Skocz do zawartości
|Micro|

Thermalright Si-97

Rekomendowane odpowiedzi

No to moim zdaniem masz do wyboru Pentagrama albo SI-97.

Wybierajac miedzy pentagramem a SI wybralbym SI, za to ze jest duzo lzejszy, ladniejszy no i wydajnosc chyba porownywalna. Jedyny minus to cena. Pamietaj jak wezmiesz si zeby zapewnic dobry obieg powietrza w budzie.

Edytowane przez tomboy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tomboy wszystko pięknie ale moja płyta nie ma dziurek wokół socketa  :mur:  I dlatego szukam czegoś wydajnego i zarazem na standardową zapinke na socketa...

1487493[/snapback]

Szukaj SLK 900a... mardzo ciężko dostać ale można (od gościa na tweaku kupiłem i właśnie testuję!!)

Jak narazie przy 1,725V Bartek 2500+@3200+ przy serfowaniu po sieci czyli muza, tlen, operka... 34*C !!

Niestety jestem serwerem i poszaleć nie mogę, ale bez o/c i po 15min Prime95 wylazło raptem 42*C. Czyli bomba :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja nie wiem co sie wam dzieje z tym SI-97 ???. Moj SI-97 jest jednym z pierwszych, kupionych w Angelli (koniec listopada). Chlodzony Y.S. Tech-em Silent (1400 obrotow). Jak do tąd nie widze zadnych niepokojących objawow. Na dzisiaj +37C przy normalnej pracy (po tescie Prime - surfowanie po necie itp). Po 2 h w Prime + 42C. (Barton 2500+@3200+, temp otoczenia +24C).

Edytowane przez delfik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego nikt nie wie co sie tak naprawde dzieje z SI-97. Mnie Angela wymienila. Dostalem radiatorek co wystepowal w testach i poki co musze przyznac ze jest ok. Temp. w max stresie to 50 stopni przy 2200MHz i 1,725V (moj typ tak ma ze sie grzeje i tyle). Na poprzednim mialem temperatury wyzsze czasem i o 10 stopni.

Poki co jest dobrze i mam nadzieje ze to sie juz nie zmieni.

Z powazaniem JA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze.

Jestem ciekawy nowych doswiadczen z tym coolerem.

Jest polowa lata i chcialbym wiedziec,czy komus znow nawalil si-97,czy juz jest wszycho ok?

Jakie temp podczas tych upalow?

czekam na odp pzd

sorki za wygrzebanie tematu,ale dla niektorych to ciagle problem z chlodzeniem cpu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj caly czas w idealnym stanie temperatura wzrosla o 3 stopnie wzgledem zimy. Dzisiaj za oknem chlod i znow ta sama temperatura co zima :)

Ja nadal i juz chyba zawsze bede uwazal ten zakup za jeden z najlepszych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie tez temperaturka bez zadnych tam znaczacych zmian. Wacha sie w granicach kilku stopni, nawet dolkadnie nie wiem ilu bo przestalem zwracac na to uwage. :wink: Wszystko nadal stabilne tak jak w zimie to nie mam sie czym przejmowac. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety mój Si-97 właśnie skonał po 7 miesiącach normalnej pracy. Temperatury w idle 50*C na odkręconym na max Y.S. Techu 92mm ok 2200 obr/min.

Edit 1:

Po weekendowej walce z Si okazało się, że czujnik na mobo fixuje. Podłączyłem zewnętrzny czujnik między podstawę radiatora a obudowę procesora i przy ok 1500 obr/min max temp. nie przekaczają 50*C w load, wiec jest OK.

Edytowane przez cho-marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi