klimax Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Serdecznie witam :lol: Składam sobie 2 kompa. Mam płytę z komputera IBM NetVista A21 która działała z prockiem CELERON 900. Ma socket 370 PGA. Ja niestety w swoim magazynku mam tylko CELERONA 433 Mz. Jak go podłączyłem to wyswietla się bios w biosie widać procek ale nie ciągnie systemy z dysku i stacji dyskietek (nie pobiera danych) jest komunikat żeby uaktualnić bios. Problem w tym że nie ciągnie nic z dyskietki. model płyty to 634 243G. Bardzo proszę o pomoć czy to może być za słaby procek. Czy 566 by stykął - mam mało kasiorki. Bardzo proszę o pomoc. KLIMAX :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThonThar Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 jak dzialala z c900 to i z c433 powinna. mozliwe ze na plytce jest ustawione FSB na 100MHz bo celerony od 800 w gore dzialaja juz na szynie 100. a 433 jeszcze na 66 wiec jak masz instrukcje to zobacz czy gdzies nie ma zworki do przestawienia tego, albo bezsposednio na plycie sprawdz(powinno byc podpisane) poza tym wrzuc standardowe ustawienia BIOSu bo moze cos poprzestawiane jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimax Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 jak dzialala z c900 to i z c433 powinna. mozliwe ze na plytce jest ustawione FSB na 100MHz bo celerony od 800 w gore dzialaja juz na szynie 100. a 433 jeszcze na 66 wiec jak masz instrukcje to zobacz czy gdzies nie ma zworki do przestawienia tego, albo bezsposednio na plycie sprawdz(powinno byc podpisane) poza tym wrzuc standardowe ustawienia BIOSu bo moze cos poprzestawiane jest problem w tym że jest chyba hasło administratora w biosie a na płycie zworek brak. klimax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBAL Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Znajdz zworke reset cmos, a jezeli jej tez nie ma, to wyjmij (przy wylaczonym kompurzerze off kors) na chwile bateryjke. Jak wykonasz ktoras z powyzszych czynnosci, to powinienes sie pozbyc hasla w biosie (lacznie z jego innymi ustawieniami ;) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimax Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Znajdz zworke reset cmos, a jezeli jej tez nie ma, to wyjmij (przy wylaczonym kompurzerze off kors) na chwile bateryjke. Jak wykonasz ktoras z powyzszych czynnosci, to powinienes sie pozbyc hasla w biosie (lacznie z jego innymi ustawieniami ;) ). Śliczne dzięki klimax :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimax Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Znajdz zworke reset cmos, a jezeli jej tez nie ma, to wyjmij (przy wylaczonym kompurzerze off kors) na chwile bateryjke. Jak wykonasz ktoras z powyzszych czynnosci, to powinienes sie pozbyc hasla w biosie (lacznie z jego innymi ustawieniami ;) ). Śliczne dzięki klimax :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...