Fach Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Na jutro mialem przeczytac Balladyne. Nie przeczytalem wiec potrzebuje jakiegos streszczenia (ma ktos?? jak tak nich powie). Niech jakis intelektualista opowie mi o czym to jest PLEASE (tak szybko z najwazniejszymi sczegolami) z gory THX!!! PROSZE O POMOC! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 wiesz przypomniało mi się streszczenie "Władcy pierścieni" pewien Hobbit niesie pewien pierścień do pewnej dziury aby uratować pewien świat. Droga jest długa więc robi to przez 3 tomy. chyba Ci się to nie przyda ale... wejdż lepiej na www.sciaga.net i wpisz Balladyna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 www.sciaga.pl bylo se qpic strzeshczenia :D przed chwilka przejrzalem dyzia :D i nuiestety wywalilem jush streshczenie, kltoore sam kiedys pisalem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fach Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 znalazle cos takiego : http://slimak.sciaga.pl/prace/praca/9392.htm Czy to jest wszytsko co mi bedzie potrzebne czy byly tylko 3 sekwencje??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Gratuluje 8O Jak Ty nie przebrnąłeś przez taki krótki utworek to wróżę Ci sukcesy w dalszej edukacji :P Ciekaw jestem co zrobisz jak będziesz omawiał "Lalkę" czy "Nad Niemnem" :lol: Tam streszczenia są gdzieś jak połowa "Balladyny" :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fach Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Gratuluje 8O Jak Ty nie przebrnąłeś przez taki krótki utworek to wróżę Ci sukcesy w dalszej edukacji :P Ciekaw jestem co zrobisz jak będziesz omawiał "Lalkę" czy "Nad Niemnem" :lol: Tam streszczenia są gdzieś jak połowa "Balladyny" :roll:Facet ja przerobilem Krzyżaków ze streszczenia na ocene -5 (strzeszczenie zajebiscie krótkie). Caly czas lece na streszczeniach i nigdy z lektur nie mialem oceny nizszej niz +3!. Jak sie jest inteligetnym to uczyc sie nie czeba ani tez czytac lektur (przeczytanie 500 stron w tydzien uwazam za po<span style="color:red;">[ciach!]</span>e!!! juz wole czytac forum! pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Facet ja przerobilem Krzyżaków ze streszczenia na ocene -5 strzeszczenie zajebiscie krótkie). Hehe rzeczywiście streszczenie było niezbędne :P Przeczytałem Krzyżaków w dwa dni, pierwszego jeden tom, drugiego drugi. Caly czas lece na streszczeniach i nigdy z lektur nie mialem oceny nizszej niz +3!. Jak sie jest inteligetnym to uczyc sie nie czeba ani tez czytac lektur (przeczytanie 500 stron w tydzien uwazam za po<span style="color:red;">[ciach!]</span>e!!! juz wole czytac forum! pozdro Różnica polega na tym, że jak przeczytasz streszczenie to owszem, najważniejsze rzeczy będziesz pamiętał. Zaliczysz tą lekturkę na dobrą ocenę, ale z czasem zapomnisz o czym to w ogóle było, a jak przeczytasz normalną książkę to też dużo pozapominasz, ale drobiazgów, a główna treść Ci zostanie. Nie mówię przecież, że nie czytałem streszczeń, po prostu nawet jak nie wyrobiłem się w czasie z lekturą i przeczytałem streszczenie to później brałem się za książkę. Ciekaw jestem który z nas lepiej na maturze wyjdzie 8) A co do zdania Jak sie jest inteligetnym to uczyc sie nie czeba ani tez czytac lektur To myślę, że jak pójdziesz do LO (bo mam wrażenie, że jeszcze nie jesteś) to raczej zweryfikujesz te poglądy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Gratuluje 8O Jak Ty nie przebrnąłeś przez taki krótki utworek to wróżę Ci sukcesy w dalszej edukacji :P Ciekaw jestem co zrobisz jak będziesz omawiał "Lalkę" czy "Nad Niemnem" :lol: Tam streszczenia są gdzieś jak połowa "Balladyny" :roll:Facet ja przerobilem Krzyżaków ze streszczenia na ocene -5 (strzeszczenie zajebiscie krótkie). Caly czas lece na streszczeniach i nigdy z lektur nie mialem oceny nizszej niz +3!. Jak sie jest inteligetnym to uczyc sie nie czeba ani tez czytac lektur (przeczytanie 500 stron w tydzien uwazam za po<span style="color:red;">[ciach!]</span>e!!! juz wole czytac forum! pozdro Leć dalej na streszczeniach a zobaczysz. Jak sie chce być inteligentnym to sie uczyć nie trzeba ----- buhahahahaha Posłuchaj teraz cycu, gdybyś był inteligentny to byś takich bzdur nie pisał, poza tym człowiek czytając uczy się tak naprawdę języka, już nie mówiąc o wysławianiu się. Jak myślisz, po co są lektury w szkole ? po to żebyś coś z nich pmiętał ? nie, są po to abyś dokładnie poznał język i słownictwo Ja już dawno skończyłem szkołe i dalej czytam książki i jest git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 zgadzam sie z przedmoowca :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 zgadzam sie z przedmoowca :D co prawda to prawda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Jak sie jest inteligetnym to uczyc sie nie czeba ani tez czytac lektur (przeczytanie 500 stron w tydzien uwazam za po<span style="color:red;">[ciach!]</span>e!!! juz wole czytac forum! pozdro Gratuluje "inteligentnosci" LOL :lol: :lol: :lol: To juz teraz wiem dlaczego Polska wyglada tak a nie inaczej, jezeli mamy wiecej takich inteligentoow ................ ehhhhh , szkoda klawiszy :x A w takich ubrankach z trojkatnym logiem na cycu lubisz chodzic ??? To wiele by wyjasnialo :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Jak sie jest inteligetnym to uczyc sie nie czeba ani tez czytac lektur (przeczytanie 500 stron w tydzien uwazam za po<span style="color:red;">[ciach!]</span>e!!! juz wole czytac forum! pozdro Gratuluje "inteligentnosci" LOL :lol: :lol: :lol: To juz teraz wiem dlaczego Polska wyglada tak a nie inaczej, jezeli mamy wiecej takich inteligentoow ................ ehhhhh , szkoda klawiszy :x A w takich ubrankach z trojkatnym logiem na cycu lubisz chodzic ??? To wiele by wyjasnialo :? Właśnie podobnie miałem napisać, ale jak już reed napisał to ja sie nie bede powtarzał, tylko ja bym to troche wulgarniej zrobił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 No wiesz qltoora musi byc. Nie robmy tak jak "inteligencja" :lol: bejzbolowa :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 No wiesz qltoora musi byc. Nie robmy tak jak "inteligencja" :lol: bejzbolowa :lol: OKI, a swoją rację można sobie dopisać :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Gratuluje 8O Jak Ty nie przebrnąłeś przez taki krótki utworek to wróżę Ci sukcesy w dalszej edukacji :P Ciekaw jestem co zrobisz jak będziesz omawiał "Lalkę" czy "Nad Niemnem" :lol: Tam streszczenia są gdzieś jak połowa "Balladyny" :roll: ech ja właśnie przerabiam Lalke :evil: i powiem Ci tyle że po przeczytaniu książki zajżałem do opracowania. nie było w nim 70% ważnych żeczy jakie poruszane są w książce. Na miejscu nauczycielki znalazł bym tysiące pytań które pokazały by kto przeczytał Książke a kto straeszczenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 ech ja właśnie przerabiam Lalke :evil: i powiem Ci tyle że po przeczytaniu książki zajżałem do opracowania. nie było w nim 70% ważnych żeczy jakie poruszane są w książce. Na miejscu nauczycielki znalazł bym tysiące pytań które pokazały by kto przeczytał Książke a kto straeszczenie Wiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Hm ale go pojechaliscie :D. Ale taka prawda, na krotka mete to i spoko przeczytam streszczenie bedzie dobrze, ale przychodzi matura(albo inny egzamin kompetencji) i jest problem co tu napisac na 4-5 strony?? Albo dziwic sie, ze ludzie na ulicy tylko klna,a nie piekna polszczyzna przemawiaja, dlaczego??? Patrz wyzej! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...