Techu Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 hm ja zrezygnowalem z moda olowkowego na rzecz potencjometra i jest lajtowo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JayT Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 hm ja zrezygnowalem z moda olowkowego na rzecz potencjometra i jest lajtowo :) 1270642[/snapback] Gratuluję, nareszcie przekonałeś się do solidnej roboty :lol: Jak przymocowałeś potencjometr? Mam nadzieję, ze nie kleiłeś na stałe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techu Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 tasma dwustronna ;) lajtowo nie za mocno nie za slabo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ringo850 Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Witam, też mam 9550 xt 2.1 i mam pytanie, jeśli ktoś trafi na tą felerną wersje to czy może od razu zapomnieć o oc tej karty?? Moja chodzi na 400/500 i przy jakimś minimalnym podnoszeniu taktowań zupełnie sobie nie radzi. Mam się juz z tym pogodzić czy sa jakieś sposoby?? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Mozesz sprobowac moda. Bo moze karta jest niedovoltowana. Albo po prostu sa slabsze czesc i nic sie nie da zrobic :-| :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techu Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 to teraz panowie vmod na pamieci u mnie 2,83 v jest i ukladzik taki sam wiec 3ba cos pomyslec ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assarhadon Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Mozesz sprobowac moda. Bo moze karta jest niedovoltowana. Albo po prostu sa slabsze czesc i nic sie nie da zrobic :-| :-| 1270990[/snapback] Tylko że moda do tego rev.nikt jeszcze nie próbował i nie wiadomo jak to się skończy dla karty :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techu Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 a jaki wy macie uklad w tej rev napieciowy 1571 czy 1575 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assarhadon Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 a jaki wy macie uklad w tej rev napieciowy 1571 czy 1575 1271543[/snapback] Ja mam 1571 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 ja tez mam 1571 ale to podobno jest to samo i na rdzen juz chyba ktos robil chodzi tylko o pameici. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 rev. 2.0 ma 1575 Nadal nie mam moda do ramow :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Przeciez na tej stronie co byla pare stron wczesniej jest mod do gpu i do pameici i tam chyba tez byla rev.2.0 ale moge sie mylic bo tylko zdjecia ogladalem :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Oj mylisz sie :) Do rev. 2.0 nie pasi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techu Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 mi sie wydaje ze mod na pamieciach bedzie analogiczny co do gpu identyczny uklad nalezy dac miedzy nozkami 7 i 8 i odpowiednia rezystancje u mnei ejst 2,83 czyli dosc wysoko ale mysle ze 3v mozna puscic ale to sa tylko moje przemyslenia pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 (edytowane) UWAGA!! PANIE PANOWIE!!! zrobilem vmoda na pamieci na rev 2.0 :) mam uklad 1575 czyli ten sam co na rdzeniu. polaczylem te same piny 1 i 2 (olowek) i podnioslem napiecie do 2,9v wiec fajniutko:) kupie radiatorki na jeszcze 4 pamiatki i zaczynam krecenie :D MOZECIE BEZ PROBLEMU LACZYC TE DWA PINY I KRECIC PAMIECI!!! skrytobojca chyba sie nie obrazisz jak pozycze twoja fotke? :) P.S. standardowo na pamiatkach mialem 2,81v :lol: tu macie pomiary napiecia na VMEM: Edytowane 12 Lutego 2005 przez kooboos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techu Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 no to gut teraz bede musial pomyslec jaki potencjometr tam wlanac zeby osignac zamierzone 3 v ja mam juz radiatorki ocz :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 ooo to zajebiscie :D W wolnym czasie bede sprawdzac :) Radiatory na mem? az tak sie grzeje po tym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 memki az wrza przy 700 mhz a co sie bedzie dzialo przy wiekszym taktowniu:D i nie dawajcie wiecej niz 3v! arty jak cholera powyzej 2,93v zaczyna mi sie podobac ta grafa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daryoosh Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 a dlaczego do pomiaru napiecia masz zaznaczone 3 punkty? dajcie mi tylko