Skocz do zawartości
Doopan

ATI Radeon 9550 XT GECUBE

Rekomendowane odpowiedzi

Zalozylem coolerek ATI Silencer 1i radiatorki zalmana ( niebieskie ), osiagi macie na zdjeciu. W swieta planuje v-moda zrobic :) ciekawe ile pociagnie... Tak jestem zadowolony, mam pamieci 3,3 ns samsunga po jednej stronie a standart taktowanie 400/500 mialem i tak ladnie sie podkrecil softowo =]

post-101789-1107969210_thumb.jpg

Edytowane przez areox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to widzę że te wersje 400/500 nie są tragiczne

jak będę miał czas to oblookam ati trayem jakie maxwwedług niego na mojej :) (też 400/500, memki z jednej strony)

1266888[/snapback]

Lepiej testuj ati toolem a nie ati tray toolem, tan drógi podaje zawyżone zegary. Przejdą wprawdzie 3DMarki ale w aplikacjach będą się wywalać. Ja miałem 490/695 i marki przeszło, a w NFS U2 zawieszało się na byle jakim wyścigu ( w Full Spectrum Warrior pojawiały się arty a potem zwiecha) :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, wsumie mi to obojętne, nawet jak poda zawyżone to nie będe szedł na max ustawieniach, w mojej budzie już wystarczająco ciepło, nie będę dokładał :) (jednka t grafa i neotec robią swoje, od czasu do czasu bude trza otworzyć, i okno) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do tych co juz robili mody na rev 2.1. Cyz mozna je spokojanie robic na standardowym chlodzeniu?? Chodzi mi o mod na gpu i pamieci. Bo mi sie cos zdaje ze maje pamieci sa niedovoltowane bo arty na 630 :blink: :blink: , a rdzen nawet nawet ale wiecej mu troche nie zaszkodzi. :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapodalem v-moda olowkowego na moja karte, wyszlo ok 1,54V. Rdzen idzie 510 na standardowym chlodzeniu (bedzie silencer), jednak pamieci zamiast na 670 ida 590 :? Mysle ze rdzen wcina prada pamiecia - jednak nie wiem jak zrobic moda na nie. Moze ktos robil i moze cos zaradzic? U SKRYTOBOJCY memki przynajmniej 600 przekraczaja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie. Mam duuuza prosbe. Czy moze mi ktos dokladnie napisac jak zrobic vmoda olowkiem na tym radeonie GeCube 9550XT 446/580 (pamieci po jednej str)? Prosze napisac mi jakim ołówkiem to zrobic i co dokladnie mam wykonac. Z gory dziex. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapodalem v-moda olowkowego na moja karte, wyszlo ok 1,54V. Rdzen idzie 510 na standardowym chlodzeniu (bedzie silencer), jednak pamieci zamiast na 670 ida 590 :?  Mysle ze rdzen wcina prada pamiecia - jednak nie wiem jak zrobic moda na nie. Moze ktos robil i moze cos zaradzic? U SKRYTOBOJCY memki przynajmniej 600 przekraczaja :)

1267107[/snapback]

Sprawdz dokladnie czy ci artami nie sypie przy takim napieciu na rdzeniu, u mnie z 1.58V bylo troche na wodzie w HL2 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie. Mam duuuza prosbe. Czy moze mi ktos dokladnie napisac jak zrobic vmoda olowkiem na tym radeonie GeCube 9550XT 446/580 (pamieci po jednej str)? Prosze napisac mi jakim ołówkiem to zrobic i co dokladnie mam wykonac. Z gory dziex. Pozdrawiam

1267134[/snapback]

Z tego co wynika z tego tematu to nikt narazie nie pochwalił się modami do wersji 2.1 z pamięciami po jednej stronie. Dotychczas tylko mody do 1.2 i 2.0 były opisywane, chyba że coś przeoczyłem (chciałbym się mylić :?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz dokladnie czy ci artami nie sypie przy takim napieciu na rdzeniu, u mnie z 1.58V bylo troche na wodzie w HL2 :(

1267146[/snapback]

Ok sprawdze hl2, narazie artifact tester leci a ja smigam z psem. Btw - ile Twoje pamieci wyciagaly przed vmodem?

