Skocz do zawartości
5M@I_3[

kable od zasilania schowane za mobo...?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

przed chwila wzorujac sie na wielu projektach postanowilem w ramach poprawiania wydajnosci i wygladu komputera schowac 2 kable za mobo. chodzi o ten mniejszy kabel od zasilania plyty (chyba 12V...) i o kabel przekazujacy do niej predkosc obrotow wiatraka w psu. i mam w zwiazku z tym pytanko - czy kable te wsadzac w oslonki czy nie ? przestrzen pomiedzy mobo a plyta do ktorej jest zamocowana jest mala, wiec zastanawiam sie, czy czasem piny od mobo nie rozwala kabla i czasem nie dojdzie do zwarcia...? z kolei jezeli wsadzam kable w oslonki to musze troche przygniesc plyte, zeby ja przykrecic. w takim razie pytam sie czy jest sens dodatkowego izolowania kabli, gdy chce sie je schowac za mobo ?

jak zdaze to wrzuce schemat jak mialyby isc te kable...

z gory dzieki za odpowiedzi !

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D nie ten gruby kabel ATX, bo on w dfi ma wejscie od razu przy psu, wiec mi nie przeszkadza. chodzi mi o ten drugi kabel, dodatkowy !

wlasnie kiedy daje owijke na ten kabel to musze wtedy mobo niezle docisnac ;)

zaraz popatrze, czy przewiercenie plyty mocujacej wchodzi w gre...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi