Skocz do zawartości
marcin^

Athlon Xp 2500+ Barton

Rekomendowane odpowiedzi

Jezeli proc chodzi na standardowych parametrach to teoretycznie dluzej pozyje :wink: Powiedzmy ze moze dzialac ok 10lat gdy go podkrecisz zywotnosc zmaleje dwa lub trzy razy,w zaleznosci jakie to bedzie o/c... Po dwoch miesiacach uzytkowania na standardowych parametrach procek bedzie wiec jak nowy :wink: A to ze pochodzi troche na standardzie to potem moze tylko pomoc przy o/c :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co ja wiem to procesor oiaga swoja 100% wydajnosc dopiero po ok 3miechach - musi sie odpowiednio rozkrecic - i wtedy mozna spokojne podkrecac a wyniki tego beda lepsze niz odrazu po kupieniu i podkreceniu// moze pasta musi sie dobrze "zkleic" lub wytermoprzewodzic ;) lub tranzystorki w procu przeczyscic ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cos mi sie wydaje że z tym spadkiem zywotnosci cpu po oc to MIT (wiecie - jak z mitologi, wielkie stajnie, dziobanie za ogień...),,,

przykład -> 2500+ to to samo 3200+ tylko fabrycznie ograniczony,,, twierdzenie iż każde oc źle wpływa na cpu jest więc conajmniej "niestabilne" :P inaczej jest przy Ostrym oc tj duże voltaże i max co się da.. może nieczęsto ale przy hc oc prockom zdaża się padać...

zaryzykuje twierdzenie że przykładowy 2500+ @ 3200+ nawet na lekko podniesionym napieciu pracujący w rozsądnych temperaturach będzie miał żywotność zblizoną do procka non oced.. :-]

do tego dochodzi fakt iż żywotność procków jest szacowana a nie testowana ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...