BD7 do wymiany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi