Mazzi Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Grał ktos na tym w quake4 bo dla mnie sie wiesza na samym pocatku jak tylko włacze INITIALIZING MENUS czy cos takiego i tu stoi czego to moze byc wina? mam najnowsze omegi gralem! mam rev. 2.1 z taktowaniami 432/550. zero problemow. stawiam na stery, moze fast writes cos sie gryzie jak masz wl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twisty Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) Znajomy jest w posiadaniu GeCube 9550 XT rev 2.1 niestety nie wiem z jakimi pamieciami, zegary sa dosyc dziwne bo nie moge takich nigdzie znalezc 398/249 na r350. Po ostatniej wymianie biosu karta wysiadla. Na szczescie udalo sie ja zreanimowac przez stara karte vga na pci. Da sie cos zrobic z ta karta oprocz krecenia zegarow? Mozna podmienic bios? Edytowane 7 Stycznia 2006 przez twisty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Znajomy jest w posiadaniu GeCube 9550 XT rev 2.1 niestety nie wiem z jakimi pamieciami, zegary sa dosyc dziwne bo nie moge takich nigdzie znalezc 398/249 na r350. Po ostatniej wymianie biosu karta wysiadla. Na szczescie udalo sie ja zreanimowac przez stara karte vga na pci. Da sie cos zrobic z ta karta oprocz krecenia zegarow? Mozna podmienic bios? piszesz ze po podmianie biosu padla, a potem pytasz czy mozna podmienic... heh jak widac mozna, ale kiepski efekt:D a co do pamieci to sa normalne, zegary tez jak najbardziej, bo to 400/500 (2x249), wiec pewnie jakies 3.3ns czyli slabe oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0named Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 No a nawet napewno 3.3ns - sam miałem rev 2.1 i pamietam :P:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 mam pytanie, jakie na chwilę obecną są najlepsze pod względem wydajności do niej stery? Bo na starych omega na bazie cat 5.4 wydajność mam chyba ciut słabą (w grze Gun mam większe przycinki czasem niż kolega na fx5200(te same detale i ustawienia, on A XP+2600+ i 256mb ram, ja to co w podpisie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Osobiście jadę od początku na Omegach i aktualizuję stery zawsze po wyjściu nowych. http://www.ngohq.com/home.php?page=Files&g...t&dwn_cat_id=14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 ja tez instalowałem zawsze najnowsze omegi albo cat'y, ale np. mając 5.8 cat lub omegi miałem problemy z poprawnym działaniem grafy :/ (jak na omegach na bazie cat 5.4 nie trza mi VPU Recover'a tak na omegach na 5.8 lub na cat'ach 5.8 bez niego ani rusz, co chwile freeze'y w grach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 ja zauwazylem, choc juz sprawdzic nei zdazylem (karte sprzedalem), ze na catalystach bylo troche wiecej fpsow w n4s mw. jednak nie sprawdzalem tego w zadnym benchmarku, wiec moge pitolic gupoty :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajob Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Kazali mi pisać tutaj więc piszę: Mam płyte MSI K7N2 Delta-L (MS-6570G) Procesor AMD Athlon XP, 1833 MHz (11 x 167) Zasilacz Colorsit 450W wczoraj dostałem tego GeCuba w wersji 2.2 na fabrycznych zegarach 428/648 czy coś koło tego. Problem polega na tym że mam atrefakty nawet w bios'ie standartowe napięcię 1.5V, zwiększałem nawet do 1.7 i nic próbowałem wszystkich sterowników: oryginalnych, omega, ati softmod, nawet tych windowsowskich. instalowałem windowsza z SP1 i 2, i ciągle to samo. zmieniałem nawet AGP na 4, Artefakty nie są praktycznie wszędzie i zawsze, przy starcie windowsa, w biosie, i w normalnej pracy. Próbowałem nawet zmniejszyć zegary ATI toolem, ale też bezskutecznie. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale wsadziłem spowrotem 9200, zrobiłem formata i wogóle i też nie działa tak jak powinien. Jeśli tylko chce przestwić odświerzanie czy rozdzielczość komp się restartuje. Proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Widzę, że rev 2.2 ma najwyższe taktowania... Jeśli nawet obniżenie zegarów nic nie daje to pewnie karta może być uszkodzona... najlepiej byłoby gdybyś ją zareklamował, ale dobrze byłoby sprawdzić ją na innym kompie. Z ciekawości zapytam... jakie ma pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajob Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 :) sam jestem ciekaw:) da się to jakoś sprawdzić nie ściągająć tych badziewi?? na stronce napisane jest że 2.8, ale pewnie co model to pamięci. założyłem ją do innego kompa i niby działa, ale też czasami coś wyskakuje, spróbuje zmniejszyć zegary, a jeśli to nie pomoże to reklamacja. pozatym kupiłem 2 karty, i jedna jest 2.1, a druga 2.2 :mur: masakra. włożyłem tą 2.1 i śmiga bez problemów. Nie mam słów do komentowania versji 2.2 , jak dla mnie to nieporozumienie, a no i ma czarny wentylatorek, chyba nawet większy, ale co z tego jak nie działa :mur: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1okonek Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Czy ktoś ma r 9550 gt rev 1.0 z gecuba , lub wie jak zrobić na niej v moda ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zajob --> jeśli to karta z pamięciami jednostronnymi to musiałbyś zdjąć radiator żeby zobaczyć jakie to pamięci. Moja akurat ma dwustronne, więc nie miałem tego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalin.bossu Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Może to śmiesznie zabrzmi ale czy odpalał ktoś 3DMarka 06 na tej grafice? :lol: Moglibyście podzieli się wynikami? U siebie miałem 88 marków!!! :D Stery Catalyst 5.13 >>>> niedługo spróbuje na 6.1 - może coś da... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrianxx85 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 sciaga sie narazie ;) ja narazie gram we wszystko i w b.malo gier musze ustawienia zmniejszac bo prawie wszedziue na mxa ;) jade a 462 / 290 ( wjecej nei moge ale to pewnie przez zasilke 350 W ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teps86 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 jamiałem na podkręconej na 486 Gpu i 656Mem ok. 880 Marków:) ma na myśli tu te "darmowe" testy czyli 4 pierwsze. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalin.bossu Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 jamiałem na podkręconej na 486 Gpu i 656Mem ok. 880 Marków:) ma na myśli tu te "darmowe" testy czyli 4 pierwsze. Pozdr A ja umiem zrobic na tej grafice SLI na AGP :lol: Musiałeś miec chyba FX-a 85 po OC :lol: A tak na poważnie... Działają u was stery 6.1? Bo u mnie normalnie sie instaluja tyle że po restarcie komp już nie wstaje :blink: Wie ktoś o co chodzi??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teps86 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 (edytowane) Masz racje co do tego 3DMarka:) Pomyliłem się i te 800 z groszami to sie procesora tyczy:) Pozostałe wyniki mam takie: SM2.0: 232 i ogólnie 493 Marki. Sorki za pomyłkę! Podane wyniki dotycza wersji basic czyli 4 pierwsze testy. Pozdrawiam Edytowane 22 Stycznia 2006 przez teps86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalin.bossu Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Masz racje co do tego 3DMarka:) Pomyliłem się i te 800 z groszami to sie procesora tyczy:) Pozostałe wyniki mam takie: SM2.0: 232 i ogólnie 493 Marki. Sorki za pomyłkę! Podane wyniki dotycza wersji basic czyli 4 pierwsze testy. Pozdrawiam eeee... mówisz serio??? A może to tylko ja mam te 80 marków? :lol: Jeszcze jedno: działaja u ciebie catalysty 6.1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teps86 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 (edytowane) nie ściemniam, na prawde!!! mam te 493 sMarki. Catalistów nie sprawdzałem, ja jade na Omegach opartych na Cat. 5.6 bo ludzie wszędzie pisza że te do naszej karty są najlepsiejsze, najwydajniejsze (nie w 3DM tylko w grach). Postaram sie jutro zainstalować te 6.1 i zdam relacje co i jak. A oczyściłeś system ze starych sterów Driver Cleaner'em? Pozdr. Zainstalowałem dzisiaj te 6.1 i powiem,że bez rewelacji. Zrobilenm test co prawda tylko Markiem 06 ale wynik gorszy i to sporo bo tym razem tylko 446. Poza tym sterowniki sprawują sie bezproblemowo! Oj cofam co napisałem bo po restarcie wynik w 06 podskoczył do 538(!) Pozdr! Edytowane 23 Stycznia 2006 przez teps86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalin.bossu Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Oczywiście że oczyściłem Driver Cleaner'em. Wczoraj zrobiłem nawet format, ale catalysty 6.1 nadal nie działają :blink: Spróbuję jeszcze może z Omegami ale wątpię czy to cos da... Teraz jade na 5.13. Aha, jeszcze jedno. W 3dmarku 06 mam nadal wynik 80 z kawałkiem, ale w 03 wynik obniżył się o ok. 200 marków :cry: Dziwna ta moja grafa :? Ale czy ten niski wynik w smarku 06 jest jakimś wyjątkiem? Może niech ktoś inny sie jeszcze wypowie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaShKaS Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Witam! Mam ta karte co w podpisie, stery to Omega 3.8.205 i problem wyglada tak: gdy gram CoD:UO to po chwili gry obraz nagle staje sie ciemniejszy. Musze w opcjach zmienic spowrotem na ciut jasniejszy, bo nie da sie za bardzo grac. Ktos wie co moze byc tego przyczyna? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalin.bossu Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Witam! Mam ta karte co w podpisie, stery to Omega 3.8.205 i problem wyglada tak: gdy gram CoD:UO to po chwili gry obraz nagle staje sie ciemniejszy. Musze w opcjach zmienic spowrotem na ciut jasniejszy, bo nie da sie za bardzo grac. Ktos wie co moze byc tego przyczyna? Pozdro Miałem ten sam problem ale na szczęście tylko parę razy. Mogę się mylic ale był to chyba VPU Recover. Wystarczyło zrestartowac grę i chyba było w porządku :D Może grafa ci się przegrzewa? Zainstalowałeś patha do gry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaShKaS Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) Miałem ten sam problem ale na szczęście tylko parę razy. Mogę się mylic ale był to chyba VPU Recover. Wystarczyło zrestartowac grę i chyba było w porządku :D Może grafa ci się przegrzewa? Zainstalowałeś patha do gry?Nie mysle zeby sie przegrzewala ... chociaz ... O ATI Patch z TEJ stronki Ci chodzi?? Wlasnie go sciagam ... BTW, widze ze rdzen na Twojej sie lepiej kreci :lol2: B) EDIT: Ten patch to jakies zwykle stery ?? Edytowane 25 Stycznia 2006 przez GaShKaS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalin.bossu Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Chodziło mi o zwykły path do gry (nie o te stery bo i tak są przestarzałe). Bardzo możliwe że ci się przegrzewa grafa. Pamiątki są bardzo dobrze wykręcone w przeciwieństwie do mnie :lol: Niech twój komp popracuje parę godzin i przelec w 3dmarku 03 testem "Mother Nature". Jeśli tam nie będzie artów to znaczy że grafa raczej się nie grzeje. Przynajmniej ja tak sprawdzam :D A propos... Mój rdzeń na grafie przechodzi 3dmarki nawet na 500 mhz tyle że nie ma to wpływu na wydajnośc a call of duty 2 wysiada po dłuższym graniu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaShKaS Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) Chodziło mi o zwykły path do gry (nie o te stery bo i tak są przestarzałe). Bardzo możliwe że ci się przegrzewa grafa. Pamiątki są bardzo dobrze wykręcone w przeciwieństwie do mnie :lol: Niech twój komp popracuje parę godzin i przelec w 3dmarku 03 testem "Mother Nature". Jeśli tam nie będzie artów to znaczy że grafa raczej się nie grzeje. Przynajmniej ja tak sprawdzam :D A propos... Mój rdzeń na grafie przechodzi 3dmarki nawet na 500 mhz tyle że nie ma to wpływu na wydajnośc a call of duty 2 wysiada po dłuższym graniu :lol:Teraz Patch 1.51 sciagam .... :] Wtedy chodzilo to na 442/600 wiec nie wiem ... Ide na dwor i zarzuce tego 3dmarka ;) EDIT: 1,5 h na 442/600 nie bylo artow. Edytowane 26 Stycznia 2006 przez GaShKaS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalin.bossu Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Jak ściągniesz patha to napisz czy dalej masz ten problem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 heh mialem kiedys rev 1.2 - wykrecilem ja wtedy na prawie 600core - to byly czasy ;] na silencerze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalin.bossu Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 heh mialem kiedys rev 1.2 - wykrecilem ja wtedy na prawie 600core - to byly czasy ;] na silencerze No i??? A tak poza tym to teraz w sprzedaży najczęściej są rev 2.1 i chyba 2.2 które już gorzej się kręcą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 600 na rdzeniu to w sumie mało prawdopodobne... a wręcz nierealne... A tak na marginesie ja niedługo będę sprzedawał swoją... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...