vovo Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Nie mam pomyslow juz jak zwiekszyc te zarabane taktowania. Najchetniej bym cos uszkodzil i oddal na karte na gware tak zeby mi dali nowa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 ppp19 wez ty sie nie ekscytuj tym swoim wynikiem bo wcale nie iwesz ze on jest w pelni stabilny!! zagraj sobie w jakies gry na takich taktowaniach i wtedy powiedz ze ejst stabilnie. :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 myszek ty sie tak nie denerwuj bo ja tutaj nie wprowadzam zadnej rywalizacji kto wiecej podkreci ! a odnosnie tego krecenia to w domie 3 na taktowaniu 472/337 gram caly czas i nie wywala mnie i artow nie ma... przy 486/351 jest nieco gorzej i grac w doma nie bardzawo ale jezlei chodzi o nfsug2 nie ma najmniejszych problemow... jejku jak cie tak boli ze ktos wykrecil bardziej niz ty to jakies slabe nerwy masz albo nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spunch_pl_d3 Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 (edytowane) ja bym sie cieszyl jak by na standardach chodzila :D, albo zeby chociaz na te 425 i 550 poszla, juz bym hepi byl Edytowane 25 Marca 2005 przez Spunch_pl_d3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek_z_klb Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 (edytowane) Witam. Jak tak oglądałem posty kolegów to stwierdziłem że moja karta jest jakaś inna. Mam R9550XT Extreme od GeCube rev 2.1 i standardowo mam zegary 431/551 ale po podkręceniu programem Ati Try Tool zegary poszły mi na 600/650. Nie wiem czy to normalne w tej karcie prosiłbym o odpowiedź. Dzięki wszystkim z góry. Poszła tak na standardowym chłodzeniu. Nic nie mieszałem. Prosto z pudełka...Chodzi w pełni stabilnie. Program nie wywalił żadnych artów. Przy 600 na rdzeniu zatrzymałem program bo sie wystraszyłem że moge coś spalić. Edytowane 26 Marca 2005 przez matek_z_klb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorwlodek Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 matek_z_klb jaki wynik w 3dmarku 2003 masz na takich ustawieniach? moim zdaniem ta karta niema prawa działać z rdzeniem 600 mhz ale kto wie może trafił ci sie jakiś mega hiper egzemplarz, jak możesz zapodaj jakieś screeny albo linki do wyniku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzobb Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Ja mam 400@450 i 500@580 i nic działa pięknie ale mam mały wynik bo muszę płytę głowną zmienić iRAM'u dać więcej. Sterowniki OMEGA A 1800+ XP, ASROCK K7VT2, 256 MB RAM wynik 9047 pkt. To jak na te ustawienia to dobrze czy źle ?? Jak myślicie jaki wynik będzie na A 1800+ X, NF7-S2, 512 MB RAM GeiL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 wynik w sam raz... a co do tego ze na rdzeiu 600 to jest imposible... normalnie niemozliwe... rewelka stary daj chociaz jakis screen zeby to potwierdzic i jakie ty masz wyniki w markach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek_z_klb Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 doktorwlodek Sorki ale nie robiłem jeszcze 3D Marka tej karty. Może by sie wysypała na jakiejś grze?? Nie mam pojęcia. Ja ją kręciłem tym programikiem Ati Try Tool i dałem żeby sam wyszukał najwyższy możliwy zegar dla rdzenia i pamięci (w nim sie takie samolociki obracają) Rdzen poszedł na 600 i przerwałem i program nie widział artefaktów. Zmniejszyłem o 10 na 590 żeby nic sie nie stało. Pamiętki poszły na 650 . Wyżej już krzaki. Możecie nie wierzyć ale to prawda. Jak bede ją jeszcze raz kręcił (teraz chodzi na defealtowych zegarach 430/550) to zapodam jakiegoś screena. Narazie i pozdro for all. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 wiesz dac screena to ja ci moge z 700/1000 i co z tego? zadnej gry na tym nie odpale nawet mario mi sie wysypie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 ale to jest chyba nie mozliwe :blink: :blink: musialbys dostac jakiegos super hiper rv360 :D :D poniewaz bardzo malo 9600Xt robi 600 na rdzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek_z_klb Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Ok widze że mi tu nikt nie wierzy. Kończe temat mojej karty oczywiście. Nie chce być na tym forum posądzony o kłamstwo. Chciałem tylko porade.. Ale oki i tak dzięki wszystkim... I prosze nie zaczynać go znowu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 matek nie boj sie tak... wiec karta mogla miec taktowanie 432/277 bo taka wersje wypuscili, a co do tego krecenia to nie uwierze jak nie zobacze screena... a co do forum rob co chcesz ja cie nie namawiam ale jest super menciul coll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek_z_klb Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Ok dzięki za zrozumienie. Jestem tu nowy i nie chciał bym żeby mnie od początku posadzano o kłamstwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 600 na rdzeniu? :blink: Nikt nie posądza Cię o kłamstwo, ale w tych kartach właśnie łatwiej podkręcić pamięci niż rdzeń. A taki wynik to SZOK! Najlepiej byłoby gdybyś zarzucił 3dMarka03 i napisał nam wynik (rozdzielczość 1024x768 oczywiście). Potem byś zrobił screen'a z wynikiem i np. na tym samym screenie umieściłbyś everesta, pokazując nam taktowanie procesora graficznego. Ja osobiście czekam z niecierpliwością :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzobb Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Powiedzcie mi ile z niej można wykręcić na podstawowoym chłodzeniu rev.2.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Powiedzcie mi ile z niej można wykręcić na podstawowoym chłodzeniu rev.2.1. 1350578[/snapback] Nie można powiedzieć ile konkretnie, bo to zależy od modelu na jaki trafisz... jedne podkręcają się lepiej drugie gorzej. Sam muszisz przetestować swoją kartę żeby zobaczyć ile z niej wyciśniesz. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek_z_klb Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 PUNISHER Postaram sie jeszcze dzisiaj podać wam te wyniki 3Dmarka 03 i 3D marka 01. Mam nadzieje że przejdą na tych zegarach bo jeszcze nie próbowałem. :D Jak sie uda to zaje****** sie bede cieszył. Jak nie to i tak spoX Pozdro 4u Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek_z_klb Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Kręć ją i testuj, kręć i testuj. Aż do końca wtedy zobaczysz ile Ci pójdzie. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 PUNISHER Postaram sie jeszcze dzisiaj podać wam te wyniki 3Dmarka 03 i 3D marka 01. Mam nadzieje że przejdą na tych zegarach bo jeszcze nie próbowałem. :D Jak sie uda to zaje****** sie bede cieszył. Jak nie to i tak spoX Pozdro 4u 1350639[/snapback] No to elegancko! Jeśli przejdzie 3dMarka03 to będziesz rekordzistą :D POWODZENIA! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek0206 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Wiesz... ty na razie dużo piszesz, a mało dałeś konkretów... Ty masz nie podawać nam wyniku... ty nam podaj screena z wynikiem, albo link do orba... ok?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek_z_klb Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Dzięki PUNISHER. Spokojnie pepek0206. Tak jak napisałem postaram sie dzisiaj wam to dostarczyć oki?? Nie poganiaj mnie tak... Ja nie chciałem sie chwalić tylko zapytać o co chodzi że mi tak wysoko poszła... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek0206 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Ale nas to interesuje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek_z_klb Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Wiem mnie samego też to interesuje. Dlaczego akurat moja karta, dlaczego aż tyle poszła i czy przejdzie Marka 03. Wszystko wam napisze jak zrobie. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 czekamy z niecierpliwoscia... a tak pozatym to jaki byl wczesniej rekord na rev2.1 na podstawowym chlodzeniu skoro mowicie o biciu rekordow? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 czekamy z niecierpliwoscia... a tak pozatym to jaki byl wczesniej rekord na rev2.1 na podstawowym chlodzeniu skoro mowicie o biciu rekordow? :) 1350714[/snapback] Szczerze mówiąc sam nie wiem... :-P Ale na pewno nikt tak rdzenia nie popędził... Trzeba zerknąć na Hall of Fame Radeon 9550 - http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=120812 Swoją drogą to ppp19 mógłbyś zamieścić swój wynik w 3dMarku03 a nie '01 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek_z_klb Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) Sorki waszystkim. Dopiero co wróciłem od kumpla. Moją karte testowaliśmy Ati try tool'em i okazało sie że program był dupnienty. Od razu sorry za fatyge. Karta bez artów na riva tunerze poszła 491/650 jeszcze raz wielkie sorry. :sad: Mam nadzieje, że nikt nie bedzie na mnie za to zły... Edytowane 26 Marca 2005 przez matek_z_klb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thargood Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 hej!!pewnie mnie zjeb--cie ze lamerski problem ale zaryzykuje.mM GECUBA REV2.1 400/500 NIE KRECONA.pierwszy raz robilem 3dmarki i wynika [gluteus maximus] 2001-5767pkt 2003-2583pkt 2005-1295pkt....beznadzieja.robie przy 1024x768 bez AA,nie wiem czyto trzeba jakos specjalnie ustawic??macie wersje standardowe czy "zremiksowane" ciasteczkiem bo nie wiem czy to ma wplyw..pliss chociarz o krotka odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 @matek_z_klb ufff stary jakbyś miał takie zegary to byś był szefo ;) ale masz i tak zaje* kręcocy się model na rev 2.1 jak przebikesz 470 do 480 na rdzeniu to jest suuuuper gratulacje za udany zakup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 punisher to kwestia czasu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...