Skocz do zawartości
malarz84

hmmm - ma ktos pomysl co tu zrobic??!!

Rekomendowane odpowiedzi

witam, mam nietypowa sprawe:))

mianowice mam na CD zdjecia ze slubu, cd zostala nagrana przez pewnego fotografa i przedstawione jest wszystko w formie prezentacji, chcialem sobie sciagnac fotki z cd i zrobic troche odbitek i tu TKWI MOJ PROBLEM - sa fotki na cd - maja ponad 2 mb ale rozmiar jest ich 120x160 co mnie troche nie bardzo satysfakcjonuje biorac pod uwage ze jak je przekladam w prezentacji to sa conajmniej w 1600x1200 - ma ktos pomysl jak wyciagnac je??!!

pozdrawiam malarz84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaki jest format tej prezentacji? jakie tam tam pliki sa?

daj wlasciwosci pliku EXE (jesli taki jest) i zobacz opis (zakladka Wersja) - tam bedzie napisane, co to za program, nazwa firmy i adres..

jesli sa oporcz exeka jakies zasoby to sprawdz czy to nie ZIP lub sprobuj otworzycz jakas przegladarka zasobow (Resource Hacker, Resource Explorer)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rzucilem okiem na te strone, doszedle do wniosku ze zostal uzyty program FlipAlbum 5

sciagnalem wiec, zainstalowalem i zrobilem przykladowa plytke

wnioski:

te opx i flp to jakis jezyk skryptowy/znacznikowy uzywany do defniowania wygladu programu/prezentacji

te pliki JPG, ktore widzisz to sa te wlasciwe - maja wprawdzie male wymiary, ale duzy ich rozmiar sugeruje ze maja duzy wspolczynnik DPI (dots per inch), co w efekcie powinno pozwalac na ich znacznie powiekszac bez straty jakosci

sprobuj otworzyc te obrazki programem irfanview - mozliwe, ze to nie sa jpg lecz cos innego - wiekszosc programow i tak je otwiera chociaz maja inne rozszerzenia

sprobuj zmienic wymiary obrazka - zwieksz go znacznie (ale pamietaj o proporcjach)

jesli sie myle, to niech mnie ktos poprawi..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi