spiderman6666 Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Naszczęście to nie moja mobo ale kumpla i prosił mne zebym zapytał jak to uratowac ja wiem tylko tyle ze trzeba miec 2 taką płyte czyli A7v333 dodam jeszcze ze płyta sie nieodpala plis help Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Wiesz po tym jak zobaczyłem twoje wypociny i gnojenie kolesia który miał kłopoty z linuxem to myślałem że się troche znasz. A jak chcesz pomocy to powiedz przynajmniej jaki tam jest bios Award czy Ami ? A pozatym wzale nie trzeba drugiej płyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Naszczęście to nie moja mobo ale kumpla i prosił mne zebym zapytał jak to uratowac ja wiem tylko tyle ze trzeba miec 2 taką płyte czyli A7v333 dodam jeszcze ze płyta sie nieodpala plis help mozesz dac bios do jakiejs firmy ktora ma programator p.s. zawsze sie modle zeby mi sie cos takiego nie przydarzylo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Jeżeli tam siedzi BIOS Awarda i nie jest to żadna zabytkowa płyta to można zflashować BIOS na płycie odpowiednio spreparowaną dyskietką- dokładnie taką samą jak się normalnie flasciach!e- tylko plecenie awdflash ma kilka przełączników dzięki którym proces przebiega automatycznie wtedy to VGA nie musi działać!!! Szczegóły jak chcesz mogę wrzucić na priv. BIOS Awarda (może inne również) mają kawałek niezapisywalny- widać go podczas aktualizacji- ten kawałek odpowiada między innymi za start kompa z FDD. Naprawdę trudno jest nie uratować płyty nawet po zaniku napięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Yeti 666 chyba ci sie persony pomyliły nigdy nie gnoiłem zadnego kolesia i nie wiem o czym ty smęcisz po 1 nie uzywam linuxa więc sie na nim nie znam więc chyba ci sie cos pomyliło :evil: Więc najpier sprawdz 2 razy o kim piszesz i niepierdziel głupot :wink: Wszystkim wielkie thx za rady :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 nie wazne czy ami nie wazne czy award nie trzeba nawet miec drugiej takiej samej plyty jesli dziala bootblock - to tak jak wyzej jesli nie dziala odpalamy plyte (najlepiej kolegi ) w msdos teraz wyciagamy biosik z plyty kolegi - jesli to ten stry typ - prostktny z nozkami to podwazamy go np sroobokretem i uwaznie wyciagamy teraz wkladamy nasz uprzednio wyciagniety bios a miejsce biosu kolegi uwazajac zeby nie wlozyc go odwrotnie (jesli to zrobmy podzujemy swad spalenizny i kostka sie nagrzeje - choc na ogol w 90 % sie ne pali :) gorzej jak ja wlozymy o jedna nozke za dalek lub za blisko - wtedy splonie na 100 % Odpalamy amiflsha tego dosowego z interfejsem (najlepszy) zajmuje okolo 800 kb - trzeba poszukac na necie :) i podajemy mu sciezke dostepu do naszego biosa (wczesniej sciagnietego) i flasciach!emy Po restarcie wylaczamy kompa wyjmujemy nasza kostke a wkladamy na miejsce kolegi i juz wszystko dziala Wkladamy nasza do siebie i cieszymy sie dzialajaca plyta gl 2 Jezeli jest to plyta gl z nowym biosem (tzn koscia) to bedzie trudniej od strony mechanicznej - trzeba uwaznie wyciagnac ta kostke z tego kwdraciku a abrdzo trudno to zrobic nie lmiac przy okazji podstawki :/ no chyba ze mamy specjalne uzadzenie lub sami tkie skonstruujemy - reszta tak jak z starym typem biosu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Po pierwsze jest to bios awarda po drugie jezeli nie potrzeba drugiej plyty to skad ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> drugi bios (w dodatku od kolegi, pewnie posiada cala kolekcje biosow ;P ) ? Widze, ze to ten sam kolega co mnie prosil o pomoc. Sprubowal juz zworka CLEAR wyczyscic bios ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...