precyzyjny miernik i tez sie zabawie B) a moja zasilka wtedy pojdzie do piachu, hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techu Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 no to ciekawie to tylko 0.1 3ba podniesc wie kots jaki potencjometr 3ba zastosowac ile kohm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Na standardzie pokazuje mi 2.82-2.83V (miernik troche dobity) A czym robiles moda olowkiem? czy rezystorka dowaliles? Hmm ciekawe czy olowkiem przejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techu Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 olowkiem robil ja wole potencjometra walanc wieksza swoboda dzialania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 (edytowane) oloweczek of kors, i pamietajcie nie dawac powyzej 2,93v !! pomyslec ze mam 15 latek :D gdzie oklaski za odwage? hehehehe:) a dlaczego do pomiaru napiecia masz zaznaczone 3 punkty? dajcie mi tylko precyzyjny miernik i tez sie zabawie a moja zasilka wtedy pojdzie do piachu, hehe no bo mozna w trzech miejscach zobaczyc napiecie dla pamiatek nie wiem czemu ale tak jest :lol: :wink: Edytowane 12 Lutego 2005 przez kooboos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daryoosh Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 (edytowane) i pamietajcie nie dawac powyzej 2,93v!! a to czemu? moje hynixy 2.5ns maja w specyfikacji 2.8 i nie wierze, ze wiecej niz 2.9 nie pociagna. Nawet w specyfikacji jest max 2.95V, a wszyscy wiedza, ze musi to byc podane z zapasem. tu jest datasheet moich pamiatek. mozna tam znalezc timingi pamieci przy roznych taktowaniach - po co sie pi**rzyc samemu z tym, skoro jest jak na tacy :) jakimi miernikami mierzycie? bo przewaznie maja niedokladnosc 5% co oznacza 0.1V przy 2V, a wiec Wasze pomiary moga byc dalekie od prawdy: 1.4 lub 1.6 zamiast porzadanych 1.5 Edytowane 13 Lutego 2005 przez daryoosh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Ja nie mam miernika za 10zl z allegro i takimi rzeczami sie nie martwie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 (edytowane) to co pochwali sie ktos modem na mem na rev 2.0 ? jakie taktowania itp? ja jeszcze jestem w fazie zdobywania radiatorkoww, ale vmod zostal :wink: na 2,93 bodajze:D P.S. mowie zeby nie dawac powyzej 2,94v-2,95 bo jak dalem 2,96v to sypalo artami przy 500mhz :/ dlatego tak z umiarem tego napiecia dawac <_< UPDATE: kurde nie wiem czemu ale jak daje taktowania na pamieci 700mhz to mam zwiechy (w 3dmarkach i grach) caly czas nawet jak na rdzeniu mam 500 :mur: dziwne to jakies :? w przyszlym tygodniu zmieniam zasilke moze pomoze. bo moj fortronik 300W ledwo zipie :D kupuje neotec-a v4202 chyba dobry wybor? Edytowane 13 Lutego 2005 przez kooboos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss991 Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Witam. Mam karte Radeon 9550 Xt extreme z Gecube. Standardowe ustawienia były 400@500 i przy tych ustawieniach uzyskałem w 3Dmarku 2001 se 7000 punktów. Po podkręceniu na 450@556 w 3Dmarku dalej 7000. WIe ktoś może dlaczego się tak dzieje ?? Podkręcałem redlinkerem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 (edytowane) Moze za malo pradu dostaje z AGP juz ;) Wiec cos ten modzik nie stabilny do konca :( @boss991 sciagnij sobie Ati Tray Tools Edytowane 13 Lutego 2005 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 (edytowane) Witam. Mam karte Radeon 9550 Xt extreme z Gecube. Standardowe ustawienia były 400@500 i przy tych ustawieniach uzyskałem w 3Dmarku 2001 se 7000 punktów. Po podkręceniu na 450@556 w 3Dmarku dalej 7000. WIe ktoś może dlaczego się tak dzieje ?? Podkręcałem redlinkerem 1274443[/snapback] powiedz cos wiecej jaki proc ram plyta, zasilacz. ktora revizje gecube-a masz? Moze za malo pradu dostaje z AGP juz Wiec cos ten modzik nie stabilny do konca w biosie ustawilem na agp 1.6v wiec nie wiem czy dawac 1.7? zmienie zasilke to zobacze, mam zamiar zrobic tak ze neotec bedzie mi zasilac calego kompa a fortron samego proca, wtedy wyciagne z mojego mobile-a w granicach 2700-2800mhz Edytowane 13 Lutego 2005 przez kooboos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss991 Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 (edytowane) procka mam celerona 2000, płyta msi 845Pe neo, zasilacz jakiś no name 300. a karte mam rev.2.0 Edytowane 13 Lutego 2005 przez boss991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...