Skocz do zawartości
Skorpion

Czy jak dokupie ram to .......?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Mam takie pytanie czy jak dokupie 256 ramu ddr 266mhz, to zwiekszy to ilosc fpsow w grach?;]Wiem, ze moj procesor jest strasznie malo wydajny, ale nie mam kasy na wymienienie na cos lepszego wiec moze dokupie kosc ramu, zeby grac w te najnowsze gry z wieksza iloscia fpsow, bo teraz to raz jest dobrze a raz sie muli i tak na przemian :( . Co wy o tym sadzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już sama praca na Win prof XP przy 256MB ramu to mordęga, a co dopiero granie. Dokup śmiało drugą kość i zobaczysz różnicę. Aha...kup od razu 400mHz.. różnica cenowa nieznaczna, a póżniej się może bardziej przydać gdybyś chciał modernizować kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomysł z ramem jak najbardziej trafiony,

o ile podniesiesz wydajność po dolożeniu ramu - o tyle że jak czasem dziala okej a czasem muli to już w tych chwilach mulił nie będzie + jeszcze trochę :P

no i ja mam do ciebie pytanie Skorpion - potrzeba było dwa topiki zakladać? :P -> http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=97176

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

> a moja plyta glowna pociagnie 400mhz?

Nie ale RAM będzie się łatwiej podkręcać, pozatym już chyba nie kupisz nowej na 266MHz.

Ja napisze swoje doświadczenia. Gram w Far Cry'a na 800x600 na medium i średnio mam ok 20 fps na tym co w podpisie. Oczywiście są miejsca gdzie idzie pod 40 fps, a jest jedna runda, nie pamiętam która, gdzie jest większe laboratorium i sporo gostków i tam zmniejszenie na low detal nie wiele pomogło i tak miałem ok 10 fps. A co do zmiany na inny procek. Tego Celka opchniesz za ok 200 zł a na allegro P4 2.4 Ghz kupisz za 450 zł. Według mnie się to opłaca i to chyba bardziej niż RAM wymienić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz to ja jestem zmieszany, jak dokupie 256ddr to sadzicie ze na medium w far cry ile bede mial fpsow? Kurde ja juz nie moge nie mam duzo kasy jak kupie ram to i tak juz bedzie szczyt mozliwosci finansowych, to czyli przez ten procesor nie bede mogl plynnie grac w nowe gry? Wezciem nei jakos pocieszcie :D Jak mozecie to napiszcie jak to bedzie z grami jak dokupie ram ........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz to ja jestem zmieszany, jak dokupie 256ddr to sadzicie ze na medium w far cry ile bede mial fpsow? Kurde ja juz nie moge nie mam duzo kasy jak kupie ram to i tak juz bedzie szczyt mozliwosci finansowych, to czyli przez ten procesor nie bede mogl plynnie grac w nowe gry? Wezciem nei jakos pocieszcie :D Jak mozecie to napiszcie jak to bedzie z grami jak dokupie ram ........Teraz to ja jestem zmieszany, jak dokupie 256ddr to sadzicie ze na medium w far cry ile bede mial fpsow? Kurde ja juz nie moge nie mam duzo kasy jak kupie ram to i tak juz bedzie szczyt mozliwosci finansowych, to czyli przez ten procesor nie bede mogl plynnie grac w nowe gry? Wezcie mnie jakos pocieszcie :D Jak mozecie to napiszcie jak to bedzie z grami jak dokupie ram ........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi