tomboy Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Pasty za duzo raczej nie dalem, a czy procek do goracych nie nalezy?... hmm... do zimnych tez nie. Bym zdiał radiator ale mi sie strasznie nie chce, tyle sie meczylem z zalozeniem go (nie jest łatwo trafić z nim na środek gabek na procku, jak sie ma zasilacz na socketem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Wczoraj SI-97 bardzo mnie zasmucił :( Niewiedzieć czemu temperatura na procku skoczyła do 53`C w idle (23`C w pokoju), kiedy jeszcze zapusciłem Prime 95 skoczyła do 60`C :( . Przez chwile sie ucieszyłem bo pomyślalem, że wentyl sie zepsuł, i że chodzi tak bez wiatraka. Niestety nie! ... wiatrak działał jak trzeba. Teraz tez nie jest najlepiej 43`C w spoczynku. Żenada :!: Nie żebym narzekał .. (bo to nie jest powód do paniki) .. nadal mam to czego chciałem najbardziej - tzn CISZĘ :? .. ale nie po to wywaliłem ponad 230zł (radiator+wiatrak+pasta) Chyba za wcześnie go pochwaliłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Ja za tydzien tez sprawdze :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Nie wiem co jest nie tak :( . Wydaje mi się, że dobrze założyłem to "ustrojstwo". HeatPipes są gorące ... finy chłodne .. w czym tkwi problem :?: Skoro rury są gorące więc dobrze odbierają ciepło z rdzenia. Finy chłodne tzn. że wiatrak działa jak trzeba. Czyżby tak reklamowany SI-97 nie radził sobie z przekazaniem ciepła z rur na finy? Mam nadzieję, że problem tkwi gdzie indziej :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomboy Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 eh coraz wiecej problemow z Si-97. Ja zmieniłem paste z Arctic ceramique na tą od Thermalrighta (strasznie żadka) i temp spadła o 2 stopnie, ale heatpipy nadal nie sa jakies gorące, moze to kwestia copershima, ze cos nie dolega do proca. Kuurde nie chce mi sie tego 100 razy zakladac i zdejmowac, bo to nie jest takie łatwe i przyjemne :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Proszę o przesyłanie mi na PW takich danych: -Procesor (typ, seria, napięcie, realne taktowanie) -Płyta główna (lub sposób w jaki mierzysz temperaturę) -Temperatura w obudowie, ilość i sposób rozmieszczenia wentylatorów w obudowie -Orientacja SI-97 (heatpipe do góry, czy w dół) -Model i obroty wentylatora zamontowanego na SI-97 -Pasta termoprzewodząca Zbiorę to do kupy i prześlę do Thermalright. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Hmmm sobie teraz jaj nie robcie z tym radiatorkiem, za tydzien mam go juz zamawiac albo wczesniej :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Ja tam nie wiem czego wy chcecie..... Mam Semprona 2200+@2 GHz i temp w stresie nie przekracza 43'C w primie (20 minut). Na radiatorze wentylek Green Cooler 8cm za 7 PLN, nawiew z boku i wywiew z tyłu (wentylki AC 1300 obrotów). Nie za bardzo rozumiem czego oczekiwaliście po tym wentylu: przecież nie od wczoraj wiadomo, że aby rzeczywiście wydajnie chłodzić cokolwiek powietrzem, należy przepuścić go DUŻO przez radiator. Wtedy wzrasta głośność takiego zestawu. A wy chcecie żeby i cicho i wydajnie i do tego rzeby jeszcze kawę może robił ten cooler?? Wg mnie cooler jak cooler: te 150-160 PLN płaci się za JAKOŚĆ wykonania, nie za jego wydajność (która jest ograniczona tym, że było nie było jest to chłodzenie powietrzne). Tak ogólnie myslę go sprzedać, bo na cholerę mi radiator chłodzący proca do 43'C?? kupiłem go bo miałem mieć jakiegoś dzika XP 2,5 GHz, ale teraz..... jakby co pytania na PW :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Ja tam nie wiem czego wy chcecie..... Mam Semprona 2200+@2 GHz i temp w stresie nie przekracza 43'C w primie (20 minut). Na radiatorze wentylek Green Cooler 8cm za 7 PLN, nawiew z boku i wywiew z tyłu (wentylki AC 1300 obrotów). Nie za bardzo rozumiem czego oczekiwaliście po tym wentylu: przecież nie od wczoraj wiadomo, że aby rzeczywiście wydajnie chłodzić cokolwiek powietrzem, należy przepuścić go DUŻO przez radiator. Wtedy wzrasta głośność takiego zestawu. A wy chcecie żeby i cicho i wydajnie i do tego rzeby jeszcze kawę może robił ten cooler?? Wg mnie cooler jak cooler: te 150-160 PLN płaci się za JAKOŚĆ wykonania, nie za jego wydajność (która jest ograniczona tym, że było nie było jest to chłodzenie powietrzne). Kolega najwyraźniej nie zauważył, że mam Athlona 3200 XP 2200Mhz, i że temp u mnie w stresie osiąga 63`C w prime (20 minut). Gdybym miał 43`C byłbym cały HAPPY i nie narzekał. Ale 53`C w idle to lekka przesada. Mój stary BOXowy radiator chłodził lepiej :? Co do wentylatora to nie sądzę żeby to on był problemem, bo jak już wpomniałem wcześniej finy radiatora są chłodne i te 28,8 CFM które je owiewają w zupełności wystarczają. Problem w tym (tak mi się wydaje), że finy nie odbierają ciepła z HeatPipes (które z kolei są gorące). Nie wiem czego po tym radiatorze oczekiwali inni, ale ja napewno czegoś więcej niż 63`C w stresie :( Ja płaciłem nie za wykonanie (które mało mnie obchodzi), lecz za wydajność :!: Jeśli będzie taka konieczność to kupię rekomendowanego Panaflo 92mm Ultra High Speed | 68.8 CFM | 43.0 dBA | , ale wtedy to już nie będzie ciche chłodzenie tak jak to jest reklamowane. Wtedy to już wogóle wszystko mija się z celem, bo zamiast wydawać 230zł (na radiator, wiatrak i dobrą pastę) zostawiłbym BOXowy radiator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Yelcyn => jak chcesz to mam na zbyciu delte 92mm i przy 2,45ghz @ 2.025V mialem 34st w stress ;] 28cfm to jest cale nic. ja przy 7v mialem ok. 50st na sp97. poza tym musisz wziac poprawke na "cu.do.wne." czujniki abita. u mnie HP tez sa gorace a finy chlodne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Yelcyn => jak chcesz to mam na zbyciu delte 92mm i przy 2,45ghz @ 2.025V mialem 34st w stress ;] 28cfm to jest cale nic. ja przy 7v mialem ok. 50st na sp97. poza tym musisz wziac poprawke na "cu.do.wne." czujniki abita. u mnie HP tez sa gorace a finy chlodne. Z tą deltą to rozumiem żart :lol: 28,8 CFM wystarczy ... finy są chłodne ... i tak powinno być ... mocniejszy wiatrak niewiele da ... ale i tak spróbuje. Biore poprawkę na "cu.do.wne" czujniki Abita. Mierzę temperaturę także niezależnymi czujnikami temperatury. Wyniki się pokrywają. Coś musi być nie tak .. bo wcześniej było dużo lepiej (co widać z testu na str4 tego tematu) ... a teraz mam wrażenie, że HP sie zatkały. