ppp19 Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 no tak a co z taktowaniem? zadne 2.1 nie mialy takiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Z taktowaniem juz wszystko wyjasnione. Okazuje sie, ze to uczciwy sprzedawca jedynie niedoinformowany i po prostu oznaczenie koncowki go zmylilo. Aukcje juz poprawil i mozna to zostawic juz za nami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spunch_pl_d3 Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 no wlasnie, taktowanie tez jest nietypowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techu Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 witam no i wkoncu po kilku miesiacach uzytkowania karty - karta padla ;) tzn nie dokonca ale juz wszedzie sa artefakty nawet w windzie ;) ale naszczescie malo wiec idzie normalnei pracowac gry odpadaja juz opisze historie karty zeby bylo all wiadomo Jakis czas temu kupilem karte rev 2 oczywiscie napoczatku nei bylo zadnych vmodow czy czegos takiego no ale gpu szlo 440 a pamieci 690 :) no ale jak wiadomo nic nie trwa pieknie :) Pomyslalem oczyscie ze malo to jest i zakupilem sobie silencera :) no ale dalo mi to ledwie 10 mhz wiecej na gpu wiec gra nie warta swieczki :) No i tak sobie dzialalo no i po jakims czasie pokazaly sie arty kurcze mysle moze pasta zle rozprowadzona albo cos ale nic z tych rzeczy ;) Pamieci sie zbuntowaly i bylo juz 670 ;) (radiatory ocz) Po jakins czasie dorwalem vmoda na gpu olowkowy i mysle ze tu byl blad zle pomalowalem i 2,8 v czy jakos tak oczywscie krotko pracowala na tym napieciu zmazalem grafit i wiecej nie pochodzilem metoda olowkowa :) Wiec sobie wymyslilem vmoda przy pomocy potencjometra 20kohm no i dzialalo ladnie 540 1,45 v zawaliscie no i tak sobie dzialalo miedzy czasie pamieci znowu odmowily posluszenstwa na 670 i juz bylo 650 i jest do dzisaj ;) No ale 3majmy sie gpu :) oczywiscie po jakims czasie pokazaly gdzie niegdzie kropczki to wziolem i podwyzszylem napiecie do 1,5 bo wydaje mi sie ze to jest taka granica gorna dla gpu Bardzo dlugo dzialalo na takich ustawieniach smigalo az milo 0 artow przyajmniej ja ich nie widzialem. Ostanio nie gralem duzo prawie w ogole z braku czasu poprstu ja wiem jakies 3 dni temu pokzaly mi sie arty w widznie tak z [gluteus maximus] z nikad mysle a pewnei widna swiruje chialem sobie zagrac i ja cie krece snieg mi pada w grach! kurcze mysle co jest grane odkrecilem bude no i napiecie 1,5 pamieci tez 3maja pierwsze co zorbilem zemnilem sterowniki no ale dalej to samo kabinowalem z napieciami dalej to samo agp x4 wszstkie jakies dupersznity odpowiedzialne za wyswietlanie obrazu tez zminialem wiec mysle ze karta sie juz z kopcila na nazawsze . Tak sobie mysle ze mzoe jakbym nie kabinowal to bym pewnie dalej mi sluzyla ale ze z natury jest kombinatorem no to mam mysle ze czas zminic grafe pewnei wybiore cos z gf6xxx bo to taki przyszlosciowy wybor pozdrawiam wszstkich ps sorka za literowki zla skladnie i takie tam ps2 co do pamieci jeszcze w ciaglu tych kilku misiecy 690 na 650 mhz cos tu nie tak :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Pamieci siadly. Odkrecaj i sprzedawaj jakiemus kumplowi, ktory nie podkreca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Dostalem nowa rv 2.1 na Samsungu 2,8 ns - ma 400/300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Dostalem nowa rv 2.1 na Samsungu 2,8 ns - ma 400/300 1373774[/snapback] chwalipięta ;) dawaj wyniczki, chyba nikt się nie chwalił jak idzie nowa karta <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 493 / 310 to max bez modow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 310MHz na pamieciach 2.8 ns ? Co to ma byc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 (edytowane) 310MHz na pamieciach 2.8 ns ? (...) 1373945[/snapback] jak dla mnie to rdzeń zżarł cały prąd EDIT a jak rdzeń zostawisz na 400 to pamiątki jak idą? Edytowane 7 Kwietnia 2005 przez Ouara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 gra nie warta świeczki... widze ze zaden bajer te pamiątki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_Man Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 (edytowane) Ja mam tą kartę od grudnia na 400/300 na tychże samych samsungach, o czym pisałem dawno temu. Pamięci idą identycznieczyli coś 610-620, co jest charakterystyczne dla tej serii. A rdzeń jedynie 450, czyli dość pechowo bo kumplowi również w okolicach 490-500 działa stabilnie z tej samej rev. Z tymi pamięciami to na moje jest to niedowoltowanie, bo zmieniałem timingi na takie jakie są referenycjne wg samsunga pod 350 mhz i nic to nie dało. Edytowane 7 Kwietnia 2005 przez Black_Man Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Totalnie byl sie zawiodl jezeli pamiatki chodzilyby mi ponizej specyfikacji teoretycznej. Praktycznie zawsze pamieci potrafia byc taktowane ponad swoje teoretyczne wartosci, a te nawet w 80% nie potrafia zadzialac. Kiepsko sa zarzadzane przez karte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorwlodek Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Techu a moża twoja karta padła przez słynnego vga silincera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spunch_pl_d3 Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 powoli zaczynam zalowac ze ta karte kupilem, jak kazdy tak opowiada. Ja czekam az moja przyjdzie z servisu. normalny modowane gigabyte kreca sie podobnie i cena tez sporo nizsza ;/. no ale coz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techu Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Techu a moża twoja karta padła przez słynnego vga silincera 1374054[/snapback] nie sadze wlasnie przeplyw powietrza mam dobry z boku na karte centralnie wieja mi 2x80 pozatym uzywalem pasty artic ceramiqe i naprawde zimny jest no i napewno ejst lepszy niz orginalne chlodzenie akurat na chlodzenie to bym nei zwalil winy wiem ze padaja radki pod silencerami ale mysle ze z powdu duzego dociagu na srubach albo krzywo sa zalozone i stykaja np rezystorki na gpu i takie tam ale co tam dalej dziala karta :) tylko ze jej odbilo :> na jakis tydzien mi musi stykac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techu Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Pamieci siadly. Odkrecaj i sprzedawaj jakiemus kumplowi, ktory nie podkreca. 1373761[/snapback] jelsi to bylo do mojego postu to nic to nei da na orginalych sie zachowuje jeszcze gorazej niz na podkreconych :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novus Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Witam Przeczytałem prawie cały temat o tej karcie i juz sam nie wiem czy warto ja brac (gram malo i w Dx8.0) a tam wydaje sie byc o podobnych osiagach(+/- do 1000pkt. w 2001) co kontrukcja Ti 4200@4400 a do tego jest znacznie tansza no i wyrwe taka z VIVO to czy bardziej mi sie to opłaca od tego 9550XT. W zadne FPP nie przygrywam tylko z czasu jakiegos RTS sobie odpale. Brac tego Cuba czy upolowac jakas Ti4200 z VIVO?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Ja zmieniam wlanie ti4200 ale nie na R9550XT - chociaz XT sa lepsze od 4Ti pod warunkiem, ze ostro go wykrecimy. Jedyna karta warta uwagi po 4ti to R9700 wzwyz. Ja niestety nie dysponuje taka gotowka i tylko R9500Pro chyba kupie. Ewentualnie R9600XT ale w dobrej cenie (bo gorszy od R9500Pro). Jezeli grasz jedynie w RTS to oczywiscie wolalbym dac 200 pln za 4Ti niz 340 za R9550XT. Jezeli juz gralbys w bardziej wymagajace gry to niestety ale 4Ti dostaje zadyszki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techu Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 juz wiem co padlo nie gpu tylko pamieci !!! co za bzdura :) odkrecilem je na 300mhz i dziala normalnie cos neisamowitego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 (edytowane) Pamieci siadly. Odkrecaj i sprzedawaj jakiemus kumplowi, ktory nie podkreca. 1373761[/snapback] juz wiem co padlo nie gpu tylko pamieci !!! co za bzdura :) odkrecilem je na 300mhz i dziala normalnie cos neisamowitego 1375209[/snapback] OMG gdybyś przeczytał ta odpowiedź to zaoszczędziłbyś cały dzień ;) Edytowane 8 Kwietnia 2005 przez Ouara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techu Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 no tak ale odrecilem az do 300 mhz ;) bo na 500 tez sypie i na 400;p ciekawe a ja nigdy nei robilem vmoda na pamieciach :) hehe mzoe ja sprzedam za 100 ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Witam Panowie jestem nowy i prosiłbym o wyrozumiałość :D Tak więc obecnie posiadam MSI GeForce 3TI200 128mb chaiłbym kupic Radka 9550 XT i teraz widze na allegro wiele ofert oto one prosiłbym wskazać najelpszą http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46618965 -2,5ns. 399zł http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46631720 -3,3ns. 340zł http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47517459 -2,8ns. 360zł http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47552472 -3,3ns. 350zł http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47519168 -3,3ns. 350zł Bardzo bym prosił o wskazanie najlepszej... aha karty narazie zbytnio nie mam zamiaru nakręcać ponieważ mam trochę za słaby zasilacz i chłodzenie... Pozdro :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Witam Panowie jestem nowy i prosiłbym o wyrozumiałość :D Tak więc obecnie posiadam MSI GeForce 3TI200 128mb chaiłbym kupic Radka 9550 XT i teraz widze na allegro wiele ofert oto one prosiłbym wskazać najelpszą 1376757[/snapback] Jak masz coś w podobie Codegena to radzę zmienić zasilacz niż kartę, a potem myśleć nad nową grafkią. Ja wziąłbym pierwszą propozycję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 oczywiscie ze pierwsza propozycja... wiesz psychodeliczny zasiłkia mu kompa nie przyśpieszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Hmm zasilacz ostanio zmienialem bo był do niczego na tym isze coś IBox nie pamietam dokładnie jaki iBox chyba iBox 325 A teraz tak z ciekawości dlaczego akuratnie pierwszą pozycję...nie znam zbytnio na tym dlatego pytam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techu Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Witam Panowie jestem nowy i prosiłbym o wyrozumiałość :D Tak więc obecnie posiadam MSI GeForce 3TI200 128mb chaiłbym kupic Radka 9550 XT i teraz widze na allegro wiele ofert oto one prosiłbym wskazać najelpszą 1376757[/snapback] hm 1 sie nie oplca za 420 kupisz 6200 modowalna na 6600 i to lepszy wybor zreszta zastanow sie dobrze ;) czy sie oplaca jak juz chcesz 9550 to abita guru zdecydowanie :) z tymi gecube to roznie bywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Kurcze ja nie wiem czy na tego kase wysępie :D oczywiście w do kupna tej karty dochodzą 3 elemnty 1.Odszkodowanie na noge-skręcona nie wiem czy nie z przemieszczeniem 2.Sprzedarz MSI GeForce 3 TI200 128mb TV/OUT 3.Urodziny 13Kwietnia YEAHH :D Ile mogę ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> za tą karte nie podkręcana stan super... nie widaćśladów użytkowania no kurz oczywiscie ale się wyszyści...i bardzo ładne srebrne radiatorki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Jeśli masz kasę - bierz Abita a jeśli już GeCube to tego z pamięciami 2,8ns. A co do zasilacza to akurat istotna sprawa - u mnie karta nie wyrabiała w wysokich detalach i rozdzielczości 1024x768 właśnie przez zasilacz... codegen 300W. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spunch_pl_d3 Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Abit, on ma juz zrobionego Vmoda Core i mem, i pewnie niezle sie da z nim pojechac :D tez bym go wziol gdyby sie troche wczesniej ukazal :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...