Świder Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Prime w blendzie szczególnie testuje ramy.. potem cpu... natomiast superPI skupia się na cpu... Dla mnie obrazem stabilności jest superPi 16MB oraz 3d01 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 mi zeby bylo smieszniej prime wywala bledy nawet na niekreconym procu a winna jest plyta glowna ktora moze liczyc seti cala noc przy fsb 198 albo zawiesic komputer po 10 min grania w q2 przy fsb 175:D prime nie jest od tego zeby pokazac ze komputer jest niestabilny - to wychodzi w praktyce.ten program jest po to zeby pokazac ze jest stabilny. znajdz komputer ktory bezbledny w prime wysypie sie na czyms innym;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 ja w prime nie robiłem testów 'blend' bo te razcej przechodzi tylko 'in-place large FFTs' - to lepiej testuje cpu jak wspomniałeś ... czyli jak SuperPI 16M przejdzie i 3dmark01se też tzn że raczej wszystko powinno być git ? bo super pi 16 mi ładnie przechodzi ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianadik Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 apropos tego tematu mam prosbe, nie jestem zorientowany w tym temacie, chcialbym poddac mojego proca "torthurom" i nie wiem jakim progsem, moze ktos zorientowany podal by mala liste progsow tego typu(do testowania proca) i skad mozna je sciagnac !? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 apropos tego tematu mam prosbe, nie jestem zorientowany w tym temacie, chcialbym poddac mojego proca "torthurom" i nie wiem jakim progsem, moze ktos zorientowany podal by mala liste progsow tego typu(do testowania proca) i skad mozna je sciagnac !? :) między innymi: Prime95 cpu stability test SuperPI Aquamark 3dMark2001SE 3dMark2003 3dMark2005 ponadto testy pamięci: Goldmemory 6.64 memtest86 ostatnie 2 to dyski startowe. Szukaj www.google.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianadik Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 apropos tego tematu mam prosbe, nie jestem zorientowany w tym temacie, chcialbym poddac mojego proca "torthurom" i nie wiem jakim progsem, moze ktos zorientowany podal by mala liste progsow tego typu(do testowania proca) i skad mozna je sciagnac !? :) między innymi: Prime95 cpu stability test SuperPI Aquamark 3dMark2001SE 3dMark2003 3dMark2005 ponadto testy pamięci: Goldmemory 6.64 memtest86 ostatnie 2 to dyski startowe. Szukaj www.google.pl Dziekuje za wyczerpujaca i pelnowratosciowa wypowiedz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Dziekuje za wyczerpujaca i pelnowratosciowa wypowiedz :) jeśli nie kręciłeś procka to wszystkie te testy musi przejść w dowolnie długim czasie, jeśli zaś kręciłeś to powinien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 co do tego, co napisał grudzio, że nie jesteśmy w stanie przy normalnej pracy obciążyc kompa tak, jak robi to prime, to nie jestem pewien. Chodzi o to, że pomimo mniejszego obciążenia proca, w moim przypadku np odpalenie Ił2 sturmovik na jakis czas powoduje porownywalny wzrost temperatury a to ze względu na to, że w bezpośrednim sąsiedztwie procka znajduje się radek 9800pro, który w prime pozostaje chłodny, a w ił2, tudzież Far Cry dostaje nieźle po garach i zamienia sie w mała elektrociepłownie. Bude mam dobrze przewietrzana (crystal 120 na wylocie) Problem ten dotyczy mnie mam nadzieje tymczasowo (nie powinni go miec ludzie, którzy maja np vga silencera, ktory wydmuciach!e cieple powietrze z budy), bo planuje wc, ale każdy kto ma taka karte wie, że firmowe chłodzenie na niej to maksymalna porażka (po 2 miesiacach pracy wiatraczek zaczął mi rzęzic, że jeszcze wspomne o fakcie, że radiator ma taki idiotyczny kształt, że uniemożliwia założenie radiatorów na pamięci) Sorry za częściowe OT Pozdrowki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawl00 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Cześć mam problem. Mam Athlona XP Thoroughbreda 2000+ (12,5x133) wogóle nie kręcony i chciałem zapodać prime95. Zainstalowałem wersję 22.10 i wziełem torture test i wywala mi bład FATAL ERROR: Rounding was 0.4999885559, expected less than 0,4... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 mi też wywala taki błąd ale ja się tym nie przejmuje. najważniejsze jest że chodzi stabilnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitz Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Całkiem możliwe że pamięci masz walnięte. Spróbuj zapóścić jakiegoś memtesta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 zainstaluj nowe wersje i sprawdz czy dziaja jak nie to Ci sie cos przegrzewa moze nb sb :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 a wywala ci sie po jakim czasie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Cześć mam problem. Mam Athlona XP Thoroughbreda 2000+ (12,5x133) wogóle nie kręcony i chciałem zapodać prime95. Zainstalowałem wersję 22.10 i wziełem torture test i wywala mi bład FATAL ERROR: Rounding was 0.4999885559, expected less than 0,4... Miałem podobny problem gdy moje Kingstony DDR 400 chodziły synchro z procem czyli na 266 wtedy wyskakiwał ten błąd. Pomogło podniesienie częstotliwości pamieci na 333 mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawl00 Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Dzięki za rady ale zmieniłem tylko na 2200+ i na powrót