ducat Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Panowie czy jest jakaś metoda zeby trochę podjaśnić obraz w monitorze, mam 15 calowy studioworks i od jakiegoś czasu zauwżyłem ze zaczyna coraz słabiej świecić, mam kartę FX 5200. A chodzi mi o to jasność w grach w tych co mają korekcje gamma to problemu niema, ale w innych kaplica (np. TOCA 2), problemów z jasnościa pulpitu czy "nakładką video" biema problemu bo w opcjach sterownika n'view jest to łatwe do skonfigurowania, niewiem tylko jak to zrobić zeby w DirectX-sie podjaśnić. (Sorka jeżeli to nieodpowiedni dział - ale niewiedziałem gdzie o to zapytać, aha mam WinXP prof) Kiedyś mi kumpel pokazał jak podjaśnia obraz w grze przy pomocy opcji karty graficznej ale on ma ATI 9100, niewiem czy w NVIDIA też na takie coś pozwala. THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 A moż tak we własciwosciach sterów do karty byś zobaczył? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ducat Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 A moż tak we własciwosciach sterów do karty byś zobaczył? No właśnie pisze ze bawię się wnich, jeżeli chodzi o pulpit obraz z karty tv i takie tam to bez problemu ale już podjasnienie obrazu grach to niedaje rady poprostu juz mnie szlak trafia niewiem co robie źle, prubowłem już wszystkiego i niewiem co robie źle. Powiedzcie mi chociaż czy się da, bo jak tak to będe próbował do skutku a jak nie to se dam siana z tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Zaznacz tam opcje 'wszystko' i ciag jasnosc na 107 (u mnie na 56.xx jest tak) - Zastosuj i wlacz gre - powinno dzialac. Jesli nie dziala, to chyba mozna to jakos sprzetowo krecic - srubokretem w srodku monitora... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...