m1xer Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Sry jesli to nie ten dzial, ale mam problem... dysk 80G, podzielony na 4partycje (ntfs): - C-4G - D-4G - E-31 - F-35 Problem jest taki ze zainstalowalem Mandrake 10 na dysk D, z tego co mi wiadomo Linux powinien "ukryc" ja przed windowsem... a tu ku mojemu zdziwieniu odpalam Win2000 i w Moj kom, mam partycje D (nie pokazuje ile ma miejsca itp, a jak na nia klikne to winda chce ja formatowac) Czy moge cos zrobic by ukryc ta partycje przed windowsem? (przy instalce linuxa wykorzystalem cale miejsce na D) Co zrobic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 wywalic windowsa :> jak sobie nie radzi. moze grub/lilo potrafi ukrywac - sprawdz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Usuń partycje, a potem zrób ja od nowa np: cfdisk'iem i dopiero instaluj Pingwina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Zaraz... zainstalowałeś linuksa na fat32? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Zaraz... zainstalowałeś linuksa na fat32?winda czasaaami widzi patrycje pingwinowe ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 No to odbindować litery dysków Disk Management i po sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Zaraz... zainstalowałeś linuksa na fat32?dysk byl na ntfs a przy instalacji wybralem xfs. A mozna cos jasniej o tym Disk Management, gdzie to co to... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 diskmgmt.msc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 diskmgmt.mscNo ok ale jak mam tam "ukryc dysk"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Zmien literę...>usuń Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Ale ja mam tam pokazane D 2g i 2 inne(nie podpisane) 300mb 1,6g, sa to jak wiadomo partycje linuxoskie.. i mam zmienic im litere i usunac?? sorry ze takie glupie pytania zadaje.. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Skoro te partycje chcesz ukryc, to wypadaloby im usunac litery dyskow, prawda? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...