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Yelcyn i Tomboy - zgłosiłem ten problem na support2@thermalright.com - z tego co widzę, są to odosobnione przypadki i zajmę sie nimi od razu. Czekam na informacje od TR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delfik Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 To zastanawiające ze Ci tak temperatura skoczyla 8O . Musi byc cos nie tak dociskiem radiatora do rdzenia :/ A to moje dane w tym momencie : Athlon Barton AQYHA 2500+@3200+ (11x200) , 1.625V (1.616-1.632V) płyta - Epox 8RDA+ (jak w podpisie). Pomiar - roznymi programami m inn USDM, SPEEDFANEM itp. 2 wentyle 80mm w obudowie SKRECONE na MINIMUM (5V). Orientacja SI-97 ??? - w poziomie (bo to obudowa wieza midi). Wentyl Y.S Tech 1400 obrotow (plyta zawyza napiecia -kreci sie na 1450-1500 obr/min). Pasta -Arctic Silver V, z coppershimem (od Thermalrighta). Temperatura : (po ok 96h non stop) ; w idle : 35C (CPU) / 27C (system) , w stresie :+4,5C :) temp. otoczenia : ok 20C. :arrow: ps. SI-97 mam od ok 2-3 tygodni, raz zakladany bez wyciągania plyty czy zasilki (na macajewa). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 To zastanawiające ze Ci tak temperatura skoczyla . Musi byc cos nie tak dociskiem radiatora do rdzenia :/ Gdyby źle dociskał ... HP nie byłyby gorące. :? Może to kwestia CooperShima? Ten z zestawu był pogięty, więc założyłem sprawdzony stary. No ale przez tydzień chodziło jak trzeba ... czemu teraz nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delfik Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 No nie mam pojecia 8O . Sam przeciez robiles testy i widziales jaka byla roznica w temperaturach :roll: A moze rzeczywiscie cos sie stalo z tym radiatorem ? 8O ??. U mnie praktycznie temperatury są bez zadnych zmian - dokladnie takie jak na początku :wink: ps. U mnie na 2400MHZ (1.85V) temperatura byla cos ok 44C ale nie 53C 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 To zastanawiające ze Ci tak temperatura skoczyla . Musi byc cos nie tak dociskiem radiatora do rdzenia :/ Gdyby źle dociskał ... HP nie byłyby gorące. :? Może to kwestia CooperShima? Ten z zestawu był pogięty, więc założyłem sprawdzony stary. No ale przez tydzień chodziło jak trzeba ... czemu teraz nie? YELCYN!!! załóż oryginalny coper shim z zestawu!!! Przypomniałem sobię, że pewnego razu odwrotnie założyłem to coś i ... proca mało nie spaliłem (odwrotnie znaczy się strzałką nie w odpowiednim kierunku). Wydaje mi się tez, że ta podkładka jest inna od Thermatake'owskiej. WG mnie: załóż oryginał i zobacz czy temp. sie poprawiły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Hmm, tak sobie poczytałem i odświeżyłem ten wątek (niech żyją "regularne" powiadomienia o odpowiedziach!) - mam już SI-97 plus Y.S. Tech 92mm (ten szybszy do 2400rpm) plus Fan Mate 2, ale będę w stanie sprawdzić wszystko dopiero za 5-6 dni. Zmartwił mnie przypadek Yelcyna, ale jest na tyle odosobniony, że doszukuję się tu jakiegoś ukrytego w szczegółach diabła ;) Btw. Pomiary na Abicie może i są do bani, ale jedno się zgadza, przynajmniej u mnie - delta w zależności od temp. otoczenia, obrotów coolera, zmian w wentylacji budy itd. Myślę że dla porównania na własny użytek w stos. do poprzedniego chłodzenia jest to w miarę wiarygodne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 YELCYN!!! załóż oryginalny coper shim z zestawu!!! Przypomniałem sobię, że pewnego razu odwrotnie założyłem to coś i ... proca mało nie spaliłem (odwrotnie znaczy się strzałką nie w odpowiednim kierunku). Wydaje mi się tez, że ta podkładka jest inna od Thermatake'owskiej. WG mnie: załóż oryginał i zobacz czy temp. sie poprawiły. Ja niestety zrobiłem podstawowy błąd zaufania do sklepu w którym kupiłem SI-97, i nie sprawdziłem czy w pudełku wszystko OK. Po przyjsciu do domu zauważyłem, że CooperShim jest pogięty ... nie dało sie go już ładnie wyprostować ... pisałem o tym juz wiele razy :? Nie było sensu go zakładać. Gdyby obecny był zły .. to dlaczego temperatury skoczyły dopiero po tygodniu? .. CooperShim przez tydzień był dobry .. a później się popsuł? :) Założony jest poprawnie .. nie mam wątpliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomboy Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Yelcyn spróbuj może zdjąć cooler przesmarowac proca pasta od TH i jeszcze raz założyć. Przy okazji z bliska oblookasz czy nie ma zadnego felera Yelcyn i Tomboy - zgłosiłem ten problem na support2@thermalright.com - z tego co widzę, są to odosobnione przypadki i zajmę sie nimi od razu. Czekam na informacje od TR.zaszlo nieporozumienie bo w moim przypadku nie podskoczyla mi temp, tylko HP nie sa gorace. ale dzisiaj sprawdziłem zatrzymujac wiatrak i po chwili zrobily sie gorace wiec jest ok, wiec sama technologia dziala. A wyzsza temp moze wynikac z slabego dolegania rdzenia lub krzywego coopershima. Ale spadek o 4-5 stopni w porownaniu do WR IV to i tak cos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VERiON Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 => Allen3 mialy byc jakis testy. m.in. "pasywne układy bez wentylatora" albo moze ktos inny robil... interesuje mnie zalozenie tego radiatora na pIII 733@133 (socket 7) ale BEZ WIATRAKA, ten komp robi u mnie za odtwarzacz filmow, wiec chcialbym chlodzenie bez wiatraka czy ktos probowal chlodzic bez wiatraka na tym radiatorze? ma on dosc geste finy jak na chlodzenie pasywne, moglbym co prawda usunac co drugi pilka jubilerska (co zrobilem w TT silentboost, czy jakos tak), ale wolalbym nie ciac (bo mi sie nie chce, a to STRASZNIE zmudna robota) aha, ilosc ciepla do rozproszenia ok. 20W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Oj, nie wiem...nie wydaje mi się to dobrym rozwiazaniem.... (bez wiatraka). ALE: mozna założyć 8cm wiatrak i puścić na 5-6V.... NA PEWNO nie bedzie go słychać, a przedmuch bedzie, więc nie powinno być problemów. Jesli chłodzenie bez wiatraka to proponowałbym raczej Revoltec Avalanche: taka wieża z pojedynczym wielkim heatpipem posrodku. To mogłoby zdać egzamin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VERiON Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 eeee. z pojedynczym wiatrakiem @%5V to z zapasem poradzi sobie standardowy cooler aluminiowy np: od celerona 1.2. - w koncu przy ogladaniu filmow procesor nie jest obciazony na 100%, a poza tym generalnie komp. ma byc zupelnie bez wiatrakow. co do revolteca to fajny, ale jak sie ma plyte pionowo (tower) wtedy finy beda zgodnie z naturalnym ruchem powietrza, a ja mam poziomo plyte, wiec bardziej mi pasuje ten radiator, bo unoszace sie powietrze bedzie przechodzilo przez finy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 SI-97 Reload Zdemontowałem, wyczyściłem z kurzu, i dla pewności, że nie popełniam żadnego błędu w montażu zawiozłem płytę z radiatorem do serwisu. Ostrożnie przewiozłem do domu i skręciłem kompa. Tyle zachodu! :? Jaki rezultat? Kiepski! .... Temperatury co prawda spadły, ale i tak są irytująco wysokie: [tab:a265d502bb]idle 45`C [tab:a265d502bb]stres 55`C Czyli prawie tak samo jak przed modernizacją (spadek o 4`C w porównaniu do zestawu BOXowego ... to wychodzi 57,5zł za 1`C spadku temperatury) ... czyli LIPA. Jedyna radość to CISZA ... z temperatur nie ma się co cieszyć. :( Według mnie SI-97 jest mocno przereklamowany! Montaż wcale nie jest łatwy ... wręcz przeciwnie ... same problemy: - zapinka trzyma, ale bez rewelacji - ułożenie tego na środku procka sprawia problem - jeszcze większy problem sprawia demontaż przy pomocy zwykłego śrubokręta, gdyż ten grzęźnie w zapince a rączka śrubokręta przy odpinaniu zapinki zahacza o finy. Ostatecznie machnąłem na to wszystko ręką. Jest jak jest. Trudno. Za to co wycierpiałem daję MINUS ... i nie polecam :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 => Allen3 mialy byc jakis testy. m.in. "pasywne układy bez wentylatora" albo moze ktos inny robil... Będą, ale niestety już po Świętach Bożego Narodzenia :(. Mam już zaklepane kilka fajnych wentylatorków, brakuje mi jeszcze kilka innych modeli. Składanie wszytkiego jest w toku zapewniam :) Tak się spytam orientacyjnie, czy na spodzie SI-97 nie ma może jakieś taśmy zabezpieczającej??? Uczestnikom OCForums temperatury trzymały się w granicach 35-37*C, a tutaj powyżej 40kilku ;o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Eh, pisałem to już raz, napisze ponownie: WYDAJNE chłodzenie powietrzne łączy się z HAŁASEM. Jesli chce się mieć ciszę i wydajny cooler, to trza se wodę zamontować. Ja używam w tej chwili 9cm Brushlessa, przy 2.000 było koło 30 dB i temp była w stresie 39'C, przy 1.000 obr (5V) jest..no, może 20 dB i ... 45-48'C w stresie. CZYLI: 10 stopni róznicy. Konkludując: chcesz miec cicho, nie bedziesz miał zimno, i już. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Wlasnie sie rozgladalem po e-sklepach i SP-97 kosztuje juz 175zl niezle i chyba jednak go kupie, a nie SI-97 po tych wszytkich problemach co tutaj pisza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 SP-97...no cóz....Twój wybór Ale nie wiem skąd ci się wzięło że z SI-97 są problemy...ja ich nie mam, 99% ludzi na innych forach (i w kraju i za granica) też ich nie ma, 2 osoby tutaj zanieczyściły atmosferę jakimiś żądaniami z kosmosu, i tyle.... własnie grałem w "kroniki riddicka" i przy NIESŁYSZALNYM kompie miałem na procku 44'C. Więc: nie wiem, wg mnie cooler jest rewelacyjny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 dokładnie to jedna ;) U tomboy'a problem rozwiązał się wraz ze zmianą pasty. Jeśli chodzi o różnicę w temperaturach procesora to zobaczcie jak zmienia się jedynie z zależności od zasilacza! Nie bierzemy jeszcze pod uwagę dodatkowych czynników, jak różnice w temperaturze otoczenia, rozmiar obudowy, ilość wentylatorów w obudowie, pasta termoprzewodząca i umiejętność jej nakładania, montaż coolera, oraz założony wentlator. Każdy z tych czynników może wpłynąć w równie dużym stopniu wpłynąć na wzrost, lub spadek temperatury. Yelcyn - jako, że Twój wypadek jest odosobniony - Thermalright rozpatrzyło pozytywnie twoją prośbę - przetestują dokładnie Twój cooler, aby sprawdzić, czy coś jest z nim nie tak. Skonaktuj się ze mną na priv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 @maltana Byc moze i tak ale SP97 jest drozszy tylko o 15zl wiec wiesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 @ SKRYTOBÓJCA ale to nie znaczy że jest lepszy, prawda?? SP-97 BYŁ niesamowity, kiedy nie było innych coolerów, ale teraz...to normalny radiatow z heat-pipe'ami, i tyle. jest przynajmniej 15 cool;erów o podobnej wydajności. A SI-97? jego zaletą jest waga i łatwość montażu, w porównaniu do SP-97, oczywiście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...