Edit: w hl2 nie gralem, ale na css zadnych artow nie ma (500/590 kolo 2h grania). Sprawdze jeszcze to 510 - powinno chodzic, AT wywalal przy 518 okolo,

Edytowane przez GregK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie mam ból: Zakupiłem wczoraj kartę Gecuba R9550 Extreme Rev. 2.1. I AtiTool pokazuje że taktowanie 400 rdzeń i 250 pamieć !!!!! Całkowita porazka !!!!! Macie też coś takiego ????? Czy można to reklamować? Próbowalem podkręcać ale zwiększenie o 30 obu zegarów skończyło się błędem podczas testu 3DMark 2001 !!! Help me!!! Co robić ? Jakie Omegi są obecnie najlepsze jeśli chodzi o stabilność?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie mam ból: Zakupiłem wczoraj kartę Gecuba R9550 Extreme Rev. 2.1. I AtiTool pokazuje że taktowanie 400 rdzeń i 250 pamieć !!!!! Całkowita porazka !!!!! Macie też coś takiego ????? Czy można to reklamować? Próbowalem podkręcać ale zwiększenie o 30 obu zegarów skończyło się błędem podczas testu 3DMark 2001 !!! Help me!!! Co robić ? Jakie Omegi są obecnie najlepsze jeśli chodzi o stabilność?

1268035[/snapback]

masz 400/500 to co narzekasz nie rozumiem o co ci biega:), a nie wszytkie da sie podkrecac i zaczyna sie od mniejszych skokow a nie od razu o 30!!!!!!!!!! :D :unsure: B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem ciężko dziś myślę, ale na suwaku memory w ATItool było 250. Więc ja już nie wiem...

1268234[/snapback]

Człowiku <_< , poszukaj w tym temacie było o tym nie raz 250 DDR=500 MHz w AtiTraytool włącz opcję DDR i będziesz miał swoje 500 :D . A co do kręcenia to bym nie oczekiwał wiele zwłaszcza od rdzenia. Pozatym użyj w Ati Tools opcji do znalezienia max mem i GPu i w przyblirzeniu będziesz wiedział na czym stoisz, a potem kombinuj sam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowiku <_< , poszukaj w tym temacie było o tym nie raz 250 DDR=500 MHz w AtiTraytool włącz opcję DDR i będziesz miał swoje 500 :D . A co do kręcenia to bym nie oczekiwał wiele zwłaszcza od rdzenia. Pozatym użyj w Ati Tools opcji do znalezienia max mem i GPu i w przyblirzeniu będziesz wiedział na czym stoisz, a potem kombinuj sam.

1268395[/snapback]

Stary dzięki. Tyle mi wystarczy. Pierwszy raz przesiadłem się na ATI więc wiele nie wiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moda na pamici w 2.1 z pamieciami po jednej stronie sie nie robi tak samo jak w 2.0 tylko tam jest chyba 1775 a w 2.1 1771 cos. jak bede mial miernik to moz cos sprubuje zrobic.

1268428[/snapback]

Podobno 1775 1771 to ten sam układ wedle specyfikacji ale nikt narazie nie poważył się na zrobienie moda, czyżbyś zgłaszał się na ochotnika :wink: :D :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jesli to nie takie same to jak zrobie moda to sie karta moze ufajczyc???

1268622[/snapback]

Może się ufajczyć.... choć na mój gust pod względem v-moda 1571 i 1575 są identyczne... jak się wkurzę, to wlutuję potencjometr na mój 1571 i sprawdzę... więc lepiej mnie nie podpuszczajcie, bo nie mam na to teraz czasu :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i bym się skusił na moda ale w chwili obecnej mam trzy przeszkody:

1) brak voltomierza ta mniejsza;

2) nie stać mnie w tej chwili na zakup innej grafy, zwłaszcza że powoli przymierzam się do zmiany kompa, a właściwie zakup od początku nowego, bo tego chcę komus podarować, a to inwestycja będzie za 5000zł i dokładanie kolejnych 400-500 na nową kartę mi nie leżey;

3) nie jestem dobry z elektroniki :? , choć mogę iść w czyjeś ślady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok sprawdze hl2, narazie artifact tester leci a ja smigam z psem. Btw - ile Twoje pamieci wyciagaly przed vmodem?

Edit: w hl2 nie gralem, ale na css zadnych artow nie ma (500/590 kolo 2h grania). Sprawdze jeszcze to 510 - powinno chodzic, AT wywalal przy 518 okolo,

1267381[/snapback]

Ramy mi chodzily zawsze na 650MHz (HL2 stabilnie) ale jak zmienilem plyte, zalozylem silencera, to wiecej niz 640MHz nie leca :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skrytobojca - fajnie sie masz, czyli to nie dziala na wszystkie karty :)

Techu - daj znac czy u Ciebie tez zezarlo prada pamieciom. U mnie jest jak pisalem - wyniki w 3dmarku nie zmienione. Vmod na memorki raczej wymagany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi