ppp19 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 akurat na tom's hardware ten chipset okazal sie szybszy niz nForce... nie chce sie z nikim klocic ale tak bylo napisane... ja tylko przytaczam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 (edytowane) akurat na tom's hardware ten chipset okazal sie szybszy niz nForce... nie chce sie z nikim klocic ale tak bylo napisane... ja tylko przytaczam... 1341592[/snapback] Czy wszystko co przeczytasz musi być prawdą? Trzeba sprawdzić empirycznie. Bez obrazy, ale Twoje mobo to też nie jest światowa klasa płyt pod AMD. Edytowane 21 Marca 2005 przez psychodeliczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 oczywiscie zgadzam sie ze instni8eja inne plyty o duuuzo lepsze, co do tego nie ma watpliwosci... wiec jeszcze raz zapytam czy 13335 3dmarkow2001 do dobrze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 (edytowane) nowy wynik to 13869...a zminilem tylko taktoweanie procka z 14x170 na 13x187... Edytowane 22 Marca 2005 przez ppp19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spunch_pl_d3 Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 karte sprawdzaj 3DMarkie 03 albo 05 bo 01 miezry wsumie calego kompa tzn procesor, ram i takie tam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spunch_pl_d3 Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 a ja tam swoja karte wymieniam, juz dzis wyslalem, kto to widziale zebym z gpu na 300 i z mem na 400 zjechac musial, zebym grac mogl ;P moze mi sie trafi lepsze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nookie Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, ale miałem problem z niestabilnością systemu przy tej karcie, a jak nie pamiętacie to wróćcie kilka stron wcześniej. :P No więc ktoś tam zarzucił pomysłem żeby zmirzyć napięcia bo to może być zasilacz, przyznam się bez bicia że sie nie znam na tym. Załączam screen'a. :) http://fan-forum.org/nookie/cieplo.png Dobrze czy źle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spunch_pl_d3 Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 taa, ale to sa napiecia na procesorze !! :D tam nic wpolnego z karta nei ma :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 W skrocie. Zle ,nawet bardzo zle biorac pod uwage ze to przy zerowym obciazeniu proca i karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, ale miałem problem z niestabilnością systemu przy tej karcie, a jak nie pamiętacie to wróćcie kilka stron wcześniej. :P No więc ktoś tam zarzucił pomysłem żeby zmirzyć napięcia bo to może być zasilacz, przyznam się bez bicia że sie nie znam na tym. Załączam screen'a. :) 1343189[/snapback] Nie zauważyliście, że odczyty z softu można sobie wsadzić głęboko w ****??? Tylko miernik prawdę Wam powie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 No więc ktoś tam zarzucił pomysłem żeby zmirzyć napięcia bo to może być zasilacz, przyznam się bez bicia że sie nie znam na tym. Załączam screen'a. :) 1343189[/snapback] niezaleznie od tego czy masz zwalony soft czy nie taka temp to żadna temp i to na 100% nie przez nią masz problem choć już Cie nie pamietam, takich jak ty na pęczki - też byłem jednym z nich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nookie Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 I komu teraz wierzyć? :P Rav> a w trochę większym (tzn. objętościowo) skrócie? Co jest nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spunch_pl_d3 Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Jak dla mnie wszystko jest OK !, nie widze zadnych zarzutow. Jaki masz proz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laik2000 Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 (edytowane) Jakby ktoś chciał mam do sprzedania Radeona GeCube 9550 eXtreme REV 1.2 (Hynix 2.8ns) Platinium Edition. Karte dostałem w rozliczeniu i jest ona fenomenalna. Przesiadam się na demona szybkości (GF6800GT) i dlatego tę spieniężam. Nie bawiłem się zbytnio w O/C ale tak "lekko" ją podrasowałem :D Na moim sprzęciku: P4 3,00 Prescott 800 FSBm, ABIT IC7, 2x512 Kingstone poleciała karta na loozie na 510/702 i dalej nie miałem czasu na testy. Mam razem z nią CS:CZ który nawet nigdy nie był odpakowany. Gwarancji jeszcze sporo czasu. Kwota jaka mnie satysfakcjionuje to 370 zł. Lub bez CS`a 340 zł. Jak ktoś chętny to dawać na PW. Oczywiście jest wsio do niej: BOX, kable, DVI->CRT i inne bajery. Aha propozycja jedynie dla osób z Wawki i okolic. UPDATE: zapomniałem że na tych ustawieniach przeszła 3D Marka 03 i uzyskała wynik około 4200 pkt na moim kompie powyżej. W razie czego fotki z 3D Marka moge podesłać na maila. POZDRO Edytowane 22 Marca 2005 przez Laik2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 nookie, bo nawet biorac pod uwage to ze odczyt z czujnika moze byc trochu zwalony, to 12,65v to stanowczo za duzo, pod obciazeniem moze dochodzic do 13v ,najczesciej tak sie objawiaja slabe zasilki ktore niedaja stabilnych napiec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 (...)Nie bawiłem się zbytnio w O/C ale tak "lekko" ją podrasowałem :D Na moim sprzęciku: P4 3,00 Prescott 800 FSBm, ABIT IC7, 2x512 Kingstone poleciała karta na loozie na 510/702 i dalej nie miałem czasu na testy(...) zapomniałem że na tych ustawieniach przeszła 3D Marka 03 i uzyskała wynik około 4200 pkt na moim kompie powyżej. 1343829[/snapback] hehe - "lekko" ;) faktycznie lekko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laik2000 Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 hehe - "lekko" ;) faktycznie lekko 1344032[/snapback] Pisze "lekko" bo poprostu do takie na starcie wrzuciłem i się wsio przyjeło. Z tego co czytałem Wasz topic to mało kto doszedł do takich wartości a myśle że karta warta takich pieniążków. Niestety ja już mam co innego wsadzone do qmpa i nie chce mi się bawić w O/C. I teraz sobie GeCube siedzi sobie w pudle razem z CSem. Tzn z tego co zauważyłem to już więcej by się nie zało ze rdzenia ale RAMy jak najbardziej. Niestety nie mam czasu na testy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 nie no każdy by chciał chyba tak ą wersję gdyby nie to że w budzie mam już r9800pro to sam bym wziął Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assarhadon Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 (edytowane) Jeśli już mowa o pozbywaniusię tej karty to z przykrością się z nią rozstaję :cry: (no już sobie popłakałem - umarł król niech żyje x800 :D ), mam do pozbycia swoją kartę z osiągami jak można przeczytać na sprzęcie z podpisu. Mój numer GG to 6500028. Ps. testy robiłem na jednym słabym elemencie, a mianowicien na zasiłce no-name 250W więc z czymś normalnym może ktoś ustabilizuje tę kartę na taktowaniach w jakich przechodziła wszystkie marki bez najmniejszego artefaktu - 495/690 :) Aha poszła wtedy na 4059 marków w 3DMarku03 Edytowane 23 Marca 2005 przez Assarhadon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Nie róbcie tu OT i jakiejś pseudo reklamy!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laik2000 Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Nie róbcie tu OT i jakiejś pseudo reklamy!!! 1345000[/snapback] Spoko spoko, moja propozycja już nie aktualna :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Ktoś nie rozumie słów: Nie robić OT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzobb Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Witam, dzisiaj zakupiłem kartę GeCube 9550 XT rev. 2.1 i w programie RivaTuner jako postawowe taktowanie zegara: GPU: 400 MHz a pamięci: 250 MHz i mam pytanie dlaczego tak jest przecież podstawowe taktowania powinny być 400/500. Proszę o wypowiedzi i jakies rady. PS. Jak dobrze skręcić tą karte ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assarhadon Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Witam, dzisiaj zakupiłem kartę GeCube 9550 XT rev. 2.1 i w programie RivaTuner jako postawowe taktowanie zegara: GPU: 400 MHz a pamięci: 250 MHz i mam pytanie dlaczego tak jest przecież podstawowe taktowania powinny być 400/500. Proszę o wypowiedzi i jakies rady. PS. Jak dobrze skręcić tą karte ! 1347853[/snapback] O tym już było, ale napisze jeszcze raz-z racji, iż zastosowano w tej karcie pamięci DDR, to tzw. "efektywne taktowanie" to prędkość pamięci x2. Więc twoje 250 to nic innego jak 500 :D :D , a co za tym idzie wszystko w jak najlepszym porządku. Co zaś idzie o kręcenie to przesiądź się z RivaTunera na Ati Tool, lub co wolę bardziej Ati tray tool. W obu programach masz opcję znajdź max. MEM i GPU, co daje Ci orientacyjne wartości, a potem sam wkraczasz do akcji i "hulaj duszo piekła nie ma" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vovo Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Co się stanie jak wylacze vpu recoverer? Pytam bo nie chce niczego sfajczyc :) Mam gecube rev 2.1 nominale takt. 400/500 a chodza u mnie stabilnie tylko na 425/608. Dalej mam zwiechy i vpu recov. przywraca standardowe taktowania :/ Co zrobic? Help! pozdr i z gory thx... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assarhadon Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Co się stanie jak wylacze vpu recoverer? Pytam bo nie chce niczego sfajczyc :) Mam gecube rev 2.1 nominale takt. 400/500 a chodza u mnie stabilnie tylko na 425/608. Dalej mam zwiechy i vpu recov. przywraca standardowe taktowania :/ Co zrobic? Help! pozdr i z gory thx... 1348000[/snapback] Nic złego z kartą się nie stanie, istnieje opinia że będzie się wtedy lepiej podkręcać. A te twoje tylko to dla niektórych jest aż, zwłaszcza dgy chodzi o pamięci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vovo Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Powyzej 425/608 nie chce isc. Albo artefakty albo zwiecha systemu :( :( :( Cholera zawsze musze trafic na jakies gowno :] Co mozna jeszcze zrobic zeby wyciagnac z niej przynajmniej 450/650 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 (edytowane) no to sprobuj zobaczyc czy to naprawde chodzi o chlodzenie tych elementow... otworz lodowke postaw kompa obok z otwarta scianka obudowy i krec do tych 450/650... zobaczysz czy wyjdzie... jesli tak to zmien paste bo na pamiatki to raczej nic nie zdzialasz... a pozatym nie narzekaj bo niektorym na deflautowych ustawieniach juz siadały :) ja tez narzekalem do pewnego czasu ale poszlo na 486/351 i luzz Edytowane 25 Marca 2005 przez ppp19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vovo Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 (edytowane) Przy otwartym oknie robilem i nic z tego. Tak samo jak i przy zamknietym :/ EDIT: A moze sterki wszytko blokuja? Mam omegi 2.6.05a ... Edytowane 25 Marca 2005 przez vovo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 ja mam te same i zobacz na sygnaturke ... tez rev 2.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...