miras500 Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Karta chodziła bez problemu lecz jak założyłem nową karte graficzną RADEON HIS 9550 128BIT nie moge załączć tunera gdy włacze go wychodzi komunikat -Cannot find any video capture device a gdy załącze radio to pisze - FM Radio device not found. Wiec postanowiłem odinstalować sterowniki z tunera i ponownie je zainstalować a tu wychodzi komunikat - C:/WINDOWS/SYSTEM32/AUTOEXEC.NT. Ten plik systemowy nie nadaje się do urochomienia aplikacji systemu MS-DOS lub Microsoft Windows. Jeszcze sprawdziłem komputer programem AIDA32 i nie ma pokazanej karty na wykazie tak jakby jej nie było zinstalowanej. :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 wstydź się,,, o tak w temacie :P przeinst drivery,,, w biosie "paltte snoop" powinno byc wlączone.. EDIT: te karty mają znany problem - opisany w faq na www ladteka - z K-Lite Codec Pack - ktorys z kodeków z tego pakietu musi byc odznaczony przy instalacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majqel Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Spróbuj włożyć kartę TV do innego slotu PCI, bo najprawdopodobniej ten slot w kótrym obecnie masz kartę dzieli przewania IRQ z Twoją nową karta graficzną. Ja też miałem podobny problem, mój tuner nie chodził na pierwszym slocie od AGP, raz system go wykrywał, a raz wypisywało właśnie "Cannot find any video capture device". Po zmnianie slotu PCI na inny problemów TV już nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ho Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 ha, odinstalowalem k-lite, a nawet dla pewnosci omegi. tuner dziala poprawnie, radio gra i nagrywa, ale w trybie tv nie ma obrazu. dzwiek leci normalnie, snapshoty robi poprawnie, filmiki nagrywa poprawnie, ale w okienku nie ma obrazu. sprawdzalem na golym win98 i obraz jest. czy to wina jakichs pozostalosci po k-lite? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Masz tam opcję wyswietlania, w trybie overlay, włącz/wyłącz ją,wcześniej w ATT, w zakładce advanced video tweaks, zaznacz wszystkie opcje wspomagania wideo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ho Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 magiczne "tam" :wink: dziwnym trafem wszystko zaczelo smigac po odinstalowaniu i zainstalowaniu k-lite'a :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...