Dunajec Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Bardzo proszę o wyjaśnienie , może ktoś wie co zrobić. Mam Abita IC7-G i w Sisoft Sandra pokazuje mi że nie ma PAT nie wiem czy się myli czy to fakt, jak to włączyć lub jak sprawdzić czy jest PAT , na marginesie to kupiłem tą płytę bo podobno PAT daje większą wydajność i teraz jestem trochę rozczarowany, Mój zestaw to : PIV-3200 prescot Abit IC7-G 1GB RAM = 4x256 DDR 400Mhz TwinMos Myślę że PAT powinien działać przy takim zestawie. Tu można zobaczyć dokładnie screen z Sisoft: http://republika.pl/dunajec/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybeks Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 przy 4 bankach zapelnonych pamieciami pat sie wylacza. ale nie jestem pewny, w biosie jest opcja, przejrzyj instrukcje i bedziesz wiedzial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunajec Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 No więc w instrukcji tylko przy specyfikacji płyty jest napisane, że ma obsługę ECC i że ma obsługę PAT i nic nie jest napisane czy to można włączyć , czy wyłączyć, nie ma też nic na temat że przy czterech bankach PAT jest wyłączony :(:( nigdzie nic nie jest napisane na ten temat niestety, a chip powinien to mieć chyba domyślnie :cry: :cry: :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 pat nie dziala przy 4 bankach pamieci ale chyba tylko wtedy jak w sumie jest 4GB!! chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunajec Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 No więc dzięki za pomysł sprawdziłem i faktycznie jak są obsadzone tylko dwa banki to jest PAT . Więc sądzę że to jest wielkie świństwo, że na stronie producenta i w instrukcji nigdzie o tym nie piszą. Mogłem kupić kostki 512MB i byłoby OK, ale nigdzie nikt nic na ten temat nie wie więc kupiłem 4 kostki . Tacy geniusze na benchmarku robią testy i też nie mogli tego napisać i na Tomy's Hardwar . widać że oni wszyscy strasznie się przykładają do tych testów i uczciwie opisują możliwości płyt. Od dzisiaj przestaję czytać te ich rzetelne testy. Zastanawiam się czy to taka filozofia napisać w instrukcji PAT only 2 bank memory czy coś takiego . poprostu qurfy i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...