Skocz do zawartości
Doopan

ATI Radeon 9550 XT GECUBE

Rekomendowane odpowiedzi

procka mam celerona 2000, płyta msi 845Pe neo, zasilacz jakiś no name 300. a karte mam rev.2.0

1274481[/snapback]

po 1 zmien zasilacz:) u mnie vmodach fortron 350W nie potrafi utrzymac tego co mam. po drugie sciagnij nie ati tray tools tylko ati tool i nim krec. pewnie redlinker nie zapisal taktowan i dlatego miales ten sam wynik :wink:

mam juz 4 radiatorki, przykleilem je klejem termoprzewodzacym zalmana i sie bardzo mcno trzymaja:) oto one:

Dołączona grafika

jeszcze mnie czeka zakup kolejnych czterech :mur:

Edytowane przez kooboos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w biosie ustawilem na agp 1.6v wiec nie wiem czy dawac 1.7? zmienie zasilke to zobacze, mam zamiar zrobic tak ze neotec bedzie mi zasilac calego kompa a fortron samego proca, wtedy wyciagne z mojego mobile-a w granicach 2700-2800mhz

1274457[/snapback]

dawanie wiekszego napiecia na agp nei ma sensu to nic nei daje kary maja stabilizatory napiecia i poza wiekszym grzaniem karty to nic ci to nie da przyajmniej mi nic nie daje

p.s ja tam piernicze olowki wole dac potecjometr i miec skok napiecia co 0,01 jak na gpu :)

Edytowane przez Techu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dawanie wiekszego napiecia na agp nei ma sensu to nic nei daje kary maja stabilizatory napiecia i poza wiekszym grzaniem karty to nic ci to nie da przyajmniej mi nic nie daje

u mnie dalo stabilnosc przy taktowaniach 550/650 przedtem mi sie mark 2001 wywalal w trzecim tescie na takich taktowaniach a teraz stable.

rozumiem musze wymienić zasilacz a jaki proponujecie, bo niedługo chce wymienic plyte i procka i dlatego chce jakiś dobry zasilacz do 200 zł. Porsze o jakies propozycje

na twoim miejscu bym juz troszke zaszalal i wzial neoteca v4200 lub v4202 to sa te same zasilki tylko v4202 ma kolorowy wiatrak i inny kolor obudowy. obie zasilki kosztuja w granicach 300zl. bardzo dobry zasilacz wspaniale napiecia, prady i dosyc duza moc. to juz taki przyszlosciowy zakup :) zapewne kupujesz bartona 2500+ i abita nf7? :wink:

Edytowane przez kooboos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Od kilku dni jestem posiadaczem GeCube 9550 XT 2.1 na pamiątkach samsunga.

Kiedy odpaliłem ati tolla zaczął mi pokazywać na taktowaniu standardowym artefakty 400/600 i nawet kiedy zmniejszyłem cpu i mem nic się nie zmieniało. Natomiast w ati tray tools jest w porządku na taktowaniu fabrycznym lecz o konkretnym podkręcaniu to chyba mogę zapomnieć.CPU nie chce drgnąć a MEM poszły na 628.

Czy mieliście podobną zagadkę?

Być może takie pytanie już padło ale nie dam rady przejrzeć tyle postów.Proszę o podpowiedz.

Mój sprzęt o Athlon 64 3000+box, płytka ASUS kv8-x, zasiłka 360 chiefteca,mem 512 kingstona CL 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Od kilku dni jestem posiadaczem GeCube 9550 XT 2.1 na pamiątkach samsunga.

Kiedy odpaliłem ati tolla zaczął mi pokazywać na taktowaniu standardowym artefakty 400/600 i nawet kiedy zmniejszyłem cpu i mem nic się nie zmieniało. Natomiast w ati tray tools jest w porządku na taktowaniu fabrycznym lecz o konkretnym podkręcaniu to chyba mogę zapomnieć.CPU nie chce drgnąć a MEM poszły na 628.

Czy mieliście podobną zagadkę?

Być może takie pytanie już padło ale nie dam rady przejrzeć tyle postów.Proszę o podpowiedz.

Mój sprzęt o Athlon 64 3000+box, płytka ASUS kv8-x, zasiłka 360 chiefteca,mem 512 kingstona CL 3

1274696[/snapback]

takich pytan naliczylem juz okolo 15 w tym topicu ale odpowiem:) rev 2.1 jest beznadziejne do krecenia i tyle, to po prostu felerna wersja:) wiec albo ja jak najszybciej sprzedaj albo najpierw sprobuj moda olowkowego i dopiero sprzedaj :P pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Ouara

U mnie wywala się w Ati tolsie ale za to w grach śmiga jak głupia.

