tatutek Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Płyta abit kv7 athlon 1700+ W primie95 wywala Fatal Error: Rounding was 0.5, Expected less than 0.4 ???????? Pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Chyba ze sie pomylił w liczeniu przecież prime oblicza liczby(jakieś tam, nie wiem zmienno czy stałoprzecinkowe) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 z tego, co pamietam z zabawy tym programem, to pojawienie sie tego bledu oznacza, iz program sie myli czego z kolei przyczyna jest jego przegrzanie sie lekkie.. jesli stalo sie to np po godzinie, czy 2 to nic zlego.. jesli jednak wywalil ci to po czasie mniejszym niz 5 minut to juz nie dobrze, jesli mniej niz minuta to bardzo zle... zasilacz albo chlodzenie procka do wymiany.. przytaknijcie lub poprawcie mnie, bo moge sie mylic...ale nie musze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 albo trzeba podnieszc troche Vcore ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 a kreciles? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 warunki ;) napisz sprzęt, czy o/ced, itd.. błąd prime = niestabilny komp i tyle - podal zle wyniki - zle liczy, czy godzina czy dwie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 jakie napiecie jaki mnoznik jaka szyna jakie pamieci jaki zasilacz jakie temperatury jakie chlodzenie mysle ze wtedy ci odpowiemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatutek Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Błąd wywala po 3-5min. Są to ustawienia stand. płyty do athlona 2200.Tzn. napiecie 1.600,13X133,ddr 333,zasilacz 350W chłodzenie standard. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 no to jak jedziesz na ustawieniach od athlona 2200+ na 1700+ to twojego proca trzeba droche dovoltowac podnies napiecie dla poprawnej pracy jesli pozwala ci na to zasilka i chlodzenie.aha no i lepiej puscic 10,5x166 niz 13x133 skoro masz pamieci pc2700. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatutek Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Dzieki Tak zrobię Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitz Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Złożyłem u kolegi komputer: Barton 2500+ GA K7400L 512 MB Twinmoss i na standardowych ustawieniach prime95 wysypuje się po paru sekundach: AMD Athlon XP 2500+ CPU speed: 1829.56 MHz CPU features: RDTSC, CMOV, PREFETCH, MMX, SSE L1 cache size: 64 KB L2 cache size: 512 KB L1 cache line size: 64 bytes L2 cache line size: 64 bytes L1 TLBS: 32 L2 TLBS: 256 Prime95 version 22.10, RdtscTiming=1 Best time for 256K FFT length: 20.533 ms. Best time for 320K FFT length: 26.391 ms. Best time for 384K FFT length: 33.701 ms. Best time for 448K FFT length: 37.920 ms. Best time for 512K FFT length: 41.737 ms. Best time for 640K FFT length: 54.541 ms. Best time for 768K FFT length: 67.612 ms. Best time for 896K FFT length: 79.023 ms. Best time for 1024K FFT length: 89.820 ms. Best time for 1280K FFT length: 118.268 ms. Best time for 1536K FFT length: 143.000 ms. Best time for 1792K FFT length: 173.492 ms. [Fri Nov 26 13:11:24 2004] FATAL ERROR: Rounding was 0.499710341, expected less than 0.4 Hardware failure detected, consult stress.txt file. [Fri Nov 26 13:22:02 2004] FATAL ERROR: Resulting sum was 2.176962273215488e+016, expected: 2.176962269860046e+016 Hardware failure detected, consult stress.txt file. Jak widać benchmark przeszedł, ale tortur test już nie :-( Co może być przyczyną?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 co sie przegrzewa zasilacz ... moze napisze co to dokladnie za sprzet zasilacz wentyle itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitz Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Zasilacz faktycznie się przegrzewa, jest cholernie gorący, co więcej nawet kiedy komputer jest wyłączony. to ten http://sklep.benchmark.pl/pelny_6626.html Czy można go z tego powodu oddać na gwarancji? Co do temperatur są w pożądku, CPU ok 60C, a obudowa 40C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitz Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Zapomniałem dodać, że napięcia są w jak najlepszym porządku. Zdziwiła mnie inna rzecz. Zmartwiła mnie jeszcze jedna recz. W 3dmarku01 na GeForce FX 5200 Ultimate 300/500 MHz uzyskał zaledwie 6700 pkt (z tego co widzialem 8000 powinno być) , a obraz był dziewny. Tak jakby było szybie przesunięcie, potem przerwa i znów szybkie posunięcie. Czasami mam dokładnie to samo w 3d03 u siebie i nie wiem co to jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 no to ja nie powiem ze sa ok cpu <50 (lepiej 45) buda ~30 za goraco i zasilacz pewnie tez sie grzeje ale powiniem bez problemu sobie z takim zestawem poradzic zmierz mu napiecia miernikiem nie patrz na odczyty z mobo dorzuc jakis wentyl bo budy to pewnie cos pomoze a napewno nie zaszkodzi .