Skocz do zawartości
Doopan

ATI Radeon 9550 XT GECUBE

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Teraz na allegro ceny GeCube 9550 spadają :D :D Link do aukcji.

I tak się zastanawiam czy warto ją kupić.

Bo rozważam też zakup 9500 Radka.

I nie wiem na którą mam się zdecydować :?

Pytanie do użytk. GeCuba----- Przekroczył ktoś granice 15k w 01SE ?

Dzięki z góry za info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Gecube'a 9550 Extreme rev.2.1 z cholera wie jakimi kośćmi - problem polega na tym, że to dziadostwo nie chce się kręcić :mur: Rzezywiste taktowanie GPU mam nominalne 400 a mogę podkręcić jedynie do ok. 415 a pamięć do nędznego 510 w ATI tray tools - potem zaczyna wysypywać artefakty w programie testującym. Myslałem, że więcej wycisnę a tu taka bida. Chłodzenie niby jest si - wiatrak i tunele powietrzne chłodzące całą płytę oraz ciche - czy wymiana tego chłodzenia na potęzniejsze da większa mozliwość overclockingu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niestety

jakieś 3-4 miechy temu nadszedł kres wielkich możliwości o/c tej karty

pojawiły się np karty z pamięciami 4ns

co do 2.8 z rev 2.0 ma sie raczej słabiurko...

ja już się pożegnałem z tą kartą :( miało być super o/c a chodziła trochę jak twoja

no dobra pamięci o 150 Mhz laepiej ;) ale za to rdzeń - porażka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozecie mi powiedziec, czy Sapphire mial w swojej ofercie 9550XT ?? Mam tu zdjecia karty, ktora ostatnio zakupilem, ale naprawde nie potrafie jej zidenyfikowac. Mialem jeszcze niedawno taka sama, ale miala Samsungi 2,8ns, a ta ma Hynixy tez 2,8ns. Wyglada kurde jak XT, mam odczyty temp. rdzenia i otoczenia w Everescie, Everest widzi RV360 i karte jako 9600XT, ale jak sciagnalem radiator to jest tam napisane 9550. Zastanawia mnie tylko standardowe taktowanie 350GPU, 500Pamiec, bo jakies takie dziwne :) . Tamta na Samsungach miala identyko. Kreci sie do 460\600, wiec niezle. To co to w koncu jest za karta, bo napewno nie ten zwykly 9550 :) ?? Ja kupilem jako 9550XT, ale kurde zwatpilem tera :)

http://img159.echo.cx/my.php?image=pic00413na.jpg

http://img159.echo.cx/my.php?image=pic00422ed.jpg

http://img159.echo.cx/my.php?image=pic00657xf.jpg

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co wiem to wersje XT eypuściłe tylko Gecube i Abit

ale może i u Sapphire w końcu ktoś poszedł po rozum do głowy...

mniemam że kupiłes wersję oem bez pudełka?

1484530[/snapback]

No tak tak, bez pudelka :) Ale kurde, ta karta ma napis na rdzeniu 9550, a sam widzisz jakie ma parametry, prawie XT,a jeszcze ten odczyt temp. , wiec juz chyba na 99% RV360. A ten na Samsungach to szedl spokojnie na 460/660, wiec to byl dopiero wypas. Ale o tym modelu nie moglem naprawde nigdzie nic znalezc. Kurde jakas hybryda czy co ? :)

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak tak, bez pudelka :) Ale kurde, ta karta ma napis na rdzeniu 9550, a sam widzisz jakie ma parametry, prawie XT,a jeszcze ten odczyt temp. , wiec juz chyba na 99% RV360. A ten na Samsungach to szedl spokojnie na 460/660, wiec to byl dopiero wypas. Ale o tym modelu nie moglem naprawde nigdzie nic znalezc. Kurde jakas hybryda czy co ? :)

1484539[/snapback]

dziwna ta karta wyglada jak XT a nie jest moze to jakiśnowy wynalazek po adventage :) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłem tydzień temu nowego Cecuba 9550ext z myślą o kręceniu a tu :

pamięci : Samsungi 4ns max - 600

rdzeń pisze na nim Radeon 9550 max - 445, ale gdy ustawię 500 to grają w jakąś grę po 5 minutach komp się zawiesza, dopiero przy 445 działa wszystko okay?

i co z tym zrobić , zmarnowałem 360zł!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłem tydzień temu nowego Cecuba 9550ext z myślą o kręceniu a tu :

pamięci : Samsungi 4ns max - 600

rdzeń pisze na nim Radeon 9550 max - 445, ale gdy ustawię 500 to grają w jakąś grę po 5 minutach komp się zawiesza, dopiero przy 445 działa wszystko okay?

i co z tym zrobić , zmarnowałem 360zł!!

1492917[/snapback]

Sprzedaj ja i kup cos innego juz było o tym ze teraz ta karta nie jest warta kupna jak cos to kupowac tylko uzywane tak jak i ja uczyniłem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedaj ja i kup cos innego juz było o tym ze teraz ta karta nie jest warta kupna jak cos to kupowac tylko uzywane tak jak i ja uczyniłem  :D

1492981[/snapback]

oczywiscie, ja tez mam uzywke :), miala 3 miechy jak kupowalem 3,3 samsung. Kreci sie przyzwoicie ale moj zasilacz mnie troche ogranicza, muze cos pokombinowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1507901[/snapback]

"Ilość pamięci: 64 MB DDR (kości BGA)"

Taa.. A potem te wielkie textury z Doom3, SWAT4 czy może innych gier nie zmieszczą sie w RAM karty i bedzie mi system swapował .. heh, nie dzięki, wystarczy mi już jedna 64MB karta. Kolejna ma mieć 128MB+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki, mam GC 9550XT rev 2.1 (432/555) i wszystko chłodzone ati silencerem 2 (wiecie jakim:P). Pytam się: gdzie znaleźć podkręconego BIOSA do tej grafy, jak zrobić Vmoda itp. przeróbki. W końcu po to ją kupiłem:P (a liczyłem na rev. 1.2:P)

Edytowane przez Mglisty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi