Tomwer Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Nigdy nie miałem problemów z dyskiem i jestem troche zielony w tym temacie. Mam WD tego co w podpisie. Problem polega na tym że od kilku dni dzieją się z owym dyskiem dziwne rzeczy. Najpierw zaczął mi sie system wieszać, później niktóre programy które miałem zgromadzone na partycji D przestały się uruchamiać tzn. nie dało się ich zainstalować. Robiłem scandiska który nie wykazał żadnych błędów. Postanowiłem sformatować cały dysk. Teraz po sformatowaniu i po ponownym zainstalowaniu windowsa na dysku D brakuje mi dokładnie 65,8mb. Po prostu pokazuje że dysk D ma zajęte tyle mb a ja przecież na dysku D nie mam nic zapisane. :? Podczas instalacji windowsa i podczas próby sformatowania dysku wyskakiwał komunikat "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA" który uniemożliwiał dalszy format. Za któymś razem jednak się udało. Druga sprawa która mnie niepokoi to iż strasznie długo uruchamia mi się system kiedy mam do płyty podpięty dysk i napęd cd-rom. Kiedy odłącze napęd system uruchamia się już niemal natychmiast. :? Przypuszczam że za te problemy odpowiadają "bad sectory". Słyszałem że istnieją programy które potrafią naprawić taki dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elephant Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Sciagnij ze strony WD program diagnostyczny i za jego pomoca sprawdz dysk. Tych programow jest chyba pare nawet, ale nazw Tobie nie podam. Jakby co mozesz wykozystac wdclear i nadpisac zera. Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emgie Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Napewno mozesz sformatowac z "niskiego poziomu" Czasami wystarczy. Jesli jednak dysk zostal np. upuszczony to ju po ptakach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emgie Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 http://www.topdownloads.net/software/view.php?id=8307 Tu masz jakis program. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Dzięki :!: Zaraz sprawdze może to coś pomoże. Dysk mi nie upadł, zaczął po prostu ot tak dziwnie się zachowywać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...