Skocz do zawartości
Kaeres

Zle slashowany bios

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat
  Cytat
  Cytat

Nie da sie kompa odpalic nawet. Jakby czytal dyskietki to nie byloby tego topica :)

Only serwis pozostal ?

Dla AMI to lecialo jakos tak:

Wlaczasz kompa z z dobrym biosem nagranym na dyskietke, bios musi miec nazwe amiboot.rom. Po wlaczeniu kompa wciskasz CTRL+HOME i komp flasciach!e bios tym z dyskietki.

Dla AWARDA tez jest taka opcja, poszukaj w sieci to znajdziesz.

dla AWARDA formatujesz dyskietke /s wrzucasz na nia awdflasha i bin z biosem. zakladasz autoexec.bat i wpisujesz w nim: @ECHO OFF a w nastepnej lini awdflash: twoj.bin /py i tyle..

To też nie zawsze działa miałem tak zwaloną NMC na awardze i tylko programator pomógł 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak najwygodniej wyjąć kwadratową kostkę BIOSu? Trenowałem na starym HDD i wygieły mi się dwie skrajne nóżki... Niechciałbym żeby mi się to stało z moim BIOSem. Kolejne pytanie - jak już uda mi się dorwać płytkę z podobnym BIOSem to używać flash'era przeznaczonego dla mojego MOBO tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Gr00bY Mazur"]dymy : u mnie też teoretycznie powinno się dać odratowac BIOS wg. procesory MSI. Ale nic z tego... Zazwyczaj przy BIOS'ach AMI jest to CTRL+HOME i na dyskietce musi byc BIOS w formacie AMIBOOT.BIN. U mnie to nic nie dało bo komp. staje i CTRL+HOME nie daje żadnego rezultatu :(

..no wierze. mialem taki przypadek z MSI i poszla na serwis. ..az mi sie rece trzesa jak zapodaje BIOS do mojej ..ale musze powiedziec ze w 90 % to dziala bo udalo mi sie jush postawic w ten sposob kilka MBO ..i z AMI i z AW (zadna nie byla ze stajni MSI)..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Gr00bY Mazur"]dymy : u mnie też teoretycznie powinno się dać odratowac BIOS wg. procesory MSI. Ale nic z tego... Zazwyczaj przy BIOS'ach AMI jest to CTRL+HOME i na dyskietce musi byc BIOS w formacie AMIBOOT.BIN. U mnie to nic nie dało bo komp. staje i CTRL+HOME nie daje żadnego rezultatu :(

..a moze powinienes sprobowac AMIBOOT.ROM?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...