Skocz do zawartości
elephant

Problemy z wyjsciem TV na R9600XT

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich :)

Problem moj polega na tym, iz posiadalem karte HIS Radeon 9600XT, ale podczas wyswietlania obrazu na wyjsciu TV byl on ciemny, bez kontrastu, ostrosci i z przesyceniem kolorow. Jednym slowem nie dalo sie ogladac nic... oddalem do serwisu i wymienili mi ja na Gigabyte R9600XT. Ogolnie ciesze sie, bo firma mi znana i dobra... ale problem nie zniknal.

Nie sadze by to byla TVka czy tez kabel bo komp np brata z R9550 podlaczony do TV daje obraz w 100% dobry.

Moj komp to AsRock K7S8X, AMD 2500+, 512 RAM, zasilacz 360W 302DF, w/w karta i sterowniki 4.10...

Co moze byc powodem zlej jakosci wyswietlanego obrazu ? (bo osobiscie nie sadze by druga karta byla uszkodzona :? )

Dodam jeszcze, ze obraz na monitorze jest ok :)

Dziekuje za wszelkie sugestie i pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :)

Dziekuje bardzo za odp., ale to napewno nie to... niestety bo byloby latwiej...

Dzis bede sprawdzal ja w innym kompie, z innym kablem - niestety TV nie mam drugiego.

Jednakze nie wykluczajac kabla i TV (moze to one bo ktos mi powiedzial, ze to moze byc brak kompatybilnosci wejscia w TV - dosc starym sony, z wyjsciem na karcie) mimo wszystko nie obstawiam bo inne karty - w tym 3 gigabyte'a chodza na tym kompie z tym TV jak zloto... eh

W kazdym razie rydzio - wielkie dzieki za zainteresowanie i moze jeszcze ktos cos powie...

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...