Skocz do zawartości
Doopan

ATI Radeon 9550 XT GECUBE

Rekomendowane odpowiedzi

myszek ty sie tak nie denerwuj bo ja tutaj nie wprowadzam zadnej rywalizacji kto wiecej podkreci ! a odnosnie tego krecenia to w domie 3 na taktowaniu 472/337 gram caly czas i nie wywala mnie i artow nie ma... przy 486/351 jest nieco gorzej i grac w doma nie bardzawo ale jezlei chodzi o nfsug2 nie ma najmniejszych problemow... jejku jak cie tak boli ze ktos wykrecil bardziej niz ty to jakies slabe nerwy masz albo nie wiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Jak tak oglądałem posty kolegów to stwierdziłem że moja karta jest jakaś inna. Mam R9550XT Extreme od GeCube rev 2.1 i standardowo mam zegary 431/551 ale po podkręceniu programem Ati Try Tool zegary poszły mi na 600/650. Nie wiem czy to normalne w tej karcie prosiłbym o odpowiedź. Dzięki wszystkim z góry. Poszła tak na standardowym chłodzeniu. Nic nie mieszałem. Prosto z pudełka...Chodzi w pełni stabilnie. Program nie wywalił żadnych artów. Przy 600 na rdzeniu zatrzymałem program bo sie wystraszyłem że moge coś spalić.

Edytowane przez matek_z_klb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 400@450 i 500@580 i nic działa pięknie ale mam mały wynik bo muszę płytę głowną zmienić iRAM'u dać więcej. Sterowniki OMEGA A 1800+ XP, ASROCK K7VT2, 256 MB RAM wynik 9047 pkt. To jak na te ustawienia to dobrze czy źle ?? Jak myślicie jaki wynik będzie na A 1800+ X, NF7-S2, 512 MB RAM GeiL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

doktorwlodek

Sorki ale nie robiłem jeszcze 3D Marka tej karty. Może by sie wysypała na jakiejś grze?? Nie mam pojęcia. Ja ją kręciłem tym programikiem Ati Try Tool i dałem żeby sam wyszukał najwyższy możliwy zegar dla rdzenia i pamięci (w nim sie takie samolociki obracają) Rdzen poszedł na 600 i przerwałem i program nie widział artefaktów. Zmniejszyłem o 10 na 590 żeby nic sie nie stało. Pamiętki poszły na 650 . Wyżej już krzaki. Możecie nie wierzyć ale to prawda. Jak bede ją jeszcze raz kręcił (teraz chodzi na defealtowych zegarach 430/550) to zapodam jakiegoś screena. Narazie i pozdro for all.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

matek nie boj sie tak... wiec karta mogla miec taktowanie 432/277 bo taka wersje wypuscili, a co do tego krecenia to nie uwierze jak nie zobacze screena... a co do forum rob co chcesz ja cie nie namawiam ale jest super menciul coll

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

600 na rdzeniu? :blink: Nikt nie posądza Cię o kłamstwo, ale w tych kartach właśnie łatwiej podkręcić pamięci niż rdzeń. A taki wynik to SZOK! Najlepiej byłoby gdybyś zarzucił 3dMarka03 i napisał nam wynik (rozdzielczość 1024x768 oczywiście). Potem byś zrobił screen'a z wynikiem i np. na tym samym screenie umieściłbyś everesta, pokazując nam taktowanie procesora graficznego. Ja osobiście czekam z niecierpliwością :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi ile z niej można wykręcić na podstawowoym chłodzeniu rev.2.1.

1350578[/snapback]

Nie można powiedzieć ile konkretnie, bo to zależy od modelu na jaki trafisz... jedne podkręcają się lepiej drugie gorzej. Sam muszisz przetestować swoją kartę żeby zobaczyć ile z niej wyciśniesz. <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PUNISHER

Postaram sie jeszcze dzisiaj podać wam te wyniki 3Dmarka 03 i 3D marka 01. Mam nadzieje że przejdą na tych zegarach bo jeszcze nie próbowałem. :D

Jak sie uda to zaje****** sie bede cieszył. Jak nie to i tak spoX Pozdro 4u

1350639[/snapback]

No to elegancko! Jeśli przejdzie 3dMarka03 to będziesz rekordzistą :D

POWODZENIA!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czekamy z niecierpliwoscia... a tak pozatym to jaki byl wczesniej rekord na rev2.1 na podstawowym chlodzeniu skoro mowicie o biciu rekordow? :)

1350714[/snapback]

Szczerze mówiąc sam nie wiem... :-P Ale na pewno nikt tak rdzenia nie popędził...

Trzeba zerknąć na Hall of Fame Radeon 9550 - http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=120812

Swoją drogą to ppp19 mógłbyś zamieścić swój wynik w 3dMarku03 a nie '01 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki waszystkim. Dopiero co wróciłem od kumpla. Moją karte testowaliśmy Ati try tool'em i okazało sie że program był dupnienty. Od razu sorry za fatyge. Karta bez artów na riva tunerze poszła 491/650 jeszcze raz wielkie sorry. :sad: Mam nadzieje, że nikt nie bedzie na mnie za to zły...

Edytowane przez matek_z_klb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej!!pewnie mnie zjeb--cie ze lamerski problem ale zaryzykuje.mM GECUBA REV2.1 400/500 NIE KRECONA.pierwszy raz robilem 3dmarki i wynika [gluteus maximus] 2001-5767pkt 2003-2583pkt 2005-1295pkt....beznadzieja.robie przy 1024x768 bez AA,nie wiem czyto trzeba jakos specjalnie ustawic??macie wersje standardowe czy "zremiksowane" ciasteczkiem bo nie wiem czy to ma wplyw..pliss chociarz o krotka odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi