koperek Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Witam. Chciałbym zmodernizować komputer. Oto częći które już posiadam: graficzna: Asus GeForce 2 32 mb v7700ti series , pamięć ram 192 mb 100 Mhz ; odtwarzać dvd zasilacz 250 wat. I teraz jest taka sprawa chciałbym dokupić jakąś używaną płyte gł do procka Atlon 1,4. Z kupieniem używanej płyty gł i procka nie będzie proglemu tylko musze znać firme i typ. I z tym jest właśnie problem bo nie jestem zorjętowany zbytnio w platformie AMD bo zawsze miałem Intel. :oops: Więc prosze was o dobardzebnie co do płyty gł, któera pociągnie procek 1,4 atlon i będą na niej chodizć sdramy 192 na 100 Mhz. i pytanie czy zasilacz 250 wat to pociągnie? prosze o szybką odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 ecs k7s5a :twisted: zasilacz da rade ( chyba :twisted: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperek Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 prosze o nie podawanie skrutami np. ecs k7s5a prosze o pełną nazwe ecs k7s5a bo nie orjętyje się w skrótach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 to jest pełna nazwa :lol: no na upartego ecs mozna rozwinac do elitegroup... ale jak wyjedziesz z takim tekstem do sprzedawcy to w 70 % ci powiedza zen ie ma takiego czegos ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 ecs k7s5a :twisted: zasilacz da rade ( chyba :twisted: )No ja nie wiem, jezeli to codegen itp, to ta płyta go może "zabić". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperek Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 aha dzięki a może jekieś inne propozycje co do płyt głównych. bo z zasilaczem zaryzykuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 ASUS A7V133 na KT133A - będzie o wiele lepsza od tego ECS'a, może być też ABIT KT7 na KT133A. Te chipsety obsługują pamięci SD-RAM (tylko) więc bez problemu możesz wstawić tam posiadane pamięci. A z zasilaczem nie powinno być problemu bo jak miałem A7V133 + GF4MX + Thunderbirda 1,2 (później palomino 1,4) i zasiłkę codegena 200W nie było żadnego problemu, Heh niektórzy na forum to by pewnie wstawli chiefteka 420 do pentium II :) no offence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 sgj nie strasz go moj sasiad ma tego eceeska + antka2000+ + 512 ramu + mx440 i wypalarke i to wsio ciagnie rubikonek 250 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 ASUS A7V133 na KT133A - będzie o wiele lepsza od tego ECS'aLepsza może i jest ale ten ecs jest o wiele szybszyod kazdego kt133(a), a nawet kt266. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Nie będe się spierał, chociaz uważam inaczej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 sluchaj. szukaj ecs bo to naprawde dobra płyta. wymiana biosu i jedziesz na tym jak szalony. mialem na tej plycie: durnia 750, 1200 a pozniej thortona 2200, ktorego mam caly czas:). wszystko chodzilo na 250 zasilka i bylo git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 pisze się zorientowany :P KURNA! Weź SOLTKA SL-75KAV - nowe czasem na allegro jeszcze można dostać, chodzą na nich nawet Throughbready B - miałem takowego na tej płytce na 2200 Mhz zapuszczonego, oczywiście drutmoded. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Abit KT7/A/E Soltek SL-75KAV na tych plytach posadzisz wszystkie Athlony na fsb133 ecs k7s5a jest szybszy tylko na ddr ,ty masz pamieci SDRAM ,a na takich w/w pyty sa szybsze ,nie sprawiaja zbytnio problemow i maja duzo wieksze mozliwosci o/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Albo MSI K7T Turbo2 (KT133A). Kolega ma, również obsługuje Thoroghbred'y i chodzi bez zastrzeżeń. I z tego co pamiętam zasila procka z linii +12V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperek Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 myślę że najlepszym rozwiązaniem byłaby płyta gł ecs k7s5a moich dwóch kolegów ją ma i są bardzo zadowoleni . co o tym sądzicie?? :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolinski Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 ASUS A7V133 na KT133A - będzie o wiele lepsza od tego ECS'a, może być też ABIT KT7 na KT133A. Te chipsety obsługują pamięci SD-RAM (tylko) więc bez problemu możesz wstawić tam posiadane pamięci. A z zasilaczem nie powinno być problemu bo jak miałem A7V133 + GF4MX + Thunderbirda 1,2 (później palomino 1,4) i zasiłkę codegena 200W nie było żadnego problemu, Witam! Mam pytanie. Mam teraz ASUS A7V133 i Durona 750 MHz. Jakiego Athlona najszybszego jest w stanie obsłużyć ta płyta? Wiem że jak piszesz znasz ASUSA A7V133. Pozdr znad samego Bałtyku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolinski Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 ASUS A7V133 na KT133A - będzie o wiele lepsza od tego ECS'a, może być też ABIT KT7 na KT133A. Te chipsety obsługują pamięci SD-RAM (tylko) więc bez problemu możesz wstawić tam posiadane pamięci. A z zasilaczem nie powinno być problemu bo jak miałem A7V133 + GF4MX + Thunderbirda 1,2 (później palomino 1,4) i zasiłkę codegena 200W nie było żadnego problemu, Heh niektórzy na forum to by pewnie wstawli chiefteka 420 do pentium II :) no offence Witam! Mam pytanie. Mam teraz ASUS A7V133 i Durona 750 MHz. Jakiego Athlona najszybszego jest w stanie obsłużyć ta płyta? Wiem że jak piszesz znasz ASUSA A7V133. Pozdr znad samego Bałtyku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Mam teraz ASUS A7V133 i Durona 750 MHz. Jakiego Athlona najszybszego jest w stanie obsłużyć ta płyta?Miałem obydwie polecane płyty (tyle że wersje z Raidem), tzn. Abit KT7A-Raid i Asus A7V133-Raid, na obu nie było żadnego problemu z pamięciami różnych producentów, k.graficznych, itp. Max. procek, jaki wsadzisz na te płyty, to Athlon XP 2200+ (Palomino :!:) - ja miałem XP1800+. Próbowałem Thorougbredy i Applebredy, ale niestety płytki nie były w stanie ich obsłużyć :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolinski Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Dzięki za szybką pomoc. Moja ASUS A7V133 jest bez RAIDu, BIOS mam ver 1009 bo nowszego na stronie ASUSa nie ma (z kwietnia 2002 niestety). Czy warto przyśpieszyc z tego Durona 750 na Athlona 2200? Pewnie potrzebuję szybszego do karty DVB TT 1.3 sprzętowej bo dowiedziałem zeę że nowe wersje progDVB z powodu zbyt wolnego procesora nie bardzo u mnie chodzą... Pozdrówka z Gdyni z Bulwaru Nadmorskiego zimnego i wietrznego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...