Skocz do zawartości
Doopan

ATI Radeon 9550 XT GECUBE

Rekomendowane odpowiedzi

akurat na tom's hardware ten chipset okazal sie szybszy niz nForce... nie chce sie z nikim klocic ale tak bylo napisane... ja tylko przytaczam...

1341592[/snapback]

Czy wszystko co przeczytasz musi być prawdą? Trzeba sprawdzić empirycznie.

Bez obrazy, ale Twoje mobo to też nie jest światowa klasa płyt pod AMD.

Edytowane przez psychodeliczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, ale miałem problem z niestabilnością systemu przy tej karcie, a jak nie pamiętacie to wróćcie kilka stron wcześniej. :P No więc ktoś tam zarzucił pomysłem żeby zmirzyć napięcia bo to może być zasilacz, przyznam się bez bicia że sie nie znam na tym. Załączam screen'a. :)

http://fan-forum.org/nookie/cieplo.png

Dobrze czy źle?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, ale miałem problem z niestabilnością systemu przy tej karcie, a jak nie pamiętacie to wróćcie kilka stron wcześniej. :P No więc ktoś tam zarzucił pomysłem żeby zmirzyć napięcia bo to może być zasilacz, przyznam się bez bicia że sie nie znam na tym. Załączam screen'a. :)

1343189[/snapback]

Nie zauważyliście, że odczyty z softu można sobie wsadzić głęboko w ****???

Tylko miernik prawdę Wam powie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc ktoś tam zarzucił pomysłem żeby zmirzyć napięcia bo to może być zasilacz, przyznam się bez bicia że sie nie znam na tym. Załączam screen'a. :)

1343189[/snapback]

niezaleznie od tego czy masz zwalony soft czy nie

taka temp to żadna temp

i to na 100% nie przez nią masz problem

choć już Cie nie pamietam, takich jak ty na pęczki - też byłem jednym z nich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktoś chciał mam do sprzedania Radeona GeCube 9550 eXtreme REV 1.2 (Hynix 2.8ns) Platinium Edition. Karte dostałem w rozliczeniu i jest ona fenomenalna. Przesiadam się na demona szybkości (GF6800GT) i dlatego tę spieniężam.

Nie bawiłem się zbytnio w O/C ale tak "lekko" ją podrasowałem :D

Na moim sprzęciku: P4 3,00 Prescott 800 FSBm, ABIT IC7, 2x512 Kingstone poleciała karta na loozie na 510/702 i dalej nie miałem czasu na testy. Mam razem z nią CS:CZ który nawet nigdy nie był odpakowany. Gwarancji jeszcze sporo czasu. Kwota jaka mnie satysfakcjionuje to 370 zł. Lub bez CS`a 340 zł. Jak ktoś chętny to dawać na PW. Oczywiście jest wsio do niej: BOX, kable, DVI->CRT i inne bajery.

Aha propozycja jedynie dla osób z Wawki i okolic.

UPDATE:

zapomniałem że na tych ustawieniach przeszła 3D Marka 03 i uzyskała wynik około 4200 pkt na moim kompie powyżej.

W razie czego fotki z 3D Marka moge podesłać na maila.

POZDRO

Edytowane przez Laik2000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)Nie bawiłem się zbytnio w O/C ale tak "lekko" ją podrasowałem :D

Na moim sprzęciku: P4 3,00 Prescott 800 FSBm, ABIT IC7, 2x512 Kingstone poleciała karta na loozie na 510/702 i dalej nie miałem czasu na testy(...)

zapomniałem że na tych ustawieniach przeszła 3D Marka 03 i uzyskała wynik około 4200 pkt na moim kompie powyżej.