na 2000+ i na obu chodził w prime bez zastrzeżeń i to się liczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwolin Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Witam. Ten błąd wyskakuje prawie kazdemu kto sie bawi Primem95 i bawi sie podkrecanie. Nnie przejmuj sie tym Prime95 jest troszke przegiety i potrafi wywalic nawet najlepszy sprzet. Naszczscie jest sposob na pozbycie sie tego bledu - slasuj z dysku Prime95 :D i po problemie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 boze ale porada... jak ci sie zacznie winda zawieszac to co ma winde skasowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Witam. Ten błąd wyskakuje prawie kazdemu kto sie bawi Primem95 i bawi sie podkrecanie. Nnie przejmuj sie tym Prime95 jest troszke przegiety i potrafi wywalic nawet najlepszy sprzet. Naszczscie jest sposob na pozbycie sie tego bledu - slasuj z dysku Prime95 :D i po problemienie mam pytan prime to taki program który cos liczy i sprawdza co policzyl wiec jak cos Ci wyskoczy jakis error to mozesz byc pewien ze sprzet nie jest w 100% stabilny i ze gdzies sie myli :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 błąd w Prime przy nie kreconym sprzęcie jest najczęściej spowodowany złymi pamięciami. miałem niedawno pamiątki Kingston KVR400..C3A 2x256 i to przez nie Prime rzucał błędami. sprawdzałem je Memtestem i Goldmemory i błędy były powyżej 166 Mhz (przypominam kości 200Mhz). Teraz na TwinMosach już jest dobrze. co jeszcze ciekawe - gdy podniosłem napięcie na procka o 0,075 błędów już nie było - dziwne ale prawdziwe. czyli grunt to dobre pamięci - na podobnych ustawieniach o ok. 0,05V niżej na procku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwolin Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Ale chlodem tu powialo, to przeciesz oczywiste ze jezeli Prime wywala błedy to jest cos nie tak ale czy trzeba to traktowac tak smiertelnie powaznie, jezeli memtest tez wywala bledy wtedy bym sie naprawde zaniepokoil, a rada byla calkiem fajna, ta ze skazowaniem windy tez mi sie podoba :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannabis Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 (edytowane) mialem problem z kompem athlon 750 + ecs k7s5a + gefroce 2 mx400. wieszal sie i nie odpowiadal lub sam resetowal. zagladnalem do srodka okazalo sie ze wentylator na grafice nie dziala... skierowalem na niego wentylator 80mm... i odpalilem na noc prime95. wstalem rani i komp wogole nie ruszal.... nawet BIOS nie wydaje zadnego dzwieku. przelozylem grafike do innego kompa i dziala wiec to chyba nie to. czy mozliwe zeby PRIME95 spalil mi kompa? co mam zrobic by doszukac sie usterki. czy to siadl proc czy plyta glowna.... aha jeszcze jedno... kontrolka twardego dysku non stop mi sie swieci. prosze o pomoc :( (a moze to zasilacz?) ... Edytowane 22 Stycznia 2005 przez cannabis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galek Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 hmm, nozliwe, do tego sluzy prime by stresowac kompa B) natomiast jak sprawdzic proca, zdejmij radiator i jezeli na rdzeniu procesora widzisz czarna plame to znaczy ze uszlo z niego zycie, jezeli nie widzisz zadnych oznak fizycznych na procu to mozliwe ze niektore podzespoly plyty, ale tego juz ci nie powiem, znajdz kumpla <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> ma kompa i sprawdzi z toba poszczegolne czesci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannabis Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 problem tkwil w uszkodzonym zasilaczu. mam juz nowy... wsio dziala... dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Obciążenie zasilacza pod Prime95 jest równe a czasem nawęt większe niż w środowisku 3D. Kiepski zasilacz może nie przeżyć testu podkręconego CPU w Prime ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannabis Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 dokladnie, moj tego nie przezyl :blurp: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 dokladnie, moj tego nie przezyl :blurp: 1230029[/snapback] dobrze ze nic ze soba do grobu nie wziol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 dokladnie, moj tego nie przezyl :blurp: 1230029[/snapback] Tak to bywa jak się używa zasiłek "codegenoidalnych".... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Tak to bywa jak się używa zasiłek "codegenoidalnych".... 1230267[/snapback] Tak dlatego lepiej nie oszczedać na zasiłka :D Cannabis mialeś szczeście że zasiłaka Ci podzespołów nie zniszczyła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hora_Faza Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 (edytowane) Witam! Mam kompa jak w podpisie i puscilem tego semprona na 205 fsb i po kilkunastu sekundach w pulkicie wskoczyl blue screen - co to oznacza? Pozniej zmniejszylem do 200 i jakos chodzi ale w prime wyskoczyl taki komunikat jak na zdjeciu. nie wiem co to znaczy. Pomozcie Edytowane 26 Stycznia 2005 przez Hora_Faza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 to oznacza że procek nie jest w pełni stabilny (a może to pamięci, zwiększ timingi na max, tj. najwolniejsze, ew. podbij napięcie dla pamięci) podbij napięcie procka, ale jak ten komunikat wyskakuje tylko w prime a pozatym jest ful stabilny to wal prime Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...