Ale kiedy odpaliłem 3dmarka 01 (13068) i 3dmarka 03 (około 3500) to w tym ostatnim zaczęły mi się pojawiać tyci tyci artefakty.A w grach nic nie mogę sie dopatrzeć.:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja może bym zapodał ale za bardzo się martwię o kartę, to co jest mi styka, a te texty że 2.1 najgorsza to jeszcze bardziej mnie utwierdza żeby zostać na seryjnej, do przyszłych wakacji wytrzymam(zmieniam wtedy 80% kompa, w sumie zostanie stary twardziel, buda, zasilacz, napędy, dźwiękówka)

Edytowane przez serwal4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najgorsza do krecenia ale nie ma sie czego bac. po podniesieniu napiecia wiekszosc 2.1 rozwija swoje skrzydla, co prawda nie tak jak 1.2 i 2.0 ale zawsze cos :wink: u mnie na standardowym chlodzeniu i 1.54v na rdzeniu bylo bez zwisow 550mhz, na rev 2.1 bedzie ciezko do 550mhz dojechac wiec tymbardziej nie ma sie co obawiac, LUDZIE NIE BOJCIE SIE VMODOW! :-P

Edytowane przez kooboos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i na pamieciach 2,95V :-P Karta smiga narazie 510/660, jak ktos ma fajne timingi dajace wyzej podtaktowac pamiec (Hynixy 2.8ns) to bede wdzieczny. Ide jeszcze kombinowac.

Edytowane przez GregK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

strone wczesniej dalem linka do datasheetu tych pamiatek. masz tam wszystkie timingi przy odpowiednich taktowaniach.

1275431[/snapback]

Wlasnie nie widze tego linka tam :? Mozesz go dac jeszcze raz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie umiejetne napchanie grafitu meidzy nozkami 7 i 8 moze spowodwac 3 v na gpu :P u mnei tka bylo ;) ale karta zyje dlatego przeszlem na potecncjometr ;)

1275075[/snapback]

czemu caly czas piszesz nozki 7 i 8, to sa piny 1 i 2 nawet na schemacie vmoda jest tak napisane :wink:

gregk co tak slabiutko CI sie ta karta pokrecila? 510mhz, troszke malo jak na 1,5v. ja mam 1,5v i tez rev 2.0 i bez problemu 550mhz, dziwne.. B) a pamiatki 2,95v i 660mhz? nie mozliwe :mellow:

Edytowane przez kooboos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czemu caly czas piszesz nozki 7 i 8, to sa piny 1 i 2 nawet na schemacie vmoda jest tak napisane  :wink:

gregk co tak slabiutko CI sie ta karta pokrecila? 510mhz, troszke malo jak na 1,5v. ja mam 1,5v i tez rev 2.0 i bez problemu 550mhz, dziwne.. B) a pamiatki 2,95v i 660mhz? nie mozliwe :mellow:

1275576[/snapback]

Tez tego nie rozumiem :? Najdziwniejszy byl motyw ze po vmodzie na rdzen pamieci sie przestaly krecic :? Wlasnie dlatego chce timingi sprawdzic inne, kiedys kombinowalem, moze jakis smiec zostal. Ogolnie ponad 700 na pamieciach by mnie zadowolilo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No miernik pokazuje ze wszystko gra (mierze podczas testu i napiecia raczej stale). Moze zwieksze napiecie na AGP choc to i tak nic nie da raczej. Rdzen po prostu moze byc gorszy - ale te pamieci :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie to raczej nie wina karty skoro po vmodach i rdzen i pamieci sie kijowo kreca. daj 1,7v na agp i zobacz do ilu Ci pojdzie, mi jak podnioslem na agp napiecie to moglem wiecej pokrecic, u CIebie tez pewnie da stabilnosc :wink:

Edytowane przez kooboos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok to mysle nad vmodem do rev 2.1 tam jest kontroler 1571? jezeli tak to vmoda robi sie tak samo jak na rev 1.2 i rev 2.0 bo laczy sie te same piny co na regulatorze 1575. Ci co maja rev 2.1 dla waszej karty vmod robi sie tak samo jak dla innych revizji. no to do dziela :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie nie widze tego linka tam :?  Mozesz go dac jeszcze raz?

1275489[/snapback]

To jest link: http://www.hynix.com/datasheet/pdf/dram/HY...AF(Rev.0.7).pdf

Rzeczywiscie nie podalem, za duzo nauki w NFS:U2 ;)

Jezeli zrobiles samego moda na gpu, to masz za malo na pamieciach i dlatego sie nie chca krecic. Zrob oba i wtedy sprawdz.

Edytowane przez daryoosh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi