Skocz do zawartości
woj7up

Maxtor i Baracuda4(nie ktory jest lepszy?)

Rekomendowane odpowiedzi

YO !!

Nie chce rozpętywać kolejnej sprzeczki, :wink: a wyszukiwarki używałem.

Mam pytanie jak jest z akustyką, czy dyski maxtora(7200) są znacząco głosniejsze niż barakudy???? proszę o szczególy jak to sie ma w rzeczywistosci.

z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam maxtora i sobie go bardzo chwale. Jest moze i ciutek głośniejszy od Baracudy, ale za to słyszałem że sie mniej psuja i są ogólnie pewniejsze. Może sie myle i zalezy to od egzemplarza, ale ufam bardziej Maxtorowi. Za dużo Baracud popsuło sie kumplom...

pozdro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli maxtor pracuje ci za głośno to można go wyciszyć programem ze strony maxtora. Traci wtedy odrobinę na wydajności (ja tego nie zauważyłem) .

He He obiektywna opinia , jakby w trybie Sileny byl tak wydajny jak w Performance to sprzedawany bylby tak samo jak BIV czyli domyslnie ustawiony na Silent .

Zreszta te gadki o dyskach juz mnie nudza i tyle , jezeli chodzi o glosnosc roznica jest duza i jezeli ktos chce miec super cisze ( ale radze spowolnic wiatraki to tylko BIV lub BV ) . Jezeli ktos chce miec wiecej w Hdtachu !!! odczyt o 6Mb na sekunde szybszy to niech bierze Maxtora albo WD . Jezeli chodzi o awaryjnosc BIV to juz ostatnio napisalem o tym i mysle ze jezeli Maxtor sprzedalby chociaz 10 % dyskow co segate na rynku to tez mialby wieksza awaryjnosc .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...