marcin^ Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Witam, kupiłem ostatnio takiego właśnie bartonika i chciałbym spytac czy ma znaczenie czy będe go podkręcał teraz czy np. za 2 miechy? Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 buheheh nie ma żadnej róznicy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos 555 Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 To ile go posiadasz nie ma znaczenia Ja też mam tego proca i nie moge go podkręcic nawet troche bo wiatrak boxowy nie pozwala a z tego co czytałem można nim kręcić nieżle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin^ Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Wiecie mi nie chodziło, ze procesor zmieni swoje paramentry po tym czasie, tylko o to czy lepiej mu będzie czy od początku bedzie pracował z takim taktowaniem cze obojętne... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Jezeli proc chodzi na standardowych parametrach to teoretycznie dluzej pozyje :wink: Powiedzmy ze moze dzialac ok 10lat gdy go podkrecisz zywotnosc zmaleje dwa lub trzy razy,w zaleznosci jakie to bedzie o/c... Po dwoch miesiacach uzytkowania na standardowych parametrach procek bedzie wiec jak nowy :wink: A to ze pochodzi troche na standardzie to potem moze tylko pomoc przy o/c :wink: pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Z tego co ja wiem to procesor oiaga swoja 100% wydajnosc dopiero po ok 3miechach - musi sie odpowiednio rozkrecic - i wtedy mozna spokojne podkrecac a wyniki tego beda lepsze niz odrazu po kupieniu i podkreceniu// moze pasta musi sie dobrze "zkleic" lub wytermoprzewodzic ;) lub tranzystorki w procu przeczyscic ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 cos mi sie wydaje że z tym spadkiem zywotnosci cpu po oc to MIT (wiecie - jak z mitologi, wielkie stajnie, dziobanie za ogień...),,, przykład -> 2500+ to to samo 3200+ tylko fabrycznie ograniczony,,, twierdzenie iż każde oc źle wpływa na cpu jest więc conajmniej "niestabilne" :P inaczej jest przy Ostrym oc tj duże voltaże i max co się da.. może nieczęsto ale przy hc oc prockom zdaża się padać... zaryzykuje twierdzenie że przykładowy 2500+ @ 3200+ nawet na lekko podniesionym napieciu pracujący w rozsądnych temperaturach będzie miał żywotność zblizoną do procka non oced.. :-] do tego dochodzi fakt iż żywotność procków jest szacowana a nie testowana ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...