Skocz do zawartości
Tomwer

Problemy z dyskiem

Rekomendowane odpowiedzi

Nigdy nie miałem problemów z dyskiem i jestem troche zielony w tym temacie.

Mam WD tego co w podpisie. Problem polega na tym że od kilku dni dzieją się z owym dyskiem dziwne rzeczy. Najpierw zaczął mi sie system wieszać, później niktóre programy które miałem zgromadzone na partycji D przestały się uruchamiać tzn. nie dało się ich zainstalować. Robiłem scandiska który nie wykazał żadnych błędów. Postanowiłem sformatować cały dysk. Teraz po sformatowaniu i po ponownym zainstalowaniu windowsa na dysku D brakuje mi dokładnie 65,8mb. Po prostu pokazuje że dysk D ma zajęte tyle mb a ja przecież na dysku D nie mam nic zapisane. :?

Podczas instalacji windowsa i podczas próby sformatowania dysku wyskakiwał komunikat "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA" który uniemożliwiał dalszy format. Za któymś razem jednak się udało.

Druga sprawa która mnie niepokoi to iż strasznie długo uruchamia mi się system kiedy mam do płyty podpięty dysk i napęd cd-rom. Kiedy odłącze napęd system uruchamia się już niemal natychmiast. :?

Przypuszczam że za te problemy odpowiadają "bad sectory". Słyszałem że istnieją programy które potrafią naprawić taki dysk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi