Skocz do zawartości
Brush

Amd porownanie sempron i 64

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko w cennik zauwazylem ze pojawily sie 2 procki amd (juz jakis czas temu) i jak widze ich ceny roznia sie bardzo.Tanie semprony i drogie 64 ale jak ma to sie do wydajnosci i mozliwosci podkrecania zastanawiam sie co jest lepsze wzgledem ceny i jakie prawdziwe wartosci kryja sie pod oznaczenia od 2200+ do 2800+ w przypadku sempron(takie tylko mam w cenniku),a jakie pod 2800-3500 w przypadku 64

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nia kumam o co Ci chodzi :roll: Ciezko jest poszukac jakis testow,wyglada na to ze jestes strasznym leniuchem :? Ale mam dla Ciebie rade zacznij od tego http://www.google.pl/ i tu http://forum.purepc.pl/search.php?sid=9371...79449b49acdefd4 tez jest sporo info na temat tych nowych :lol: prockow :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko w cennik zauwazylem ze pojawily sie 2 procki amd (juz jakis czas temu) i jak widze ich ceny roznia sie bardzo.Tanie semprony i drogie 64 ale jak ma to sie do wydajnosci i mozliwosci podkrecania zastanawiam sie co jest lepsze wzgledem ceny i jakie prawdziwe wartosci kryja sie pod oznaczenia od 2200+ do 2800+ w przypadku sempron(takie tylko mam w cenniku),a jakie pod 2800-3500 w przypadku 64

Czy ja wiem czy ta różnica jest taka duża ...

AMD Sempron 3100+ (200 MHz x 9) 256 KB L2 OEM 500 PLN

AMD Athlon 64 2800+ (200 MHz x 9) 512 KB L2 OEM 580 PLN

Mówimy o procach na Socket 754

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Należy dodać że Athlon64 2800+ w wielu aplikacjach

jest ciut szybszy od Semprona 3100+ :) Semprony mają zawyżony PR AMD dało Du..y

Wiadomo również wszystkim że Sempron nie posiada

instrukcji 64bit :/ i żeby był chodliwym procem musiał by kosztować z 150-180zeta mniej niz jego główny rywal Athlon64 2800+ Mowa oczywiscie o Sempronie 3100+ ma Socket754

ten z Socket A to inna starsza bajka

#############################################

Panowie Admini z ForumTweak.pl Proszę o zdjecie mi Bana

#############################################

obiecuje poprawę albo samozagładę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi