sbchp250 Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Nie macie racji - Riva tuner patrzy po biosie i patrzy zle.... Odpalcie sobie Rabit - jak byk RV350. Zreszta nie moze inaczej byc bo na samym GPU mam napisane R9550. Co GPU by szlifowali? Nie badzcie smieszni W tych sklepach sa na RV360: (ten sam co radeon 9600XT) http://www.abckomputery.pl/sklep/product_i...products_id/491 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15015 W tym na RV350 http://mojepc.pl/shop/product.php?prid=29356 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_freddie_ Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Info dla zainteresowanych zakupem - znalałem tutaj: Gral GeCube Extreme GC-R9550GU-C3 rev 2.1 za 379zł (czyli już tanieją!), tylko ciekawe jakie ma taktowania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x-men Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 wiadomo coś juz o vmod do rev 2.1 ?? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienth Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 wiadomo coś juz o vmod do rev 2.1 ?? :] Niestety jeszcze nie dojechal :cry: Ale mysle ze po nowym roku bedzie napewno :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techu Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 pytanie macie fastwrite wlaczone czy wylaczone ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienth Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 pytanie macie fastwrite wlaczone czy wylaczone ? Wlaczone. AGP x8 i wsio dziala lux :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techu Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 dzieki za szybka odp bo u mnei z wlaczonym tez oki ale teraz mam wylaczone i nie ma roznicy;p zreszta czytalem ze ati nie wspiera fastwrite ale mniejsza z tym :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2ms Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 pytanie macie fastwrite wlaczone czy wylaczone ? wylaczone :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Witam. Czy juz ktos zdejmowal chłodzenie z tej karty :?: :?: I czy ta guma pomiedzy pamieciami a radiatorem to przewodzi cieplo czy nie i czy mozna ja na cos zmienic np. posmarowac zelem termoprzewodzacym :wink: :wink: :wink: :wink: A czy to chłodzenie jest wydajne czy oplaca sie na cos lepszego zmienic i wtedy mozna wiecej podkrecac :?: :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienth Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Witam. Czy juz ktos zdejmowal chłodzenie z tej karty :?: :?: I czy ta guma pomiedzy pamieciami a radiatorem to przewodzi cieplo czy nie i czy mozna ja na cos zmienic np. posmarowac zelem termoprzewodzacym :wink: :wink: :wink: :wink: A czy to chłodzenie jest wydajne czy oplaca sie na cos lepszego zmienic i wtedy mozna wiecej podkrecac :?: :?: :?:Ja sciagalem i to byl blad bo zmiana chlodzenia nic mi nie dala. Poza tym to chlodzenie jest ciezko sciagnac. Odkrecajac srubki jedna sie urawla i to nie z mojej winy - poprostu tandeta :? Mausialem uzyc duzo sily zeby to cholerstwo sciagnac z karty, na rdzeniu zostala jakas gowno, ktora musialem drapac nozem. Teraz juz wiem ze przed sciagnieciem chlodzenia najpierw je strzeba rozgrzac suszarka, to wtedy moze jakos zejdzie lepiej. Podsumowujec jesli nie bedziesz robil Vmodow to nie masz co zmieniac chlodzenia. Co do tych gumek to przewodza one Cieplo - moze nie za rewelacyjnie ale zawsze cos. Napisze jeszcze raz ze po zmianie chlodzenia nic nie polepszlo sie OC. Na pamieci zalozylem radiatory i sa zimne, pamiec tak jak kiespko sie krecila to tak zostalo. Zwracam jeszcze uwage, ze trzeba uwazac na rdzen gdyz nie ma on zadnego zabiezpieczenia i mozna latwo ukruszyc(chodzi o zaklaadnie nowego chlodzenia) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 te gumki to raczej zabezpieczenie przed ukruszeniem jadrą, a chłodzenie jest ok. styka tylko warto zdjąć zerwać tą orginalna paste i posmarować cieniutko jakąś lepszą np. srebrną może to dać jakieś 10 Mhz więcej sama zmiana chłodzenia na coś dużo wiekszego nie przynośi porzydku bez zwiększenia napiecia :) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Ja chcialem chociaz zalozyc radiatorki ale jak karta przyszla to patrze a pamieci mam tylko od gory a od dolu nie :cry: :cry: :cry: :cry: I moje plany polegly. Ale ja mowisz ze to nic nie daje to sie nie zalamuje bo nie zamierzam przynajmniej na razie robic vmodow :roll: :roll: :roll: :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Wgrywal moze ktos jakiegos innego biosa do GeCube 9550XT rev 2.1 jak tak to jakiego Podobno wgrywales juz jakis inny bios i pisales, ze nic to nie dalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 wiadomo coś juz o vmod do rev 2.1 ?? :] Niestety jeszcze nie dojechal :cry: Ale mysle ze po nowym roku bedzie napewno :wink: a o jakich kolwiek innych v-modach o 9550 extrem :?: :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 ogólnie znany jest do rev 1.2 http://www.rojakpot.com/default.aspx?locat...var1=116&var2=0 , tylko na 2.0 i 2.1 chyba nie działa ale jak się pokombinuje to tez powinien zadziałać może trzeba inne nóżki połaczyć ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2ms Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 ogólnie znany jest do rev 1.2 http://www.rojakpot.com/default.aspx?locat...var1=116&var2=0 , tylko na 2.0 i 2.1 chyba nie działa ale jak się pokombinuje to tez powinien zadziałać może trzeba inne nóżki połaczyć ??? tak tylko ktore :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 no wlasnie - na rev 2.1 jest ten sam uklad 1575 tylko z koncowka PLFM.... To inny uklad czy tylko inna seria? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 E macie problemy 1575 to jeden uklad http://www.onsemi.com/site/products/summar...00.html?tax=145 A Vmod macie tutaj - nie rev. 2.1 ale uklady te same http://forums.extremeoverclocking.com/show...ighlight=9550xt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techu Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Witam. Czy juz ktos zdejmowal chłodzenie z tej karty :?: :?: I czy ta guma pomiedzy pamieciami a radiatorem to przewodzi cieplo czy nie i czy mozna ja na cos zmienic np. posmarowac zelem termoprzewodzacym :wink: :wink: :wink: :wink: A czy to chłodzenie jest wydajne czy oplaca sie na cos lepszego zmienic i wtedy mozna wiecej podkrecac :?: :?: :?:Ja wymenilem na silencera bo mi sie ukrecily srubki ;p od ordzinal:P guma przewodzi cieplo ale w jakim stopniu to nie wiem ale wracajac do zmiany chlodzenia to mam latwy dostep do pamieci dalem radiatorki a rdzen idzie na 460 przedtem zwichy w windzie no i dobra pasta arctic ceramique a nie ta zielona qpa:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ochre Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 w 3dmarku 01 SE mam 3478 pnkt , chyba raczej nie jest to normalny wynik (radek 9550xt jakby mial ktos watpliwosci :) ) ?? az tak bardzo mnie ogranicza muj celeron 600 mhz?? do tego mam 386 ramu (pc-133) i agpx2 bo x4 nie moge uruchomic, jezeli to jest wina sprzetu to na co muglbym wymienic ten shit tak do 800zl ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 w 3dmarku 01 SE mam 3478 pnkt , chyba raczej nie jest to normalny wynik (radek 9550xt jakby mial ktos watpliwosci :) ) ?? az tak bardzo mnie ogranicza muj celeron 600 mhz?? do tego mam 386 ramu (pc-133) i agpx2 bo x4 nie moge uruchomic, jezeli to jest wina sprzetu to na co muglbym wymienic ten shit tak do 800zl ??tak to wina celka :lol: 3dmark01 testuje procek, ramy i grafe itp... za to nowsze marki, 03 i 05, bardziej skupiaja sie grafie :wink: PS: nierobmy oftopicu tutaj jaki sprzet kupic :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Witam. Czy juz ktos zdejmowal chłodzenie z tej karty :?: :?: I czy ta guma pomiedzy pamieciami a radiatorem to przewodzi cieplo czy nie i czy mozna ja na cos zmienic np. posmarowac zelem termoprzewodzacym :wink: :wink: :wink: :wink: A czy to chłodzenie jest wydajne czy oplaca sie na cos lepszego zmienic i wtedy mozna wiecej podkrecac :?: :?: :?:Ja wymenilem na silencera bo mi sie ukrecily srubki ;p od ordzinal:P guma przewodzi cieplo ale w jakim stopniu to nie wiem ale wracajac do zmiany chlodzenia to mam latwy dostep do pamieci dalem radiatorki a rdzen idzie na 460 przedtem zwichy w windzie no i dobra pasta arctic ceramique a nie ta zielona qpa:)A po naklejenie radiatorkow o ile wiecej wycisneles z pamieci :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienth Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Wgrywal moze ktos jakiegos innego biosa do GeCube 9550XT rev 2.1 jak tak to jakiego Podobno wgrywales juz jakis inny bios i pisales, ze nic to nie dalo. owszem wgrywalem ale to byly orginalne biosy od gecube rev 2.1 tylko z tych modeli o wyzszych taktowaniach. Ale sam juz sie bawilem i wgrywalem rozne biosy od rozbych producentow i nic mi to nie dalo. Na innych biosach byly krzaki albo karta padla i sie nie uruchamial komp, tak wiec ostroznie z innymi biosami innych producentow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slaw268 Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Mam do wyboru (w tej samej cenie) 9550 xt 400/500 lub 9600 pro co byście poradzili? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Mam do wyboru (w tej samej cenie) 9550 xt 400/500 lub 9600 pro co byście poradzili? 9600pro - będzie się lepiej kręcił. Poza tym standardowo ma taktowania 400/600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Adam Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Czy jest jakaś rużnica w cenie między GigaCube 9550 XT 400/500, a 445/580 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 teoretycznie nie powinno byc roznicy w cenie ale to wszystko zalezy od sklepu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techu Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Witam. Czy juz ktos zdejmowal chłodzenie z tej karty :?: :?: I czy ta guma pomiedzy pamieciami a radiatorem to przewodzi cieplo czy nie i czy mozna ja na cos zmienic np. posmarowac zelem termoprzewodzacym :wink: :wink: :wink: :wink: A czy to chłodzenie jest wydajne czy oplaca sie na cos lepszego zmienic i wtedy mozna wiecej podkrecac :?: :?: :?:Ja wymenilem na silencera bo mi sie ukrecily srubki ;p od ordzinal:P guma przewodzi cieplo ale w jakim stopniu to nie wiem ale wracajac do zmiany chlodzenia to mam latwy dostep do pamieci dalem radiatorki a rdzen idzie na 460 przedtem zwichy w windzie no i dobra pasta arctic ceramique a nie ta zielona qpa:)A po naklejenie radiatorkow o ile wiecej wycisneles z pamieci :?: :?:szczerze to hm ja wiem 5 mhz ale przynajmniej mam dobre odprowadzenie ciepla zreszta pewnie pamiatki sa nie do voltowane:/ i dlatego tyle a nie np 700 albo wiecej chodz powinny tyle bo 2,8 na 700 juz arty sie pokazuja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bateou Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 bo ja wiem czy sa niedowoltowane.........u mnie maja okolo 2,9 V wiec zbyt duzo im wiecej nie dasz bo arty beda jak jasna cholera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=38246654 macie do kupienia rev. 1.2 najlepsza wersja jaka wyszła. ja taką kupiłem na allegro tylko że z vmodem i dałem 490 troche przepłaciłem ale nigdzie teraz nie dostał bym w skplepie tej wersji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...