Kaeres Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 A jak sie MB nie budzi wcale ? Bootowanie i fdd odpada ;( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Cytat Cytat Cytat Nie da sie kompa odpalic nawet. Jakby czytal dyskietki to nie byloby tego topica :) Only serwis pozostal ? Dla AMI to lecialo jakos tak: Wlaczasz kompa z z dobrym biosem nagranym na dyskietke, bios musi miec nazwe amiboot.rom. Po wlaczeniu kompa wciskasz CTRL+HOME i komp flasciach!e bios tym z dyskietki. Dla AWARDA tez jest taka opcja, poszukaj w sieci to znajdziesz. dla AWARDA formatujesz dyskietke /s wrzucasz na nia awdflasha i bin z biosem. zakladasz autoexec.bat i wpisujesz w nim: @ECHO OFF a w nastepnej lini awdflash: twoj.bin /py i tyle.. To też nie zawsze działa miałem tak zwaloną NMC na awardze i tylko programator pomógł 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Jak najwygodniej wyjąć kwadratową kostkę BIOSu? Trenowałem na starym HDD i wygieły mi się dwie skrajne nóżki... Niechciałbym żeby mi się to stało z moim BIOSem. Kolejne pytanie - jak już uda mi się dorwać płytkę z podobnym BIOSem to używać flash'era przeznaczonego dla mojego MOBO tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Cytat Gr00bY Mazur"]dymy : u mnie też teoretycznie powinno się dać odratowac BIOS wg. procesory MSI. Ale nic z tego... Zazwyczaj przy BIOS'ach AMI jest to CTRL+HOME i na dyskietce musi byc BIOS w formacie AMIBOOT.BIN. U mnie to nic nie dało bo komp. staje i CTRL+HOME nie daje żadnego rezultatu :( ..no wierze. mialem taki przypadek z MSI i poszla na serwis. ..az mi sie rece trzesa jak zapodaje BIOS do mojej ..ale musze powiedziec ze w 90 % to dziala bo udalo mi sie jush postawic w ten sposob kilka MBO ..i z AMI i z AW (zadna nie byla ze stajni MSI).. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Cytat Gr00bY Mazur"]dymy : u mnie też teoretycznie powinno się dać odratowac BIOS wg. procesory MSI. Ale nic z tego... Zazwyczaj przy BIOS'ach AMI jest to CTRL+HOME i na dyskietce musi byc BIOS w formacie AMIBOOT.BIN. U mnie to nic nie dało bo komp. staje i CTRL+HOME nie daje żadnego rezultatu :(..a moze powinienes sprobowac AMIBOOT.ROM? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 A co to za różnica skoro i tak niestety nawet nie próbuje czytać z dystkietki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Cytat Gr00bY Mazur"]A co to za różnica skoro i tak niestety nawet nie próbuje czytać z dystkietki?..no szkoda. pomyslalem sobie ze moze to miec znaczenie ale totalna kaplica to JAJO. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...