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitz Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Komp nie przeszedł też Aquamark'a i wyrzucił jakiś błąd pamięci. Zrobiłem memtest i się okazało że tu jest problem. Pamięć jest walnięta. A więc jutro trzeba do sklepu jechać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 nie jechać tylko nie ustawiać pamięci na 'by SPD' tylko ręcznie. (manual czy expert, grunt żebyś ręcznie miał dostęp do timingów). nawet jeśli ustawienia będą identyczne jak defaultowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitz Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Najpierw były ustawione na 400 MHz. Ustawiłem na synchro 100% FSB czyli na 333 MHz i jeżeli wtedy by z timingami nie wytrzymał to ja nie wiem co to za pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 mam taką ciekawostkę testowałem swojego thortona 2000+ (1666Mhz) pod prime95 ver 20.6.1 - bardzo często się wykładał nawet po delikatnym taktowaniu, dobieraniu napięć itp ... oraz ver 23.8.1 - i tu co ciekawe po przetaktowaniu na 10.5x200 2100Mhz 1.63@1.7V się nie wykłada tak więc moje pytanie: Dlaczego poprzednia wersja pokazywała że coś nie tak z procesorem ? (A nowa przechodzi testy - 0 errors przy takim samym configu a nawet na mocniejszym taktowaniu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 moze dlatego ze kiedys byl tylko torture test a teraz sa rozne testy i mozna sobie wybrac co ma nabardziej obciazac. a moze zmienili algorymt i tez sie wywali ale po dluzszym czasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 a moze temp spadly i Ci sie juz cos nie przegrzewa ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 tak algorytm jest zmieniony i się wywala po kilku godzinach a wczesniej wykładał się już po niecałej godzince ... co do temperatury to w nowej wersji temp wzrosła o 1-2'C .. dzięki za odpowiedzi, już wiem o co chodzi ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoli Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 a to nie jest przypadkiem wina ramu? tez mam thortona i nawet lekko podkrecony wywala sie na prime95 obojetnie czy w torture test czy w normalnym, ale nie przejmuje sie tym zbytnio bo nawet podkrecony chodzi stabilnie podczas uzytkowania i testowania innymi progsami, wywal mi sie tylko na prime95, podejzewam, ze to ramy bo kiedy wywali blad to cos tam pisze w logu, ze moze to byc wina pamieci, podobie jak ty mam jakies niemarkowe pamiatki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Uwielbiam ten test. Im bardziej wywala tym bardziej podwazam jego wiarygodnosc. Mam stabilnego kompa, a test nie wytzymuje nawet 10 minut :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Ram sprawdzałem Memtest86 i chodzi nawet na 420mhz bezbłędnie... Co do prime to są różne ciekawostki: już zauważyłem wiele razy pewną zależność... Przetaktowałem sprzęt i przez tydzień prime działał dobrze po kilka godzin dziennie i 0 errorów A po tygodniu nagle wywala mi się za każdym razem już po 15 minutach :( - a nie zmieniałem żadnych ustawień :) W takim razie jaki program polecacie ? - edit - może HOT CPU TESTER PRO 4.2.2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 a mi sie podoba jedno zdanie z faq prajma... skoro cie nie interesuje wynik programy to po kiego wala wogole uruchamiasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 u mnie nawet się sprawdza to o czym mnie informuje błędami wersja 23.8.1. Gdy procek dostanie za małe napięcie to Prime potrafi się od razu wywalić, a najpóźniej po 15 minutach (lub po 2 pierwszych testach). Gdy ma dobrze Prime chodzi bez błędów, ale cierpliwości mi starcza na najwyżej 3 godziny. Co ciekawe mogę oszukać błędy pamięci podniesieniem napięcia na procu i hula Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 a umnie prime wykłada sie prędzej czy później... natomiast HOT CPU TESTER PRO 4.2.2 przejdzie cały test, czyli chyba 6 godzin i nie diagnozuje żadnych błędów ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grudzio Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Dlaczego Prime95 jest najlepszy. Testowalem procka CPU Burn, Cpu Stability test i Prime95 Cpu Burn po 2 godzinach rozgrzal mi procesor do 41 stopni Cpu Stability test po 2 godzinach rowniez do 41 stopni Prime juz po 20 minutch do 47 stopni Wiec wnioskuje ze on naprawde obciaza dobrze procek i jezeli przechodzi np. 10 godzin prime95 to komputer musi byc naprawde stabilny. Podejrzewam ze nawet po 5 godzinach jakby wyskoczyl error to przy normalnym uzytkowaniu i tak to by nie mialo znaczenia bo nie jestesmy w stanie obciazyc procesora w taki sposob w jaki robi to Prime95. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 do czego służy program SuperPI ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...