Brokiru Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Mam MB jak w temacie. I kilka pytań: 1.Do czego służą takie opcje w BIOS-ie: Flexibility Option V-Link Speed Over Vcore Voltage Memory Voltage Adjust 2.Korzystam (chce korzystać) z dźwięku wbudowanego w płytę (C-media AC97). Mam problem z konfiguracją. Podłączyłem głośniki (MM1500) i nie chcą chodzić w 5.1. Niby jak robię próbę za pomocą programu dodanego do sterówników karty to chodzi, ale jak np. słucham muzyki to tylko 2.1. Czemu? Jak ustawić by było dobrze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Będę miły i odpowiem chociaż nie powinienem bo większość odpowiedzi jest w szukajce V-link - to w uproszczeniu 'protokół' porozumiewania się między chipsetami (north i south) - daj na fast następne dwie opcje to podnoszenie napięcia - odpowiednio procesora i pamięci Mp3 będzie iść na 2 kanałach bo MA tylko 2 kanały - odpal film mający np dzwięk w AC3 i wtedy zobacz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brokiru Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 1.Dzięki za wyjaśnienie dwóch pojęć. Trzecie (flexibility option) wiem jak ustawić. Nie wiem co ono robi. ale trza puścić na enabled. 2.Dźwięk już zrobiłem - zainstalowałem same stery, bez tego programu do konfiguracji. 3. między chipsetami (north i south) Nie między chipsetami. Jeśli już to między mostkami chipsetu. 4. Jak ustawić opcję PCI Latenty timer jak korzystam tylko z jednej karty PCI? Jakie ustawienie pozwoli lepiej podkręcać proca (znaczy zwiększy wytrzymałość karty PCI na OC, niestety ten asrock nie ma ustawień dzielników PCI i AGP, stąd jednocześnie podosi się magistrala tych złącz)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Witam, podłączam się do tematu, kupiłem tą płytę dla qmpla który miał starego ecs-a i ten mu padł, chciałem na sis-ie ale już niestety nie ma i podobno nie będzie, wracając do problemu, płyty przełożyłem wsio śmiga ok oprócz lanu, podczas ładowania systemu z dysku wywala komunikat"mac address are inwalid in both CMOS and DMI Press F1 to resume" daję f1 i komp się uruchamia ale wywala błędy z siecią i po sprawdzeniu mac adresu okazało się że mac to same zera pomóżcie proszę co z tym zrobić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...