HerrFlik Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Witam, mam "maly" problemik z kompem, a mianowicie: cos podkusilo mnie, zeby zmienic plyte glowna z KT400A na cos z nforcem, zeby moc podkrecic bartona 2500+. NIefortunnie (chyba) wybor padl na Abita NF7-S2G. Dorzucilem 256 RAMu, przetaktowalem bartona (200x11), i jeszcze zanim zabralem sie do wymiany karty mialem wrazenie, ze komp chodzi wolniej (np w counter-strike:source ubylo mi 25% fps). Nie zrazajac sie tym problemem zabralem sie do gainwarda 6800LE, okazalo, ze sie 1 VS jest spaskudzony, ale udalo sie odblokowac wszytskie potoki (16) i 1 dodatkowy VS. W trakcie kolejnych zmian testowalem 3dmarki01se i pokazywal mi ok 10500 pkt, co dziwniejsze, wynik nie smienial sie szczegolnie przy odblokowywaniu dodatkowych potokow (osiagnalem tylko 10800pkt). w testcie 3dmark05 wyszlo 3300pkt. Efekt jest taki, ze w CS:S mam max 50 fps(640x480) stojac nieruchomo i patrzac w sciane, przy podobnym sprzecie z 9800XT ma sie 100 grajac. Efekt podobnego spowolnienia jest np counter-strike 1.6. testy wszystkich osobnych podzespolow (proc, pamiec itp) pokazuja, ze wszystko jest ok procesor i wydajnosci 3200+ itp. Zmiana ustawien proc na standardowe (166x11) skutkuje spadkiem w 3dmark01se do 9400pkt. Komputer chodzi stabilnie, nie sieje bledami, nie wiesza sie, nie grzeje (proc max 48 stopni), .........tyle , ze jest wolny testowalem z w2k i xp na golym systemie tylko ze sterownikami nvidii do chipsetu i sterownikami do gainwarda 61.77 i 66.81 zanim wymienilem grafe dzialalem na r9200 (tez spowolnil po wymianie plyty i dorzuceniu pamieci. ktos moze pomoc? jezeli to nie problem w grafika, to prosba do moderatora o przekleje do wlasciwego forum dzieki HerrFlik sprzet: amd 2500@3200, 2x256MB PC3200, Abit NF7-S2G, FX6800LE@GT, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 A zainstalowałeś system na czysto, i nowe sterowniki do karty graficznej i mobo? Jeżeli nie, to problem z głowy :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HerrFlik Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Cytat A zainstalowałeś system na czysto, i nowe sterowniki do karty graficznej i mobo? Jeżeli nie, to problem z głowy :). oczywscie, ze tak, najpierw w2k, potem formacik i xp, update, bawilem sie tez zmiana predkosci AGP, po zablokowaniu na x4 bez zmian, wyniki podobne, zostal mi ostatni "test" z wywalanie kostek RAMu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...