Skocz do zawartości
ducat

Problem z jasnością obrazu!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie czy jest jakaś metoda zeby trochę podjaśnić obraz w monitorze, mam 15 calowy studioworks i od jakiegoś czasu zauwżyłem ze zaczyna coraz słabiej świecić, mam kartę FX 5200.

A chodzi mi o to jasność w grach w tych co mają korekcje gamma to problemu niema, ale w innych kaplica (np. TOCA 2), problemów z jasnościa pulpitu czy "nakładką video" biema problemu bo w opcjach sterownika n'view jest to łatwe do skonfigurowania, niewiem tylko jak to zrobić zeby w DirectX-sie podjaśnić.

(Sorka jeżeli to nieodpowiedni dział - ale niewiedziałem gdzie o to zapytać, aha mam WinXP prof)

Kiedyś mi kumpel pokazał jak podjaśnia obraz w grze przy pomocy opcji karty graficznej ale on ma ATI 9100, niewiem czy w NVIDIA też na takie coś pozwala.

THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moż tak we własciwosciach sterów do karty byś zobaczył?

No właśnie pisze ze bawię się wnich, jeżeli chodzi o pulpit obraz z karty tv i takie tam to bez problemu ale już podjasnienie obrazu grach to niedaje rady poprostu juz mnie szlak trafia niewiem co robie źle, prubowłem już wszystkiego i niewiem co robie źle.

Powiedzcie mi chociaż czy się da, bo jak tak to będe próbował do skutku a jak nie to se dam siana z tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi