voltt Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Wiem że coś podobnego było już na forum, ale w pełni nie oddaje to mojego problemu. Mam WinXP prof. i po zakończeniu gry (jak się wyłacza) to komp sie restartuje. Jak miałem zainstalowany Win 2000 albo 98 to nie miałem tego problemu. Przy instalowaniu sterowników do karty graficznej, pojawił się komunikat o nie przejściu prze ten sprzęt testów zgodności. Przy sterownikach do myszy też miałem ten komunikat, ale jak zmieniłem sterowniki na nowsze to już się nie pojawił. A do grafiki też mam najnowsze stery i problem się powtarza. Co mam z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Wyłącz autonamtyczny reset kompa po błędzie krytycznym i jak sie blu skrin pokaże to spisz to na kartke i wrzuć tu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voltt Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 A jak wyłączyć automatyczny reset kompa po błędzie krytycznym?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voltt Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Pojawia się komunikat następującej treści: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL Jeżeli po raz pierwszy widzisz ekran błędu Stop, ponownie uruchom komputer. Jeżeli ten ekran pojawi się ponownie wykonaj następujące kroki: Upewnij się czy wszelki nowy sprzęt i oprogramowanie są poprawnie zainstalowane. Jeżeli jest to nowa instalacja, poproś producenta sprzętu lub oprogramowania o wszelkie aktualizacje dla systemu windows, które mogą być potrzebne. Jeżeli problemy będą się powtarzać, wyłącz lub usuń wszelki nowo zainstalowany sprzęt i oprogramowanie. Wyłącz opcje pamięci systemu BIOS, takie jak buforowanie i przesłanianie. Jeżeli do usunięcia lub wyłączenia składników musisz użyć trybu awaryjnego, ponownie uruchom komputer, naciśnij klawisz F8, aby wyświetlić zaawansowane opcje startowe, a następnie wybierz opcje Tryb awaryjny. Informacje techniczne: *** STOP: 0x000000D1 (0xF9558236, 0x00000002, 0x00000000, 0xF9558236) *** cmuda.sys - Address F9558236 base at F94F9000, DataStamp 3dc24536 *** cmuda.sys - Address F9558236 base at F94F9000, DataStamp 3dc24536 Rozpoczynanie zrzucania fizycznej pamięci. Zrzut pamięci fizycznej został zakończony. ----------------------------------------------------- No i to by było na tyle. Aha, nie wiem czy to ma coś wspólnego ale w Menadżerze urządzeń mam problem ze sterownikiem do "Kontrolera uniwersalnej magistrali szeregowej". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...