|Micro| Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Hi - mam teraz na pokładzie zalmana 7000B Cu - przegladając różne serwisy informacyjne natknąlem się na takie cudeńko ;) Co o nim myślicie :) (opołaca mi sie zmieniać tego zalmana na takie cosik ?? - jak dla mnie BOMBA :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Wydaje mi się, iż opłacałoby się zmienić, w końcu będzie kosztował 189zł Brutto, przynajminej u dystrybutora, sklepy internetowe zapewne nałożą jakąś marżę na cenę (Zalman 7000 AlCu/Cu po premierze ponad 250zł...) no i ma świetną wydajność w porównaniu do poprzednich konstrukcji Thermalrighta i np. Zalmana (jak wynika z testów użytkowników z OCers.com. W Porównaniu do SP-97 temp. wachają się od 4-5*C na korzyść SI-97. Z resztą informacja prosto od przedstawiciela Thermalright: For extreme cooling such as with a Delta 38mm think fan, SP-97 leads from fan speed of 2700rpm and up (0.3C ~ 0.8C) but lost at low speed as high as 3.2C (1200rpm). But at the direction of silent cooling, SI-97 begins to lead with a Panaflo 25mm fan from speed of 2500rpm (0.5C), 1500rpm (3C) down to 1200rpm (5C). SI-97 is apparently a winner in terms of effieciency! Napiszę Ci jeszcze, że na pewno, gdy tylko pojawi się w Polsce, a ma to już nastąpić na dniach, będzie w Overclockers.pl na testach porównawczych, m. in. z Zalmanami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 te hp sa tylko z 1 strony? czy z drugiej tez? wogole jak to sie bedzie mocowac? bo wyglada ze ta gorna czesc sie tylko na hp trzyma to chyba sie bedzie ten dolny ciach!lnik mocowac do mobo ale on wyglada na malutki mniejszy od procka. wogole to czy bedize to lepsze od xp120? material to pewnie alu moze jakby dali miedz to pomimo kosmicznej ceny by wydajnosc byla jeszcze lepsza. i wogole wejdzie to na socketA bo xp120 nie mial mocowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 SI-97 został specjalnie opracowany pod Socket A (po sukcesie XP-90 i XP120, które są na AMD64/P4). Tak. Heat-Pipes są tylko z jednej strony, więcej o coolerze tutaj + dwie recenzje, na razie S-C.com, n' some german site. Z tego co wiem, to tak jak w przyp. XP-120 jest dołączony manual instalacji coolera. Bardziej zręcznym użytkownikom, montaż na chipset'cie nie powinien zająć dłużej niż kilkadziesiąt sekund (30sek., może mniej ;)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 No jak by się oplacało zmienić sp-97 na to to bym zmienił :) ze względu na łatwy montaż itp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JARBIO1 Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 a gdzie kupić to cudo w polsce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 W polsce zapewne tego jeszcze nie kupisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 jak bedzie to bedzie w proline. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Być wiadomo, że będzie tylko kiedy :) I jak to się ma do sp-97 tak naprawde :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Ciekawe czy będzie pasowal pozniej do A64, jak tak to moglbym wymienic mojego zalmana na takie cudencko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Wlasnie znalazlem zapowiedz tego cudenka na stronie proline. Przewidywana cena detaliczna 189 PLN. http://www.proline.pl/index.php?id=news&su...8648&grupa=shop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Wlasnie znalazlem zapowiedz tego cudenka na stronie proline. Przewidywana cena detaliczna 189 PLN. http://www.proline.pl/index.php?id=news&su...8648&grupa=shop No to nie długo może zmienie chłodzenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 pozyjemy zobaczymy. najpierw poczekam na porownanie z sp97, bo dla 1-2st nie bede bardzo wydajnego coolera zmienial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 A ja bym mogł dołozyć z 50zl, jak był by tak samo wydajny lub lepiej, ze względu na montaż :) a ja bardzo często musze zdemontowywac sp-97 a jest to nie wygodne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 niewygodnym jest odkrecenie 4 srub?? mi wymiana procka od wylaczenia do wlaczenia kompa zajmuje maks 10 minut. edit si97 bedzie kosztowal 189pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 niewygodnym jest odkrecenie 4 srub?? mi wymiana procka od wylaczenia do wlaczenia kompa zajmuje maks 10 minut. a tu zajmie jakies min :) i do tego może być wydajniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BivAll Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Też sie na to ślinię hihi, zachodnie recenzje wyglądają co najmniej obiecująco... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 a swoja droga to czy tego nie mozna by pakowac na gpu? ksztalt ma taki ze nie wadzilyby zadne radiatorki na pamieci a chlodzic z jakas cicha 12 powinien wmordejezyscie i chyba lepiej od tych kanapkowych zalmanow i podobnych. pozostaje tylko problem mocowania i ceny. a to przeciez i tak chybaby bylo wydajniejsze nawet od bloczkow gpu w wc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Sadzac po kształcie to za dużo kart pci byś pod kartą już nie zamontował :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Nie którzy kart PCI nie uzywaja, bo wszystko w mobo jest zintegorwane :) Szkoda że to nie wejdzie na a64 :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Nie którzy kart PCI nie uzywaja, bo wszystko w mobo jest zintegorwane :) Szkoda że to nie wejdzie na a64 :x na a64 masz xp90 i xp120. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Zajefajne chlodzonko. Jak bedzie u nas to mam nadzieje, ze ktos je szybko sprawdzi.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Zajefajne chlodzonko. Jak bedzie u nas to mam nadzieje, ze ktos je szybko sprawdzi.. :)Ja mam zamiar, jak tylko się pojawi - sprzedam Pentagramka poczciwego (szlifowny, lustereczko) i zapodam tego aluminiowego potwora. :D Już w tej chwili mam lekkie chłodzenie pamięci, NB i mosfetów, a po zamontowaniu tego cuda + Y.S. Tech 92mm (wersja Ultra Silent) będzie jeszcze lepiej. Poza tym prosty monataż, zwykła zapinka, waga ponieżej 300g - miodzik! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 a na to nie wejdzie czasem 12? bo jak tak to nie ma sensu 92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 120mm nie wejdzie, w testach różnica między wentylem 80mm a 92mm była stosunkowo niewielka (?). http://www.overclockers.com/articles1126/ http://www.systemcooling.com/thermalright_...t_si-97-01.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Staram się jak mogę jednak trzeba trochę się o cenę potargować :D Możliwe, że będzie za jeszcze mniej niż 189 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haszek Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 wow, no to juz calkowita rewelacja. maly OT :wink: ZenFist jak glosne sa te radiatorki chipsetu(a dokladnie wentylki na nich) od TR?? Bo widze ze masz aktualnie zamontowanego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Staram się jak mogę jednak trzeba trochę się o cenę potargować :D Możliwe, że będzie za jeszcze mniej niż 189 :DWspieram duchowo! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 Staram się jak mogę jednak trzeba trochę się o cenę potargować :D Możliwe, że będzie za jeszcze mniej niż 189 :DWtedy oprócz kasy za radiator dostaniesz browek 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 to juz jest lapowkarstwo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...