gnz Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 biegal moj sliczny radek na core=300 ladnych pare miechow az do pewnego razu gdy po zmianie catow i testach w 3dm zwiesil sie ... przechodzil bez problemu na 295 powrot do starych sterow nic nie dal ... po prostu stracil moc :o schowalem sprawe do archiwum X i zostawilem na 295 (bylo to prawie rok temu) teraz sa niezle jaja z gra cod:uo wszystko chodzilo na cat 4.5 - po powrocie z 4 miesiecznej przerwy od kompa i chceci zagrania w cs:s bez wallhacka ;] musialem zmienic caty - w ruch poszly 4.10 - artow brak ale zwykly cod na multi mi zawisl :o zmienilem na 4.7 - cod na mp smiga ok odpalam cod:uo - gralem dosc dlugo bez problemow az do wczoraj ... mp zwisl mi z wiadomoscia ze vpu recovery zrestartowal mi grafe. odkrecilem do 290 - to samo odkrecilem do 280 i po 20 min. grania sp znow to samo :o 3dm przechodzi ... zauwazyl ktos podobne problemy na tej karcie ? nowe caty mu nie siedza - ale zeby az tak ? :/ a moze po prstu przyszedl na niego czas :[ zaraz instalne c4.5 i potestuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek21 Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 mam taką samą karte umnie kręci sie tylko 270/530 core więcej nie idzie to arty albo vpu recover a jak zrobiłem vmoda to mam zwisy już pod pulpitem na win98 kręcił mi core ponad 290mhz a winxp bardzo słabo niezależnie od sterów kręci się tyle samo mam do ciebie prośbe móglbyś zmierzyć napiecie na gpu http://www2.arnes.si/~mbabic/R9100/Radon%209100%20regulator%201.6V.jpg musisz dotknać miernikiem tej części tranzystora co jest zaznaczona na czerwono i obudowy kompa jestem ciekawy tego bo ja mam 1.5v standard do 1.6v a jak podkręce do 1.7v to zwisy pod pulpitem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 a nie zaciera ci sie przypadkiem wiatraczek ?? doniedawna myslalem ze R200 nie grzeje sie prawie wogole... taki maly pidzik na pol zatarty a po kilku h grania radiatorek zimny.. ale core szedł max 290mhz w grach i 300mhz do 3dmarka ale wiatraczek zaczol zezic wiec wywalilem to wpizdu i walnolem fajne pasujacy radiatorek od celka 400 myslalem ze na 10000% wystarczyi ze pewnie nawet cieply nie bedzie porownojac go do tego co byl seryjnie..jakie bylo moje zdziwienie gdy go zamonotwalem ladnie wczesniej smarujac gpu pastą i przyklejajac solidnie gdy nawet w windowsie radiator byl dosc cieply 8O po 3dmarku parzył prawie ..ale marka przechodzi mi na 325mhz na GPU. . zalozylem wiatraczek i teraz smiga pieknie.. teraz wiem ze jesli radiator jest zimny to raczej nie spelnia swojej funkcji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 chlodzenie mam seryjne ... jutro przeczyszcze wiatrak i cos pokombinuje bom dzis juz lekko wstawiony ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Jak ja mialem problemy z kreceniem i bledami w grafice na moim radku to odrazu skierowalem wzrok na wentylatorek :). Okazalo sie ze maly pizdzik przestal sie krecic. Po wymianie pizdzika na nowy wszystko wrocilo do normy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Ja też zauważyłem jakieś dziwne obniżenie sprawności. Błedy w grafie (arty) w: Operation Flashpoint, NBA 2003 i Call of Duty - musiałem zejść do ustawień 270/270 a i tak czasem mi jakiś art przeskoczy... Czy mój radzio się kończy?? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 moze Was podratuje mowiac ze praktycznie na kazdym kompie (krecony czy ten nie krecony) na catalizmach 4.10 robia sie jaja w grach, po zmianie na inne stery wszystko jest oki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 sorry, za OT, ale jakie według was są najlepsze stery do radków 8500/9100 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 u mnie na 4.5 bylo wporzadku i bylem zadowlony ... zmienione tylko ze wzgledu na wallhacka w cs:s gdzie potrzeba catow > 4.7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Tez jechalem na Omegach na podstawie catów 4.5, a już niepamiętam dla jakiej giery zmieniłem stery... NFS:U chyba... Sprawdzę jak będę w domu, ale używam tylko Omeg! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 gram głównie w cs'a (starego), no i mam zainstalowane omegi 3.7, kiedyś jak sparwdzałem kilka wersji to te były najlepsze pod cs'a u mnie, natomiast pod 3dmarka instalowałem 4.2, ogólnie było to już dość dawno i chyba sie skusze na jakieś nowsze Przy okazji gnz jaki ci chodzi css ? Przy okazji nie chwaląc się, ale na sprzecie poniżej bez kręcenia na omegach 4.2 wyciągłem 9468 smarków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Popieram, do 3dSmarka tylko 4.2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Cholera wróciłem do Omeg na Catach 4.5 i AtiTool daje mi max 275/275.... Osso chozi?? (karta przez całe wakacje chodziła na default) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...