1343829[/snapback]

hehe - "lekko" ;)

faktycznie lekko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe - "lekko" ;)

faktycznie lekko

1344032[/snapback]

Pisze "lekko" bo poprostu do takie na starcie wrzuciłem i się wsio przyjeło. Z tego co czytałem Wasz topic to mało kto doszedł do takich wartości a myśle że karta warta takich pieniążków. Niestety ja już mam co innego wsadzone do qmpa i nie chce mi się bawić w O/C. I teraz sobie GeCube siedzi sobie w pudle razem z CSem. Tzn z tego co zauważyłem to już więcej by się nie zało ze rdzenia ale RAMy jak najbardziej. Niestety nie mam czasu na testy :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli już mowa o pozbywaniusię tej karty to z przykrością się z nią rozstaję :cry: (no już sobie popłakałem - umarł król niech żyje x800 :D ), mam do pozbycia swoją kartę z osiągami jak można przeczytać na sprzęcie z podpisu. Mój numer GG to 6500028.

Ps. testy robiłem na jednym słabym elemencie, a mianowicien na zasiłce no-name 250W

więc z czymś normalnym może ktoś ustabilizuje tę kartę na taktowaniach w jakich przechodziła wszystkie marki bez najmniejszego artefaktu - 495/690 :) Aha poszła wtedy na 4059 marków w 3DMarku03

Edytowane przez Assarhadon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, dzisiaj zakupiłem kartę GeCube 9550 XT rev. 2.1 i w programie RivaTuner jako postawowe taktowanie zegara: GPU: 400 MHz a pamięci: 250 MHz i mam pytanie dlaczego tak jest przecież podstawowe taktowania powinny być 400/500. Proszę o wypowiedzi i jakies rady.

PS. Jak dobrze skręcić tą karte !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, dzisiaj zakupiłem kartę GeCube 9550 XT rev. 2.1 i w programie RivaTuner jako postawowe taktowanie zegara: GPU: 400 MHz a pamięci: 250 MHz i mam pytanie dlaczego tak jest przecież podstawowe taktowania powinny być 400/500. Proszę o wypowiedzi i jakies rady.

PS. Jak dobrze skręcić tą karte !

1347853[/snapback]

O tym już było, ale napisze jeszcze raz-z racji, iż zastosowano w tej karcie pamięci DDR, to tzw. "efektywne taktowanie" to prędkość pamięci x2. Więc twoje 250 to nic innego jak 500 :D :D , a co za tym idzie wszystko w jak najlepszym porządku.

Co zaś idzie o kręcenie to przesiądź się z RivaTunera na Ati Tool, lub co wolę bardziej Ati tray tool. W obu programach masz opcję znajdź max. MEM i GPU, co daje Ci orientacyjne wartości, a potem sam wkraczasz do akcji i "hulaj duszo piekła nie ma" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co się stanie jak wylacze vpu recoverer? Pytam bo nie chce niczego sfajczyc :) Mam gecube rev 2.1 nominale takt. 400/500 a chodza u mnie stabilnie tylko na 425/608. Dalej mam zwiechy i vpu recov. przywraca standardowe taktowania :/ Co zrobic? Help!

pozdr i z gory thx...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co się stanie jak wylacze vpu recoverer? Pytam bo nie chce niczego sfajczyc :) Mam gecube rev 2.1 nominale takt. 400/500 a chodza u mnie stabilnie tylko na 425/608. Dalej mam zwiechy i vpu recov. przywraca standardowe taktowania :/ Co zrobic? Help!

pozdr i z gory thx...

1348000[/snapback]

Nic złego z kartą się nie stanie, istnieje opinia że będzie się wtedy lepiej podkręcać.

A te twoje tylko to dla niektórych jest aż, zwłaszcza dgy chodzi o pamięci :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to sprobuj zobaczyc czy to naprawde chodzi o chlodzenie tych elementow... otworz lodowke postaw kompa obok z otwarta scianka obudowy i krec do tych 450/650... zobaczysz czy wyjdzie... jesli tak to zmien paste bo na pamiatki to raczej nic nie zdzialasz... a pozatym nie narzekaj bo niektorym na deflautowych ustawieniach juz siadały :) ja tez narzekalem do pewnego czasu ale poszlo na 486/351 i luzz

Edytowane przez ppp19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi