Skocz do zawartości
miras500

PROBLEM Z KARTOM WINFAST TV 2000 EXPERT

Rekomendowane odpowiedzi

Karta chodziła bez problemu lecz jak założyłem nową karte graficzną RADEON HIS 9550 128BIT

nie moge załączć tunera gdy włacze go wychodzi komunikat -Cannot find any video capture device a gdy

załącze radio to pisze - FM Radio device not found. Wiec postanowiłem odinstalować sterowniki z tunera

i ponownie je zainstalować a tu wychodzi komunikat - C:/WINDOWS/SYSTEM32/AUTOEXEC.NT. Ten plik systemowy nie nadaje się do urochomienia aplikacji systemu MS-DOS lub Microsoft Windows.

Jeszcze sprawdziłem komputer programem AIDA32 i nie ma pokazanej karty na wykazie tak jakby jej nie było zinstalowanej. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wstydź się,,, o tak w temacie :P

przeinst drivery,,, w biosie "paltte snoop" powinno byc wlączone..

EDIT: te karty mają znany problem - opisany w faq na www ladteka - z K-Lite Codec Pack - ktorys z kodeków z tego pakietu musi byc odznaczony przy instalacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj włożyć kartę TV do innego slotu PCI, bo najprawdopodobniej ten slot w kótrym obecnie masz kartę dzieli przewania IRQ z Twoją nową karta graficzną. Ja też miałem podobny problem, mój tuner nie chodził na pierwszym slocie od AGP, raz system go wykrywał, a raz wypisywało właśnie "Cannot find any video capture device". Po zmnianie slotu PCI na inny problemów TV już nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ha, odinstalowalem k-lite, a nawet dla pewnosci omegi. tuner dziala poprawnie, radio gra i nagrywa, ale w trybie tv nie ma obrazu. dzwiek leci normalnie, snapshoty robi poprawnie, filmiki nagrywa poprawnie, ale w okienku nie ma obrazu. sprawdzalem na golym win98 i obraz jest. czy to wina jakichs pozostalosci po k-lite?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi