agnieszka Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 witam mam problem z w/w plyta wlasnie ja dostalm jest to abit nf7 rev 2 i po podlaczaniu oraz po zmianie magistrali na 166 i podniesieniu napiecia na proc 1.7 plyta przestala dzialac.objawy : kreca sie wiatraki /swieca diody na plycie/migja diody na klawiaturze nie slcycac zadnych piskow probowalm czysciac bios wyciagana bateria juz nie mam pomyslow wszysko poodlaczane help sorki ze to nie w glownym watku o plycie ale spieszy mi sie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Bios Deadh ? :) prawdopodobie tak , pozostaje hot flash lub oddanie mobo na gwarancje i czekanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agnieszka Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 choroba podziala u mnie z 1 min i kaput cos slaba ta plyta skoro po zmianie fsb padla.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 sprobuj ze zworka od soft III menu, moze jest wlozona nie tak jak powinna, baterie wyciagnij na min. 5 minut, powinno pomoc bo to raczej malo prawdopodobne zeby padl bios po ustawieniu na 166 fsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soyo2 Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Na niektórych płytach bateria musi być wyjęta przez min.20min. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 skoro clear cmos nie działa to nie ma co się łudzić, aczkolwiek znam przypadek Vipa któremu płyta zmartwychwstała po padzie, zostawił ją na jakiś czas bez bateryjki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 czy po wyjęciu ramu płyta piszczy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Na niektórych płytach bateria musi być wyjęta przez min.20min.na tej wystarczy 5 min. (przynajmniej u mnie tak jest) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 witam mam problem z w/w plyta wlasnie ja dostalm jest to abit nf7 rev 2 i po podlaczaniu oraz po zmianie magistrali na 166 i podniesieniu napiecia na proc 1.7 plyta przestala dzialac.objawy : kreca sie wiatraki /swieca diody na plycie/migja diody na klawiaturze nie slcycac zadnych piskow probowalm czysciac bios wyciagana bateria juz nie mam pomyslow wszysko poodlaczane help sorki ze to nie w glownym watku o plycie ale spieszy mi sie jestem szczesliwym posiadaczem dwóch kości biosu do tej płyty, do czego zmusiły mnie czeste biosu pady... Nie zycze Ci tego, ale objawy wskazują na taką własnie awarię. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 witam mam problem z w/w plyta wlasnie ja dostalm jest to abit nf7 rev 2 i po podlaczaniu oraz po zmianie magistrali na 166 i podniesieniu napiecia na proc 1.7 plyta przestala dzialac.objawy : kreca sie wiatraki /swieca diody na plycie/migja diody na klawiaturze nie slcycac zadnych piskow probowalm czysciac bios wyciagana bateria juz nie mam pomyslow wszysko poodlaczane help sorki ze to nie w glownym watku o plycie ale spieszy mi sie jestem szczesliwym posiadaczem dwóch kości biosu do tej płyty, do czego zmusiły mnie czeste biosu pady... Nie zycze Ci tego, ale objawy wskazują na taką własnie awarię. a gdzie dostałeś taką kosteke epromu :> - przyznaj sie łobuzie :P bo zem se tez chcial sprawic :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agnieszka Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 brak jest jakichkolwiek sygnalow dzwiekowych jade dzis z nia do sklepu mam nadzieje ze wymiania odrazu.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 no to chyba podjałem dycyzje ten abit jest zbyt kłopotliwy DFI bedzie lepsiejszym wyborem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 a gdzie dostałeś taką kosteke epromu :> - przyznaj sie łobuzie :P bo zem se tez chcial sprawic :]HAhah Ja też mam drugą kostkę :D Szukaj u osób którym mobo padło :) ich nieszczęsćie - twoje szczęście :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Ja mialem kiedys podobnie wystarczylo przelozyc zworke od cmos`u i plyta zyje bez problemow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agnieszka Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 witam plyaka zostala wymieniona w sklepie bez problemu nowa smiga bez problemow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 To masz farta albo dobre wtyki w sklepie ;) bo normalnie to by Ci kazali czekać 14 dni pracujących :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...