Skocz do zawartości
tomboy

Czy wam też sie blokuje Logitech UltraX?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko do osób posiadajacych ta klawiaturke. A mianowicie, czy blokuje sie wam klawiatura po naciśnięciu jednocześnie "góra"+"lewo"+"spacja" lub "num8"+"num4"+"spacja"? Blokuje znaczy ze po nacisnieciu jednoczesnym tych klawiszy z kompa wydobywa sie "beep" i klawiatura nie reaguje na wcisnieta kombinacje klawiszy. Bo nie wiem czy to mi sie tylko trafil felerny egzemplarz czy tez ten model tak ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry zapomnialem dodac, ze te kombinacje klawiszy nalezy przytrzymac przez chwile. Najlepiej wlaczcie sobie jakos samochodowke, skonfigurujcie ustawienia klawiszy zeby wszystkie w/w byly wykorzystane (spacja jako hamulec reczny, strzałka w góre - gaz itd.). Ja jak gram to czesto wciskam gaz, hamulec reczny i np lewo - no i jak przytrzymam te klawisze razem wcisniete to tylko slysze bip i klawiatura nie reaguje na wcisnieta kombinajce klawiszy - znaczy samochod np. zamiast skrecic w lewo jedzie dalej prosto :(

no jesli przytrzymam dluzej kombinacje tych 3 klawiszy to biczty to chyba logiczne. ale w zadnym wypadku nic sie nie zawiesza ani nie blokuje!!

Źle mnie zrozumiałeś, nic nie ma sie zawieszac, tylko po prostku w tym przypadku np. gra nie reaguje na wcisniete przeze mnie klawisze.

No nie no ludzie... nawet ultrax sie blokuje?! CZY KTOS KIEDYKOLWIEK SPOTKAL SIE Z NIEBLOKUJACA SIE KLAWA?! chetnie kupie, nawet za 2 banki... eh...

Ja mam taka, Liteona kupionego w 1996 roku za ponad 300 zl. W sumie fajna klawa, ergonomiczna z touch padem, ale głośna i duża. No ale nie blokuje sie wogole, a kombinowalem z mnostwem ustawien.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie w logitechach blokowala sie kombinacja shift + alt i robil sie wcisniety na stale ctrl. za to w microsoftowych klawirkach przytrzymanie dluzej jakiegos klawisza pwodowalo zanlokowanie go na stale, i trzeby go bylo wsisnac jeszcze raz zeby przestal sie wysylac sygnal do kompa

am tracera i nic sie nie blokuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taak, mam ultrax, owszem - blokuje sie, ale nie zapominaj ze to jest oem:PPP A pozatym jedyne samochodowki w jakie gram to nfs:u i nfs:u2:) Ale num4 + num8 + spacja nic sie nie dzieje:) Ale w ut2004 tego nie odczuwam, nie mialem tak jeszcze nigdy:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klawiatura Chicony na złączu PS/2, na każdej płycie głównej (BX,KT133,KT880) wywołuje beeeeep speakera (po naciśnięciu space+lewo+góra), co oznacza że nie można obsłużyć wszystkich tych klawiszy na raz (nie zależnie od programu ani od systemu operacyjnego) - podobnie jak w ultraX. Biega mniej więcej o to że klawisze są podzielone na strefy, i tak np. po wybraniu na wspomnianej klawiaturze (Chicony) góra+lewo+a ten problem nie występuje. Najlepszym wyjściem jest więc wybranie zamiast space w konfigu gry np. a .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem identyczny problem. Ktoś mi doradził abym zmienił klawiszologie w grze. Przerzuciłem się z numów na "wsada" i było git. Zresztą, gra i pracuje się wygodniej :).

Chodzi o to, że "każda klawiatura ma bufor" i jest czuła na jakieś kombinacje. Na moim starym Samsungu też mi się blokowało.

@tomboy: Ta "wada" nie podlega gwarancji. Większość klawiatur tak ma i trzeba się z tym pogodzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi